• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravý ukrajinský boršč
Napište svůj komentář k receptu

Pravý ukrajinský boršč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý ukrajinský boršč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g maso hovězí a vepřové, nebo může být i kůřecí
    • 1
      ks červená řepa
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      sklenice zelí
    • 4
      ks brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička mletá paprika
    • olej
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      kelímek bílý jogurt nebo smetana

Postup přípravy receptu

1
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na kostky nakrájené maso a až sebereme pěnu, tak přidáme koření. Vaříme do poloměkka. Celou oloupanou řepu vložíme k masu a dále vaříme. Mrkev, petržel nakrájíme na malé kostky nebo nastrouháme najemno a dáme do hrnce chvíli po řepě. Zvlášť na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli přidáme část nastrouhané mrkve (pokud máme na kostky, tak nedáváme). Zaprášíme mletou paprikou, přidáme celý protlak a vytvoříme hustou hmotu, kterou pak rozředíme trochou vývaru a ještě chvíli povaříme. Obsah pánve vložíme do hrnce. Předtím vyjmeme uvařenou řepu, kterou po vychladnutí nakrájíme na kostky (pustí tmavě červenou barvu) a vložíme zpět do hrnce.
2
Nakonec přidáme na větší kousky nakrájené brambory a až je všechno uvařené, tak navrch dáme překrájené kysané zelí nebo i čerstvé. Zelí už se nemusí vařit, pouze se spaří. Polévku necháváme volně probublávat, nevaříme na silném ohni.
3
Na talíři ochutíme bílým jogurtem nebo smetanou. Lepší je počkat do dalšího dne, kdy polévka získá jemně navinulou chuť (i bez octa).
4
Vegetariáni pouze vynechají maso, protože i zeleninový boršč je vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:21

    Opravdu moc dobrý.

  • Jana | 21. 10. 2014 20:26

    prvně vařila a podle tohoto receptu se opravdu povedl. Moc ňamka.

  • Machal84 | 23. 11. 2010 15:35

    Výborný - připravovali jsme opakovaně pro návštěvy a vždy měl veliký úspěch.

  • Petra Bartlova | 8. 7. 2007 10:34

    mylim ze to byl dobry napad stim kurecim masem jedla to cela rodina

  • Uljana Kimačenko | 18. 10. 2005 16:49

    Myslim ze ten recept ktery jste napsala,je dobry,ale neni to pravy ukrajinsky boršč.Cervena repa se muze take varit zvlast ve slupce,tim neztrati svou barvu,a k borščevi uz pak nemusite davat papriku.

  • Míša Pekařová | 13. 9. 2005 19:49

    Tak to byla ňaminka!!! Výborná polívka v kombinaci s kyselou smetanou, jedla to i moje 4-letá dcera, která nejí jen tak něco!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bobkový list Brambory Červená řepa Česnek Cibule Kmín Maso Mletá paprika Mrkev Nové koření Olej Petržel Rajský protlak Sůl Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Makový jablečník

Makový jablečník

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

50
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
34
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
32
Srbské rizoto
Srbské rizoto
29
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
23
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Pravý ukrajinský boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact