• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pražené mandle
Napište svůj komentář k receptu

Pražené mandle

autor: jeryje
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pražené mandle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mandle
    • olej
    • sůl
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

1
Nevyloupané mandle spaříme vroucí vodou, případně chvíli povaříme, aby nam povolila slupka. Mandle postupně zbavujeme slupek. Po vychladnutí se mandle loupou lépe. Po vyloupání ze slupky je důležité každou jednotlivou mandli rozdělit na dvě části. Dojde potom k daleko lepšímu propražení. Osvěčil se mi malý nůž, kterým odděluji obě části jádra. Poté už můžeme mandle opražit na oleji v menší pánvi. Je důležité pravidelné míchání, aby se jádra vypražila rovnoměrně. Když dostanou narůžovělý nádech jsou hotová. Přemístíme je na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje, osolíme a můžeme podávat.
2
Výborně se hodí na jakékoliv slavnostní příležitosti a bez problémů se nechají skladovat. (do 1 měsíce).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Pražené vločky

Pražené vločky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 14. 12. 2015 22:26

    Pokud dáte vyloupané mandle do mrazáku a poté smažíte,nenapijí olej jen se krásně osmaží

  • greenfood | 14. 7. 2013 19:15

    Dobytku :-$

  • sarka | 25. 12. 2012 13:53

    Díky za všechny postřehy, právě jsem mandle udělala v mikrovlnce a jsou super, hlavně bez oleje, to velmi kvituji :-)

  • Timotej | 31. 10. 2011 17:23

    Ja ked ich lupem davam ich na tanierik so soľou, vtedy su vlhke a sol sa na nich dobre prichytí. Do mikrovlnky na 3 minuty z jednej strany a na 3 minuty z druhej strany. Mňam.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 16:41

    1*

  • recepty 73 | 10. 3. 2010 17:45

    Mandle jsou lepší,když se jen spaří,ne vaří,nejsou pak ,,skelné,, ,ale zůstanou bílé.Loupat mi šly vždy líp teplé.Pražit se dají jak v troubě,tak i na pánvi,mikrovlnku jsem ještě nezkoušel.Oleje používám minimálně,naleju si trošku do dlaně a mandle po hrstích v rukách jen promnu.Moc dlouho bych je ale neskladoval,nejsou pak tak křupavé...,ale stejně se většinou skladování nedočkají:-).Jiří

  • Martina Jurošková | 10. 3. 2010 17:30

    Mamka je dělala,když jsem byla malá a dnes jsem jí prosila o recept ale nemůžu se s ní spojit.Tak jako klasicky tyhle stránky NEZKLAMALY !!!jdu na to a pro změnu to zkusím v mikrovlnce ,ale na druhou stranu,tam asi ten olej bude chybět nebo respektive,jak se tam potom ta sůl udrží ? Zkusím a pak napíši ,jak to chutnalo.

  • Gábina H | 13. 12. 2007 15:30

    Jarko, já jsem je taky zkoušela pražit v mikrovlnce, někdy tam dělám i chroupáčky do polévky. Normálně je rozprostřu na talíř, nejlépe v jedné vrstvě, dám výkon na max a po když začínají hnědnout, tak je promíchám, aby se opekly rovnoměrně.

  • barča | 13. 12. 2007 14:51

    Pro Renatu, nemám zkušenosti s troubou, ale ostatní odpověděly za mne, takže asi ano jde to a hlavně nebudou tak moc mastné.

  • Jarka O. | 12. 12. 2007 15:15

    Ano, jako hranolky, pak jsem je vyklopila na ubrousek a osolila. Nebyly skoro vůbec mastné, což se mi na pánvi příliš nedaří, tam se smaží při nižší teplotě a přece jen trochu nasáknou. Paní Marie, popište mi, prosím podrobněji, jak děláte mandle v mikrovlnce, zkusila bych to. Děkuji.

  • Marie Svobodová | 12. 12. 2007 14:09

    Jednou jsem zkusila dát oloupané mandle do mikrovlnky a udělaly se stejně jako na oleji, jen je třeba s nima zamíchat.

  • Anonym | 12. 12. 2007 12:48

    p.Jarko,normálně jak hranolky,dokud nejsou růžové?Pak vysušit a osolit?

  • Renata Petroušová | 12. 12. 2007 12:03

    Barčo,můžeme ty mandle také pražit v troubě?

  • barča | 11. 12. 2007 20:12

    dělám je často, není nutno je půlit. Celý fígl je v pražení při minimální teplotě, hezky pomalu a míchat a nechat pořádně vystadnout, pak křupou. Jinak je postup stejný.

  • Jarka O. | 11. 12. 2007 12:09

    Když jsem ještě používala friťák, byly mandle nejlépe pražené právě z friťáku - hezky stejnoměrně. Pražím jich 1/2 kg najednou, tak to se pak vyplatilo:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Vaření Pražení Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandle Olej Sůl Ubrousek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Palačinky snů

Palačinky snů

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

40
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
38
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
34
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Krémová česnečka
Krémová česnečka
15
Rychlá květáková polévka
Rychlá květáková polévka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pravý upírský bramborák
Pravý upírský bramborák
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…
Pravý vlašský salát
Pravý vlašský salát
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na citronu a rajčatech
Pražma na citronu a rajčatech
Pražma na grilu se zeleninou
Pražma na grilu se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Pražené mandle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact