• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pražský koláč s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Pražský koláč s ovocem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vláčný nadýchaný korpus, lahodný pudinkový krém a křupavá drobenka. To je pražský koláč. Moučník s tradicí, na kterém si pochutnají všichni milovníci kynutého těsta. Upečte si tento retro zázrak ještě dnes.

Suroviny

2 porce
    • 160
      ml mléko
    • 30
      g droždí čerstvé
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr krupice
    • 250
      g majonéza
    • 1
      ks vejce + 1 vejce na potření
  • Drobenka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g máslo studené pokrájené
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      lžička skořice
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 250
      g máslo studené
    • 150
      g vanilkový pudink
    • 150
      ml smetana 30%
  • Na rozvar a dokončení
    • 500
      g ovoce čerstvé bobulové (borůvky, maliny, jahody)
    • 3
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Do misky nalijte vlažné mléko, rozdrobte do něj droždí, přidejte špetku soli, zaprašte moukou a nechte na teplém místě asi 10 minut vzejít. Do mísy robotu prosejte mouku, přidejte cukr, majonézu a vejce. Vlijte vzešlé droždí a hnětacím hákem zpracujte hladké vláčné těsto. Bude to trvat asi 10 minut. Mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout, těsto zdvojnásobí objem.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvarujte dva bochánky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 15 minut kynout.
3
Připravte drobenku. Všechny suroviny dejte do misky a prsty zpracujte na drobenku. Koláče potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou a pečte asi 20 minut, na povrchu by měly zezlátnout.

RADA: Borůvkový koláč jako od babičky: Jednoduchý a osvěžující moučník, který musíte ochutnat

4
Uvařte krém. Do kastrůlku vlijte tři čtvrtiny mléka, vsypte oba cukry a máslo nakrájené na kousky. Za stálého míchání rozpusťte. Zbylé mléko nalijte do misky, rozmíchejte v něm pudinkový prášek a přilijte do kastrůlku. Míchejte, přiveďte k varu, stále míchejte, dokud pudink nezhoustne. Odstavte z plotny, na povrch pudinku položte fólii, aby se nevytvořil škraloup a nechte vychladnout.
5
Udělejte ovocný rozvar. Do kastrůlku dejte třetinu ovoce – jahody pokrájejte, pak přidejte cukr a pomalu vařte, dokud se ovoce nerozpadne a omáčka nezačne houstnout. Odstavte a nechte vychladnout.

RADA: Zmrazené drobné ovoce

6
Smetanu ušlehejte dotuha a postupně vmíchejte do vychladlého pudinku, vznikne hladký krém.
7
Vychladlý koláč prokrojte, na spodní část naneste pořádnou vrstvu krému, pokapejte ovocným rozvarem, poklaďte ovocem a přiklopte horní částí korpusu.
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pražský koláč

Pražský koláč

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Pražský koláč s opilými hruškami

Pražský koláč s opilými hruškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Majonéza Máslo Mléko Ovoce Skořice Smetana Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Žampionová játra

Žampionová játra

Stracciatella

Stracciatella

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Salát Caprese

Salát Caprese

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Srbské rizoto
Srbské rizoto
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pražská polévka
Pražská polévka
Pražský koláč
Pražský koláč
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s opilými hruškami
Prdelačka z jelítka - jíšková
Prdelačka z jelítka - jíšková
Prdelky
Prdelky
Preclíčky sypané mákem
Preclíčky sypané mákem
  • Recepty.cz
  • Pražský koláč s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact