• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pražma na bramborách pečená
Napište svůj komentář k receptu

Pražma na bramborách pečená

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 52
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks pražma vykuchaná
    • 400
      g brambory na dvě porce, cca
    • 2
      ks jarní cibulka
    • česnek drobně nasekaný
    • tymián
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Na bocích vykuchané pražmy uděláme několik hlubších zářezů, do kterých po osolení ryby, vtlačíme kousky česneku a lístečky tymiánu. Do osoleného břicha ryby, též přidáme snítku tymiánu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Oloupané brambory pokrájíme na plátky, smícháme s pokrájenou jarní cibulkou, solí a bylinkami dle chuti. Brambory naskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy, vyložené pečícím papírem a na ně položíme připravené pražmy, které poklademe tenkými plátky másla.
3
Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 15 minut zakryté a dalších 10 - 15 minut odkryté, do barvy.
4
Jednoduché a velmi chutné, bez hromady špinavého nádobí.

RADA: Tipy na rychlé večeře do 30-ti minut!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená ryba s karotkovým pyré

Pečená ryba s karotkovým pyré

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na grilu se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pražma
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Jarní cibulka Máslo Pražma Sůl Tymián

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Mufínky

Mufínky

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

51
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
45
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
43
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
41
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
32
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Saskia Burešová na pokraji sil: Pohřeb milovaného manžela Petra Obdržálka (†84)!

Saskia Burešová na pokraji sil: Pohřeb milovaného manžela Petra Obdržálka (†84)!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…
Pravý vlašský salát
Pravý vlašský salát
Pražené mandle
Pražené mandle
Pražma na citronu a rajčatech
Pražma na citronu a rajčatech
Pražma na grilu se zeleninou
Pražma na grilu se zeleninou
Pražská polévka
Pražská polévka
  • Recepty.cz
  • Pražma na bramborách pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact