• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Preclíky z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Preclíky z kynutého těsta

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Preclíky z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g sádlo 80-100
    • kmín
    • sýr
    • droždí kostka a trochu cukru a mléka na kvásek

Postup přípravy receptu

1
Přihřejeme mléko, přidáme rozdrobené kvasnice a cukr a necháme vzejít. Na vál prosijeme 1 kg polohrubé mouky, přidáme trochu soli a 1 vejce, zaděláme vzešlým kváskem a zapracujeme sádlo. Necháme chvíli odpočinou a hned s těstem pracujeme.
2
Já to dělám tak, že si vyválím placku, tu pomocí válečku přenesu na plech vyložený pečícím papírem a teprve na plechu krájím rádýlkem tyčky nebo jiné různé tvary. Potřu rozšlehaným vejcem osolím a pak sypu dle chuti - mák, sezamová semínka, slunečnice, kmín nebo se může dát i strouhaný eidam. Pečeme do růžova v troubě rozpálené na 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 20. 11. 2007 14:16

    Omlouvám se za nepřesnost, opravdu asi 1 dcl na kvásek a pak přilijeme mléko, aby se těsto zpracovalo, bude spíše tužší, ale tak akorát aby se dalo vyválet. Já vím, že by se recepty měly uvádět přesně, ale myslela jsem, že jsme zde většinou zkušenější a tak si pomůžem. Už jsem se s tím setkala i u receptu v časopisech, že se těsto drobilo a ne a ne to dát dohromady - přidat např. vejce nebo trochu mléka nebo vlahé vody a bylo pomoženo. Ještě jednou se omlouvám a zdravím všechny, ať se tyčky povedou. Musím si je také zopakovat. Míra.

  • Klára Keselyová | 17. 11. 2007 22:14

    No neviem, ale 1 dc mlieka na 1klg múky, nech je akákoľvek, určite nestačí. Nemohli by ste to nejak upresniť? Trebárs,ako tuhé má byť to cesto a taď.

  • Anonym | 16. 11. 2007 14:58

    Asi 1 dl

  • Petra Nová | 16. 11. 2007 13:12

    Trochu mléka na kvásek. Kolik to je??????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Kmín Polohrubá mouka Sádlo Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Italská omáčka

Italská omáčka

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
73
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
52
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
48
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
47
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

  • Recepty.cz
  • Preclíky z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact