• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Přehnutý jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Přehnutý jablkový koláč

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přehnutý jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk
    • 12
      lžíce voda
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • cukr krystal
    • mleté mandle
  • Náplň
    • jablka
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • rozinky
    • skořice
    • mleté mandle
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme a promícháme s ostatními přísadami. Na vál dáme pečící papír ve velikosti plechu.
2
Těsto rozdělíme na polovinu, aby byly 2 koláče. Polovinu těsta vyválíme na lehce pomoučněném papíře na vále do tvaru obdélníka, doprostřed dáme jablečnou směs, přehneme strany (NEBALÍME JAKO ZÁVIN!), zmáčkneme, aby jablka při pečení nevytékala, pomažeme vejcem, posypeme krystalovým cukrem a chceme-li též ořechy nebo mandlemi.
3
S papírem přesuneme na suchý plech a pečeme při 180 °C do zlatova. Koláč z druhé poloviny těsta utvoříme stejným způsobem. Po upečení necháme vychladit a až potom krájíme na řezy. Před podáváním můžeme jednotlivé řezy postříkat šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maru hlinková | 3. 2. 2009 08:55

    Velmi jednoducé a rychlé, možná místo slova koláč je lepší použít jiný štrúdl. Moc dobré.

  • Petra Š. | 5. 12. 2006 09:33

    Paní Vencová byla tak laskavá, že mi mailem poslala podrobný popis "přehýbání", kopíruji pro ostatní, třeba se bude také někomu hodit.Těsto zadělám na vále. Rozdělím na 2 nebo 3 díly, podle toho, jak chci mít koláče velké. Na pečícím papíře vyválím na obdélník, do středu (nebo spíš od středu ke straně) narovnám jablka, volnou polovinu těsta přehnu přes jablka, krátké strany podehnu a dlouhou stranu umačkám, aby jablka nevytékala (může se také trošičku podehnout pod těsto a dobře umačkat). Pak dám i s papírem na plech a pokračuji podle receptu. Může se také udělát plát a druhým plátem přikrýt, kraje umačkat a potřít.... V tomto receptu jde o to, aby se těsto klasicky nerolovalo, aby se zarolované těsto nedostalo mezi jablka, to potom není křehké a špatně se propéká, protože tohle není klasické štrúdlové těsto, spíš koláčové.

  • Petra Š. | 4. 12. 2006 19:26

    Jablek máme mnoho, koláč bych ráda zkusila. Přečetla jsem recept i komentáře, ale stejně nechápu jak se koláč přehýbá. Těsto se rozválí, náplň se dá doprostřed a pak se přehýbá dovnitř ze všech stran? A to se těsto překrývá? Škoda že tu není fotka, pomohla by.

  • Hana Lorencová | 27. 10. 2006 12:24

    Zrovna jsem dopekla. S těstem se nádherně pracovalo, koláč je úžasný!

  • Barbora Polakova | 23. 6. 2006 22:07

    Cesto sa mi dost lepilo,tak som pridala muku.Mam rada sladke kolace tak som pridala cukor do cesta a aj do jablk som dala dost a vysledok? kolac je dobry ale jablkovec mi chuti viac.

  • Anonym | 19. 6. 2006 20:46

    Moc dobrý koláč

  • Nilda | 7. 6. 2006 20:50

    Plněný hruškami a tvarohem výborný

  • Alina | 6. 6. 2006 20:04

    Jano z VM těsta není moc, jedna vrstva a pak ze stran umačkáte a zbytek odkrojíte. Záleží na jak tence vyválíte. Ze zbylého těsta můžete povrch ozdobit například vkrájenými kytičkami atr. Tak to dělám, ale fantazii se meze nekladou..:o)

  • Alina | 6. 6. 2006 20:01

    Karlo, výborný je plněný tento koláč vypeckovanými třešněmi smíchanými s nastrouhaným marcipánem. Slanou alternativu jsem ještě nevyzkoušela, ale asi by to bylo dobré, výborný nápad

  • Jana Kutačová | 6. 6. 2006 19:57

    Podle mne není do náplně uvedena žádná tekutina a tudíž bude pudink.prášek jen vsypán do jablek na zahuštění a pro vůni a vanilk.příchuť..:o)

  • Anonym | 6. 6. 2006 19:46

    Vero zamíchat suchý puding do jablek

  • Vera Šintálová | 6. 6. 2006 18:04

    Pudink uvařený nebo zamíchat prášek do jablek?

  • Karla Vilimkova | 5. 6. 2006 11:56

    tak jsem ho udelala vcera a musim rict, ze to nema chybu!!!! Ja jsem kousky toho testa co prebyvali odkrojila, ale moc toho nebylo.Opravdu vynikajici, dala jsem jednicku a dnes vecer delam dalsi varku!!!Napadlo me, ze to testo se da vyuzit i na jine veci napriklad na zavivy planene zelenicou, nebo uzeninou.

  • Jana z VM | 5. 6. 2006 09:04

    Ptám se těch, kteří tento koláč již vyzkoušeli - není toho těsta na těch jablkách nahoře moc, když se to přehne ze všech stran a neroluje, jako závin ? Díky za opdověď.

  • nilda | 3. 6. 2006 23:28

    hodnotím jednotkou, moc dobrý koláček

  • Fleur | 3. 6. 2006 18:04

    Dneska jsem vyzkoušela, moc dobrý

  • Anonym | 2. 6. 2006 19:36

    Moc, moc nám chutnal, 1 s hvězdičkou

  • Pavlína Svitáková | 19. 4. 2006 09:59

    Křehký a chuťově vyvážený.Moc nám chutnal.Za 1.

  • XY | 10. 3. 2006 22:35

    Výborný koláč, díky

  • Stanislava Novotná | 8. 10. 2005 20:28

    Skvělé, málo sladké a křehoučké

  • Luba | 5. 9. 2005 17:27

    Výborný koláč, málo sladký a to nám vyhovuje

  • Radka | 31. 8. 2005 10:48

    Podobné těsto dělám na štrůdl, bude to asi velmi podobné.

  • Aja | 30. 8. 2005 20:23

    Lenko, dejte pudinkový prášek nic nevařte jen promíchejte s tím práškem

  • V. V. | 30. 8. 2005 20:22

    Pro Vladěnu: lze dát i tvaroh, nebo meruňky, nejlepší jsou však jablka a na ně drobné červené ovoce jako maliny, rybíz, jahody apod. Je mnoho kombinací.

  • Lenka | 30. 8. 2005 15:51

    Nejsem až tak zkušená, a proto se ptám: puding mám nejprve klasicky uvařit a po vychladnutí smíchat s jablky?

  • Vladěna | 30. 8. 2005 11:29

    Šlo by místo jablek dát i jiné ovoce?

  • Di | 30. 8. 2005 10:06

    I jednoduché věci mohou být geniální.

  • Anonym | 29. 8. 2005 23:32

    Nezdá se vám tento koláč moc obyčejný_ a všichni ho chválíte? Co je na něm? Budu ho muset vyzkoušet, abych mohl posoudit ten zázrak!

  • Květa Dostálová | 29. 8. 2005 21:50

    S letními jablíčky a s ořechy a rozinkami je opravdu vynikající. Když chci vylepšit, tak studený postříknu šlehačkou

  • Stáňa Nová | 29. 8. 2005 21:44

    Skvělé, skvělé, skvělé!!

  • Janinka | 28. 8. 2005 18:36

    Tak jsem to odzkoušela a je to opravdu skvělý a chutný recept. Do náplně jsem přidala kokos. V těstě není žádný cukr a přesto je koláč výborný. Doporučuji! Dávám jedničku a děkuji za recept.

  • Alina | 27. 8. 2005 21:44

    Fleur máte pravdu, moc dobrý koláč

  • Fleur | 27. 8. 2005 11:08

    Moc dobré a jednoduché, zařadím k oblíbeným receptům

  • Kateřina | 26. 8. 2005 09:43

    Recept jsem včera vyzkoušela, koláč byl výborný. Těsto jsem bez problémů vyválela na válu a hotový koláč přenesla na plech vyložený pečícím papírem, druhý se vešel vedle. Vršek jsem posypala sekanými mandlemi. Bylo to moc dobré a sladké tak akorát. Děkuji :-)))

  • Janinka | 24. 8. 2005 11:35

    Ajo, děkuji za radu - hned o víkendu to vyzkouším - vypadá to zajímavě. Ještě jednou DÍKY :-))

  • Aja | 15. 8. 2005 19:13

    Pro Janinku, nejprve přehneme konce dovnitř, aby náplň nevytékala, potom přehneme napůl a umačkáme, dále namažeme a posypeme. Jablka nevytékají, protože jsou spolená s pudinkem a částečně jako zrosolovatí. Jestliže máte letní jablka hodně štavnatá, tak můžete šťávu trochu odlít nebo přidat trochu více pudinku, příp. trochu strouhanky nebo strouhaných ořechů nebo kokosu. Já tento recept dělám již několik let a má úspěch

  • Janinka | 15. 8. 2005 18:21

    Paní Vencová, možná se ptám hloupě, ale není mi to moc jasné: přehnete všechny strany směrem dovnitř, či na šířku, nebo na délku prostě napůl? Po vychladnutí a nakrájení ta náplň nevytéká? Nechce to nějakou méně šťavnatou odrůdu jablek?Předem Vám děkuji za odpověď!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Hladká mouka Jablka Mleté mandle Rozinky Skořice Tuk Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

64
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
57
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
53
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Branišová a Puhajková se spojily: »Spiknutí« Jágrových holek!

Branišová a Puhajková se spojily: »Spiknutí« Jágrových holek!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Přehnutý jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact