Tuk, žloutky a cukr našleháme do pěny, přidáme ořechy, kakao, šlehačku, mouku s práškem a vanilku, nakonec ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymaštené a vysypané formy a velice zvolna pečeme asi při 160 °C. Bábovku vyklopíme až po vychladnutí, aby se nám nesrazila. Vhodná na sváteční stůl.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kamila
|13. 12. 2015 08:07
tak tuto bábovku naprosto milujeme, ve variaci se strouhanou čokoládou, Já ji navíc používám do formy na beránka na jaře a i jako dortový korpus nikdy nezklamala.... doporučuji všem. ;-)
Janča Pavelková
|28. 10. 2007 15:26
Pečuji léta, výborně chutná pokud přidáte rozinky, kandovanou pomerančovou kůru nebo sušenou citrónovou, hezky to už tak super bábovku ovoní.
Jana Czerwenková
|16. 2. 2007 22:51
Také dělám. Jen mám v receptu lískové oříšky a místo kakaa 5 dkg strouhané hořké čoko. Vanilkový cukr už né, cukru je i tak dost. Je moc dobrá a vyjde do velké formy.
Marus skrnova
|30. 4. 2006 06:33
Jednoduche chutne ,doporucuji mnam.
Kamila
|17. 4. 2006 17:07
Já do prezidentské bábovky dávám ještě rozinky a kousky čokolády. Dvě třetiny tabulky nastrouhám a ze zbytku nalámu menší kousky, které se v bábovce po upečení rozpustí - mňamka :-)
Marcela ZZ
|15. 1. 2006 15:04
Myslela jsem si že když je to pod názvem Prezidenská bábovka že to bude zajímavjejší. Nic proti :)