• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Preclíky z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Preclíky z kynutého těsta

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Preclíky z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g sádlo 80-100
    • kmín
    • sýr
    • droždí kostka a trochu cukru a mléka na kvásek

Postup přípravy receptu

1
Přihřejeme mléko, přidáme rozdrobené kvasnice a cukr a necháme vzejít. Na vál prosijeme 1 kg polohrubé mouky, přidáme trochu soli a 1 vejce, zaděláme vzešlým kváskem a zapracujeme sádlo. Necháme chvíli odpočinou a hned s těstem pracujeme.
2
Já to dělám tak, že si vyválím placku, tu pomocí válečku přenesu na plech vyložený pečícím papírem a teprve na plechu krájím rádýlkem tyčky nebo jiné různé tvary. Potřu rozšlehaným vejcem osolím a pak sypu dle chuti - mák, sezamová semínka, slunečnice, kmín nebo se může dát i strouhaný eidam. Pečeme do růžova v troubě rozpálené na 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 20. 11. 2007 14:16

    Omlouvám se za nepřesnost, opravdu asi 1 dcl na kvásek a pak přilijeme mléko, aby se těsto zpracovalo, bude spíše tužší, ale tak akorát aby se dalo vyválet. Já vím, že by se recepty měly uvádět přesně, ale myslela jsem, že jsme zde většinou zkušenější a tak si pomůžem. Už jsem se s tím setkala i u receptu v časopisech, že se těsto drobilo a ne a ne to dát dohromady - přidat např. vejce nebo trochu mléka nebo vlahé vody a bylo pomoženo. Ještě jednou se omlouvám a zdravím všechny, ať se tyčky povedou. Musím si je také zopakovat. Míra.

  • Klára Keselyová | 17. 11. 2007 22:14

    No neviem, ale 1 dc mlieka na 1klg múky, nech je akákoľvek, určite nestačí. Nemohli by ste to nejak upresniť? Trebárs,ako tuhé má byť to cesto a taď.

  • Anonym | 16. 11. 2007 14:58

    Asi 1 dl

  • Petra Nová | 16. 11. 2007 13:12

    Trochu mléka na kvásek. Kolik to je??????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Kmín Polohrubá mouka Sádlo Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Jablkový páj

Jablkový páj

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

37
Rybí filety s fenyklovým salátem
Rybí filety s fenyklovým…
33
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
31
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
30
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Saskia Burešová na pokraji sil: Pohřeb milovaného manžela Petra Obdržálka (†84)!

Saskia Burešová na pokraji sil: Pohřeb milovaného manžela Petra Obdržálka (†84)!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Preclíky z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact