kg
čerstvé ovoce
meruňky, broskve, ryngle, švestky atd.
400
g
cukr krystal
5
dl
voda
Postup přípravy receptu
1
Cuketu oloupeme, zbavíme měkké semenné části a teprve pak odvážíme potřebné množství. Ovoce (meruňky, broskve atd.) očistíme a zbavíme pecek. Cuketu a ovoce pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce, přidáme cukr a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme 20-30 minut. Pak důkladně rozmixujeme. Dáme do skleniček od dětských přesnídávek, uzavřeme a sterilujeme 25 minut při 85°C. Z uvedeného množství je cca 20 skleniček přesnídávky.
2
Přesnídávku jsem dělala pro našeho půlročního chlapečka. Cuketa je zdravá, sráží kyselost ovoce a přesnídávka je tak směsí ovoce a zeleniny. Řešila jsem tím také problém, že v době, kdy zrají meruňky, broskve, ryngle atd., ještě nejsou zralá jablka, která se do dětských přesnídávek běžně přidávají k ostatnímu ovoci.
tento recept jsem použila jako inspiraci, dělám totiž s pudinkem, takže jsem použila cuketu+baány+broskve+cukr+pudink na zahušrění a bylo to mooooc dobré, zavařila jsem a pro letošek pro moje sluníčko mám již asi 8 druhů přesnídávek <3
Martina
|30. 7. 2013 10:56
Nechci být rýpala, ale cukr pro půlroční dítě??? Ale jinak určitě fajn nápad :)
Veronika
|24. 9. 2012 12:03
Je to výborná, není poznat, že je z cukety. Dělala jsem ruzné obměny s pŕidáním banánu a jablek.
Vnučce to chutná. Děkuji