• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Presto italiano
Napište svůj komentář k receptu

Presto italiano

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Presto italiano
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • ledový salát
    • čínské zelí
    • hlávkový salát
    • rucola
    • 250
      g hrášek
    • 2
      ks cibule
    • citron
    • 2
      ks artyčoky
    • 40
      g parmazán
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžíce bílé víno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nejprve odřízneme stopky artyčoků (asi tak 3 cm od spodní části), okrájíme tuhé vnější listy, dokud se nedostaneme na měkkou dužninu, poté hlavu artyčoku rozřízneme na polovinu. Dužninu dáme na 4 minuty vařit do osolené zakapané citronem. Důkladně omyjeme salátové listy a natrháme je. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, čerstvý hrášek, olivový olej, citronovou šťávu a bílé víno. Pečlivě promícháme. Ochutíme solí a čerstvým bílým pepřem. Opět promícháme. Před servírováním posypeme nastrouahným parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Švestkový tvarožník dietní a přesto…

Dietní a přesto výborné rizoto

Dietní a přesto výborné rizoto

Omáčka na špagety Italiano

Omáčka na špagety Italiano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 28. 5. 2007 21:00

    Moc se omlouvám, recept jsem psala zbrkle, informace hned doplním. Artyčoky dáme vařit do osolené vody zakapané citrńem. Až jsou uvařené /asi 4 minuty), vyjmeme je, nasekáme nadrobno nebo nakrájíme a přidáme do směsi z hrášku a cibule a tuto směs lžící klademe do vydlabaných artyčoků.Ještě jednou se omlouvám za nepřesnost. Přeji dobrou chuť :)

  • František Pazdera | 25. 5. 2007 22:51

    připište prosím, co s těmi artyčoky,děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Salát Oběd Svačina Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Bílé víno Cibule Čínské zelí Citron Hlávkový salát Hrášek Ledový salát Olivový olej Parmazán Pepř mletý Rucola Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

71
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
71
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
69
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Presto italiano
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact