• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pražené mandle
Napište svůj komentář k receptu

Pražené mandle

autor: jeryje
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pražené mandle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mandle
    • olej
    • sůl
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

1
Nevyloupané mandle spaříme vroucí vodou, případně chvíli povaříme, aby nam povolila slupka. Mandle postupně zbavujeme slupek. Po vychladnutí se mandle loupou lépe. Po vyloupání ze slupky je důležité každou jednotlivou mandli rozdělit na dvě části. Dojde potom k daleko lepšímu propražení. Osvěčil se mi malý nůž, kterým odděluji obě části jádra. Poté už můžeme mandle opražit na oleji v menší pánvi. Je důležité pravidelné míchání, aby se jádra vypražila rovnoměrně. Když dostanou narůžovělý nádech jsou hotová. Přemístíme je na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje, osolíme a můžeme podávat.
2
Výborně se hodí na jakékoliv slavnostní příležitosti a bez problémů se nechají skladovat. (do 1 měsíce).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Pražené vločky

Pražené vločky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 14. 12. 2015 22:26

    Pokud dáte vyloupané mandle do mrazáku a poté smažíte,nenapijí olej jen se krásně osmaží

  • greenfood | 14. 7. 2013 19:15

    Dobytku :-$

  • sarka | 25. 12. 2012 13:53

    Díky za všechny postřehy, právě jsem mandle udělala v mikrovlnce a jsou super, hlavně bez oleje, to velmi kvituji :-)

  • Timotej | 31. 10. 2011 17:23

    Ja ked ich lupem davam ich na tanierik so soľou, vtedy su vlhke a sol sa na nich dobre prichytí. Do mikrovlnky na 3 minuty z jednej strany a na 3 minuty z druhej strany. Mňam.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 16:41

    1*

  • recepty 73 | 10. 3. 2010 17:45

    Mandle jsou lepší,když se jen spaří,ne vaří,nejsou pak ,,skelné,, ,ale zůstanou bílé.Loupat mi šly vždy líp teplé.Pražit se dají jak v troubě,tak i na pánvi,mikrovlnku jsem ještě nezkoušel.Oleje používám minimálně,naleju si trošku do dlaně a mandle po hrstích v rukách jen promnu.Moc dlouho bych je ale neskladoval,nejsou pak tak křupavé...,ale stejně se většinou skladování nedočkají:-).Jiří

  • Martina Jurošková | 10. 3. 2010 17:30

    Mamka je dělala,když jsem byla malá a dnes jsem jí prosila o recept ale nemůžu se s ní spojit.Tak jako klasicky tyhle stránky NEZKLAMALY !!!jdu na to a pro změnu to zkusím v mikrovlnce ,ale na druhou stranu,tam asi ten olej bude chybět nebo respektive,jak se tam potom ta sůl udrží ? Zkusím a pak napíši ,jak to chutnalo.

  • Gábina H | 13. 12. 2007 15:30

    Jarko, já jsem je taky zkoušela pražit v mikrovlnce, někdy tam dělám i chroupáčky do polévky. Normálně je rozprostřu na talíř, nejlépe v jedné vrstvě, dám výkon na max a po když začínají hnědnout, tak je promíchám, aby se opekly rovnoměrně.

  • barča | 13. 12. 2007 14:51

    Pro Renatu, nemám zkušenosti s troubou, ale ostatní odpověděly za mne, takže asi ano jde to a hlavně nebudou tak moc mastné.

  • Jarka O. | 12. 12. 2007 15:15

    Ano, jako hranolky, pak jsem je vyklopila na ubrousek a osolila. Nebyly skoro vůbec mastné, což se mi na pánvi příliš nedaří, tam se smaží při nižší teplotě a přece jen trochu nasáknou. Paní Marie, popište mi, prosím podrobněji, jak děláte mandle v mikrovlnce, zkusila bych to. Děkuji.

  • Marie Svobodová | 12. 12. 2007 14:09

    Jednou jsem zkusila dát oloupané mandle do mikrovlnky a udělaly se stejně jako na oleji, jen je třeba s nima zamíchat.

  • Anonym | 12. 12. 2007 12:48

    p.Jarko,normálně jak hranolky,dokud nejsou růžové?Pak vysušit a osolit?

  • Renata Petroušová | 12. 12. 2007 12:03

    Barčo,můžeme ty mandle také pražit v troubě?

  • barča | 11. 12. 2007 20:12

    dělám je často, není nutno je půlit. Celý fígl je v pražení při minimální teplotě, hezky pomalu a míchat a nechat pořádně vystadnout, pak křupou. Jinak je postup stejný.

  • Jarka O. | 11. 12. 2007 12:09

    Když jsem ještě používala friťák, byly mandle nejlépe pražené právě z friťáku - hezky stejnoměrně. Pražím jich 1/2 kg najednou, tak to se pak vyplatilo:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Vaření Pražení Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandle Olej Sůl Ubrousek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

159
Fežoáda
Fežoáda
92
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
86
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Pravý upírský bramborák
Pravý upírský bramborák
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…
Pravý vlašský salát
Pravý vlašský salát
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na citronu a rajčatech
Pražma na citronu a rajčatech
Pražma na grilu se zeleninou
Pražma na grilu se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Pražené mandle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact