• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prdelačka z jelítka - jíšková
Napište svůj komentář k receptu

Prdelačka z jelítka - jíšková

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prdelačka z jelítka - jíšková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kroupové jelito cca 200 g
    • sádlo nebo olej
    • cibule malá nebo jen půlka
    • 1,50
      lžíce hladká mouka 1 -
    • 500
      ml vývar nebo bujon
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

1
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
2
Do polévky můžeme přidat vařené kroupy nebo rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Bramborová jelítka Goja

Bramborová jelítka Goja

Česnečka - jíšková

Česnečka - jíšková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jan raska | 11. 2. 2017 11:09

    dekuji za opravdu vybornou zabijackovou polevku pro kterou nemusim shanet praseci ingredience, ktere by manzelku prinejmensim vypudily z kuchyne

  • Jana | 6. 1. 2016 08:07

    Vynikající :-)

  • Tomáš | 1. 2. 2015 12:00

    Moc jsem tomu nedával ale fakt se to dá. S chlebem je to uplný ideál.

  • Jana | 5. 11. 2014 18:19

    Manželovi jsem ji předložila k večeři a moc si pochvaloval jak je výborná a tak vám za něj děkuji.

  • Zuzana | 27. 1. 2014 11:58

    Můžu doporučit! Polévka je to fantastická a hlavně nemusí být zrovna když se zabíjí, prostě stačí koupit jelito a to. :-)

  • Marie Antošová | 23. 10. 2013 09:27

    Je to výborná polévka jako z domácí zabíjačky,kdo má rád krvavou polévku,tak tuhle určitě zkuste.Je sytá a s chlebem k večeři i k obědu nadmíru stačí.

  • Davidová | 17. 5. 2012 09:39

    měla jsem velký oči a udělala jí ze dvou jelit, nemůžu jinak než pochválit, ale než aby jsme měli stejnou polévku třetí den, dala jsem něco i zmrazit :-D

  • Remkova | 20. 3. 2012 18:11

    S manzelem jsme ji snedli naposeni, samozrejme s chlebem.

  • Bohunka | 7. 2. 2012 17:14

    Zabijačku jsme dělali naposled před 5 lety u rodičů a manželovi se po takových radostech jako je prdelačka nebo domácí tlačenka moc stýská. Koupila jsem tedy jelito a zkusila jí uvařit. Tak jsem si šplhla, že jsem z toho v šoku ještě teď! Česnek si tedy přidával ještě čersvý do misky, ale to dělá normálně i u bramboračky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kroupové jelito Majoránka Sádlo Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
32
Pravý vlašský salát
Pravý vlašský salát
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Leoš Mareš práskl ze zákulisí StarDance Tour: Králem večírků je Hes!

Leoš Mareš práskl ze zákulisí StarDance Tour: Králem večírků je Hes!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Pražský koláč
Pražský koláč
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Prdelky
Prdelky
Preclíčky sypané mákem
Preclíčky sypané mákem
Preclíky
Preclíky
  • Recepty.cz
  • Prdelačka z jelítka - jíšková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact