Na sádle s máslem uděláme světlou jíšku (nepřipálit). Do jíšky postupně přimícháváme studenou vodu a přidáme kmín. Dáme Masox a necháme provařit, aby se ztratila chuť mouky. Ve skleničce si rozkedláme vajíčko/ka. Podle toho, jaké kousky ho chceme mít v polévce. Když velmi ztracené - přidáme trochu vody. Postupně pomalu vlijeme do polévky. Dosolíme (opepříme).
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Krista Romanová
|9. 1. 2008 17:33
Téhle polévce říkám šišvorcová je to jednoduchá verze. Přidáním surovina vznikne hrášková, mrkvová, pórková atd. ale vždy přidávám jen jeden druh zeleniny. Jednoduché, dobré.
Ivana Přikrylová
|15. 11. 2006 19:53
Tak tuhle polévku mi dělala moje babička a říkala jí Kmínová polévka. Je opravdu moc dobrá a přitom jednoduchá.