• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přesnídávkový řez alá štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Přesnídávkový řez alá štrůdl

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přesnídávkový řez alá štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 50
      g hera
    • 190
      g přesnídávka jablečná (jedna sklenička)
    • 2
      ks vejce
    • 4
      ks jablka (použijeme velká jablka)
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g vlašské ořechy (nahrubo nasekané)
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      prášek do pečiva
    • citronová šťáva (z jednoho citronu)
  • Poleva
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
2
Nakonec lehce vmícháme postrouhaná jablka, která jsme ochutili skořicí a zakápli citronovou šťávou, posekané ořechy a rozinky.
3
Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
4
Pečeme asi 40 minut, při 150 °C. Po upečení ho potřeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali před rozpuštěním 2 lžíce medu.
5
Necháme vsáknout a podáváme. Už není potřeba cukrovat. Když je doma šlehačka, tak na porci nastříknu kopeček, aby to bylo ještě kaloričtější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přesnídávkový rajčatový salát

Přesnídávkový rajčatový salát

Cuketový řez ala biskupský chlebíček

Cuketový řez ala biskupský chlebíček

Jablečný koláč z remosky ala štrůdl

Jablečný koláč z remosky ala štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková | 15. 1. 2007 08:49

    řezy mi chutnaly, dala jsem tam zavařovaná jablka a mandle. Bohužel se mi to srazilo, ale na chuti to neubralo, dávám 1

  • Lucka | 14. 1. 2007 19:57

    myslela jsem si, že to bude dobrota..ale je to nic moc..řez je až moc vlhký..do oblíbených si ho nepřidám..

  • Maruš | 12. 1. 2007 11:39

    Mám doma dělanou jablečnou přesnídávku,taky steril.jablka,spíš takové menší kostičky,tak už vím,kam s tím :-))

  • englicka marketa | 10. 1. 2007 15:12

    ano,ano,vytáhnem z trouby a hned ji potřeme a necháme to máslíčko vsáknout :o)

  • Adéla Najmanová | 10. 1. 2007 14:38

    Hmmm... To vypadá moc pěkně! Máslo s medem natíráte na horkou buchtu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hera Hladká mouka Jablka Máslo Med Mléko Prášek do pečiva Přesnídávka jablečná Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
18
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Přesnídávkový řez alá štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact