Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v trojobalu. Ten připravíme tak, že smícháme mouku s paprikou v takovém poměru, aby měla růžovou barvu a voněla příjemně po paprice. Do rozšlehaného vejce přimícháme sůl a pivo (přibližně stejně piva jako vajec). Obalené filety osmažíme z obou stran na rozpáleném sádle (hlavně žádný olej!!!). Sádla musí být v pánvi tolik, aby filety byly ponořené aspoň do půlky.
2
Přílohu už nechám na vás, sám dávám vařené brambory.
Vynikající bašta. Drželi jsme se přesně receptu, nic jsme nepřidávali ani neubírali. Dávám 1+.
Alena Strnadová
|18. 10. 2008 11:58
Smažený kapr v naší rodině nikdy nebyl moc často na talíři ale po přečtení tohoto receptu se to určitě změní! Velice doporučuji, je to opravdu výborné, i když to vypadá jako běžný řízek z kapra, je to opravdu lahůdka!