Nejprve odřízneme stopky artyčoků (asi tak 3 cm od spodní části), okrájíme tuhé vnější listy, dokud se nedostaneme na měkkou dužninu, poté hlavu artyčoku rozřízneme na polovinu. Dužninu dáme na 4 minuty vařit do osolené zakapané citronem. Důkladně omyjeme salátové listy a natrháme je. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, čerstvý hrášek, olivový olej, citronovou šťávu a bílé víno. Pečlivě promícháme. Ochutíme solí a čerstvým bílým pepřem. Opět promícháme. Před servírováním posypeme nastrouahným parmazánem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majka Přidalová
|28. 5. 2007 21:00
Moc se omlouvám, recept jsem psala zbrkle, informace hned doplním. Artyčoky dáme vařit do osolené vody zakapané citrńem. Až jsou uvařené /asi 4 minuty), vyjmeme je, nasekáme nadrobno nebo nakrájíme a přidáme do směsi z hrášku a cibule a tuto směs lžící klademe do vydlabaných artyčoků.Ještě jednou se omlouvám za nepřesnost. Přeji dobrou chuť