Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová vepřová nebo telecí játra a 2 žemle, předem namočené ve vodě a vymačkané. Směs okořeníme, osolíme, případně podle potřeby trochu zředíme vývarem z masa. Pekáč dobře vymastíme, směs do něho upravíme a v troubě dobře upečeme. Podáváme s chlebem a kyselými okurkami nebo s vařeným bramborem. Studený prejt mažeme na chléb.
2
Na tmavý prejt použijeme navíc kroupy vařené do měkka a vepřovou krev.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
JFK
|16. 1. 2014 13:52
Já mam tak trochu pocit že sice ano, každá trouba peče jinak, ale to spíš znamená charakteristiky ohledně proudění vzduchu a tím teploty v různých částech trouby, ne že nemá smysl udávat údaj o přibližné teplotě.
Terami
|11. 12. 2013 10:37
vzhledem k tomu,že každá trouba peče jinak tak je těžké radit na kolik a jak dlouho...to dá rozum... :-D
simca
|14. 12. 2011 11:46
prosim vas ma se to zeli k tomu varit?
fery
|23. 11. 2011 09:24
a kolik té žemle jako dva uřízlé kousky nebo jako dvě veky v celku?
...pokud chcete, aby se k Vám odpověď dostala co nejdřív, raději se přihlašte. Autorka Vám ráda odpoví ;-) :-)
Petr
|27. 2. 2011 13:26
To je zase recept, Dobre upeceme. No ne, ja to snad neupecu dobre??????
Tak snad tam napisu, teplotu a dobu.
TOhle nekdo zase nekde opsal a ani nevyzkousel.