Umletý bůček vložíme do mísy a zalijeme studeným mlékem tak, aby mléko přesahovalo objem mletého masa. Uložíme do chladničky a necháme odležet do druhého dne. Všechna tekutina se do masa vpije. Teprve druhý den směs osolíme a zahustíme jemně ustouhaným sýrem. Směs spojíme v hladké těsto, ze kterého tvoříme na pomoučeném prkénku oválné placičky. Ty obalujeme ve vejci a stouhance a poté je opékáme ve rozpáleném oleji z obou stran. Obracíme je plochou lopatičkou. Čerstvé řízky mají jemnou chuť, podobnou chuti masa telecího, proto je nesmíme kořenit. Podáváme s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|15. 3. 2005 09:10
Toto jsou vlastně holandské řízky. Já do masa dávám více sýra a když mám nasekanou čerstvou petrželku přidám ji do masa také. Máme to rádi s bramborou kaší.
eva
|14. 3. 2005 16:37
OOO, tak to som neverila, skutocne su superrrrr...vdaka