• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Preclíky z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Preclíky z kynutého těsta

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Preclíky z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g sádlo 80-100
    • kmín
    • sýr
    • droždí kostka a trochu cukru a mléka na kvásek

Postup přípravy receptu

1
Přihřejeme mléko, přidáme rozdrobené kvasnice a cukr a necháme vzejít. Na vál prosijeme 1 kg polohrubé mouky, přidáme trochu soli a 1 vejce, zaděláme vzešlým kváskem a zapracujeme sádlo. Necháme chvíli odpočinou a hned s těstem pracujeme.
2
Já to dělám tak, že si vyválím placku, tu pomocí válečku přenesu na plech vyložený pečícím papírem a teprve na plechu krájím rádýlkem tyčky nebo jiné různé tvary. Potřu rozšlehaným vejcem osolím a pak sypu dle chuti - mák, sezamová semínka, slunečnice, kmín nebo se může dát i strouhaný eidam. Pečeme do růžova v troubě rozpálené na 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 20. 11. 2007 14:16

    Omlouvám se za nepřesnost, opravdu asi 1 dcl na kvásek a pak přilijeme mléko, aby se těsto zpracovalo, bude spíše tužší, ale tak akorát aby se dalo vyválet. Já vím, že by se recepty měly uvádět přesně, ale myslela jsem, že jsme zde většinou zkušenější a tak si pomůžem. Už jsem se s tím setkala i u receptu v časopisech, že se těsto drobilo a ne a ne to dát dohromady - přidat např. vejce nebo trochu mléka nebo vlahé vody a bylo pomoženo. Ještě jednou se omlouvám a zdravím všechny, ať se tyčky povedou. Musím si je také zopakovat. Míra.

  • Klára Keselyová | 17. 11. 2007 22:14

    No neviem, ale 1 dc mlieka na 1klg múky, nech je akákoľvek, určite nestačí. Nemohli by ste to nejak upresniť? Trebárs,ako tuhé má byť to cesto a taď.

  • Anonym | 16. 11. 2007 14:58

    Asi 1 dl

  • Petra Nová | 16. 11. 2007 13:12

    Trochu mléka na kvásek. Kolik to je??????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Kmín Polohrubá mouka Sádlo Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

33
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Tvarohová buchta tříbarevná
Tvarohová buchta…
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná panenka ve…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Preclíky z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact