Z bílků a cukru ušleháme velmi pevný sníh. Ve vodní lázni zahřejeme včelí med a za stálého míchání k němu přidáváme sníh z bílků, až se vše dobře spojí a nelepí se na nádobku. Nakonec přisypeme sekané ořechy a mícháme do zchladnutí. Hmotu natřeme na oplatku a druhou oplatkou přiklopíme a necháme usušit. Krájíme na úhledné tvary.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra Albrechtová
|7. 5. 2005 12:06
Prosím, nevíte někdo jak se dělá skutečně pravý turecký med? Takový jak se prodává na poutích? Co se seká sekáčkem na maso?
Paní zvědavá
|22. 12. 2004 12:49
Mluvíte pane Hraf o tureckém medu ?!
Hraf
|22. 12. 2004 12:14
Zkoušel jsem to, ale netuhne a netuhne. Ani po 48 hod. v chladu se to nedá ukrojit! Asi jsem udělal někde chybu, ale nevím kde. Poradíte?
Eva
|15. 12. 2004 00:56
Ale není to pravý turecký med, ale možná pravý košický med
Niki
|31. 7. 2004 03:51
Ja delam velice podobny z mensi davky a je vyborny!!! Akorat nevim, jak dlouho se ma ten Turecky med susit, protoze je snezen driv nez se ususi.Muj recept je:3 bilky, 18 dkg cukru, 10 dkg medu, 12 dkg mandli ( nebo orechy). Postup je stejny akorat sleham i bilky s cukrem nad horkou parou a pak tenkym pramenem leji med. jinak je postup stejny jak popisuje Vera.