síce pridávam svoj komentár ku komentu spred roka, ale nedá mi. Radek 9.8.2016 - odkedy do segedínu nejde paprika?! inak, ani nové korenie mi tam nepasuje a mleté korenie určite viac ako len špetka. ale tak, ako komu chutí
Do segedinu jedině libový bůček!!! :-)
Do segedínského guláše určitě nepatří máslo ale sádlo. Masox ten bych tam také nedávala.
TAKHLE HO TAKE PŘIPTAVUJI- VYBORNÉÉ
Absolutní pitomost,masox,kýta,maso na malé kostičky.do segedínu se paprika nedává pouze kmín.
Bůček možno patrí do Brelahrgulášu, ale nie do gulášu pre ludí. To za komunistov tak varili v staničných reštauráciách, lebo to bolo lacné a pre robotnícku triedu finančne dostupné. Naštastie už nežijeme v komunizme a takých ako Ty už zostáva len spočítat na jednej ruke. Ostatní od bůčku už vytrčili kopytá!
tohle je urážka slova pravý i původu pokrmu Maďarska. Autor navíc není k dohledání, hamba
Být vámi, už se k receptům nebo jejich kritice nevyjadřuju. Jestli je pro vás to samé pravý hovězí vývar, vývar z masoxu a voda, nemáte nárok.
Huso-potom přestaň používat všechno koření, protože ho používat neumíš.
Di,jsi tatar guláš muší bejt s pětěma knedlama přeci,i maďarskej v čechách :-D Nesmíš to tak šlukovat...
An má pravdu, tady je ten masox úplně zbytečný, je tam přece spousta masa, zelí, koření. "Pravý" Maďar by ho tam asi sotva cpal, a už vůbec by nepodával guláš s knedlíkama!
Moc dobrý, díky za receptík :) Nechápu proč hodně z vás kritizuje masox? Já třeba nemám čas si připravit pravý hovězí vývar... Ale kdo má, at ho tam dá, nebo dá jen vodu... co na tom... Dobré to bude i tak :)
PŘIDAVAM BUČEK V POERU 1/1
nikdy nikoho nekritizuj =-O jsi lepsi to bych chtela videt!!!Varila jsem gulas tez byl dobrej-vsichni si ho chvalili <:-) :-) ;-)
nikdy nikoho nekritizuj =-O jsi lepsi to bych chtela videt!!!Varila jsem gulas tez byl dobrej-vsichni si ho chvalili <:-) :-) ;-)
nikdy nikoho nekritizuj =-O jsi lepsi to bych chtela videt!!!Varila jsem gulas tez byl dobrej-vsichni si ho chvalili <:-) :-) ;-)
pravý s masoxem? 2 kostky? :-S fuj..
tomu rikam slovo chlapa..naprosto s tebou souhlasim..
Pro Alis: naprosto s Vámi souhlasím!!! Mám pocit, že si tu chytrolíni chodí zvýšit sebevědomí a schladit žáhu!!!! Myslím že každý si to může poupravit podle sebe!!! 8-) ale tyhle chytráky fakt lituju :'( Jinak segáč dobrý:-) jde přece jen o jídlo :-D
Guláš jsem dělala dle receptu a je moc povedený:-) Sice bez toho masoxu ale moc dobrý! Jen nechápu ty příspěvky.. jak každý kritizuje masox?? Když ho tam nechci, tak ho tam nedám a basta a výsledek i tak výborný! Nechápu, proč když umí někdo vařit a je si tak jist tím co tam patří a nepatří, proč tedy leze sem na recepty!! Každý má svůj recept, každý vaří dle své chuti!!! Základ jak a to tady ale najde tak co tolik keců kolem toho :-!
Hlavně nekomentuj jaké má člověk používat maso. A určitě nebudu vařit 2 leté holčičce Segedín z bůčku. Také ho dělám z kýty a je luxusní. Nevím kdo je tady ignorant....brelahr
Nikdy "maso na drobné kostičky", nikdy voda, nikdy masox, nikdy máslo ... :-( :-S VŽDY vývar, vždy domácí sádlo, a slušné kusy masa!!! :-) Do segedínu patří bůček, případně plecko :-) , nikdy kýta ... Ten "recept" asi psal nějaký ignorant ... =-O
Já bych všechny ty masoxy zakázala!!!
od kdy se do PRAVÉHO GULÁŠE dává masox?
MASOX je zlo. To uz neumi nikdo vyvar? A smetana tam samozrejme patri. Kdo nezkusil, nevi... :-P
Vy si troufate to nazvat pravym segedinem a rvete do toho masox?!
:-P tak dnes sem dělala podle vas ten segedín a mužu vám říct že se povedl na jedničku!!! :-* ;-)
Tak do pravého segedínu určitě nepatří masox, no a smetana a máslo??!! ??
Dnes jsem dělala podle tohoto receptu,segedín je dobrý,jen jsem zvyklá z domova bez smetany,je to jiná chuť,ale je to dobré ;-)
Přesně, smrt masoxům ;-) segedín je skvělý i bez něho.
taky mě zajímá, proč se do všeho dává masox, kór když se tu vaří z téměř kila a půl :'(
raději dvanáctku :-D
Segedín jedině bez smetany, s česnekem, kysaným zelím a pěkně ostrý.... a k tomu pěkně orosenou danáctku ;-)
Výborné,jen to příště zkusím bez smetany a s česnekem. Snad mi zůstane na zítra.
A jinak co mozek? Proste je tam pravy segedínský guláš tak bud si to uvar nebo ne. Jsou to recepty od lidi a zalezi na kazdem zda ono ci ono tam da! O:-)
Ano toto je pravy gulas,varim ho stejne.Doporucuji vyskouset.
už to z hrnce krásně voní:) vařím dřív ráno, ať se to stihne aspoň trošku rozležet. zítra bude ale ještě lepší:) dělám tak z polovičního množství, zelí dávám taky kyselé a přidávám zakysanou smetanu. ale rozhodně ji už nevařím. s dobrým knedlíkem je to lahoda
přesně tak. většinou stejně nevařím přesně podle receptu, trošku to poupravím jak máme rádi. něco uberu, něco přidám, ale je dobré mít nějaký základ a komentáře též občas nabídnou dobrou radu či zajímavý nápad.
Masox bych do žádného jídla nedávala, ale jinak ten recept zní skvěle. Segedínský guláš je úžasné jídlo.
jo libi se mi experimentovani.taky nemam rad kdyz nekdo rekne takhle to musi bit.no ale proste aby si clovek ziskal ten zakladny prehled to je fajjn:-).i ty komentare tady:D
:-)
Pravý nebo levý,to je mi celkem fuk,hlavně,když nakonec chutná.Já dělám z bůčku(libovějšího) a smetanu používám raději sladkou,ikdyž se zakysankou to špatné také není.Plecko mi přijde do segoše takové ,,jalové,, ač z něho vařím rád ;-) a 2 kostky masoxu... :-( .
Dobrý recept, ale nechápu tu kysanou smetanu, kyselé zelí tam už je tak proč to ještě víc kyselit? Smetana se přidáva na zjemnění, proto lépe sladkou na konec aby se nesrazila :-)
"Pravý" nebo alespoň ten historicky první segedínský, tedy Székelyho, guláš prý vznikl tak, že jakýsi pan Székely přišel kdysi dávno do hospody, kde neměl nic, než trochu zbylého věpřového perkeltu a dušeného zelí. Tak si to nechal smíchat a specialita byla na světě! Už jsem to četla několikrát. Dá se předpokládat, že masox tam nebyl. Nemám nic proti tomu občas něco přichutit masoxem (nebo spíš kostičkou vývaru od Knorru), ale segedín to opravdu nepotřebuje. Vždyť je tam tolik chutí, které se krásně propojí, když se gulášek hezky uleží!
To jste se všichni zbláznili? Proč do všeho cpete masox boha jeho dřív se bez něj vařilo a nikomu nechyběl....a ještě to nazvete pravým segedínským gulášem myslím že ti jež jej vymysleli již v zemi hloubí metro jak se točí jak vrtule v hrobě.
Je videt,ze si kazdy vari segedinsky gulas podle sveho.Ja treba nedavam masox,za to zase pridavam 3 strouzky cesneku(mackaneho).A nejdriv orestuje cibuli,a pak na orestovanou cibuli pridam maso.A take to nesmahnu na masle,ale na sadle.Ale jak uz jsem psala,dulezite je,ze si to kazdy pripravi tak,aby mu to chutnalo.Dobrou chut!
Souhlasím s Terýskem/Terýskou. Samotná kýta je přespříliš libová a neudělá ten správný sosík. On totiž segedín nikdy nebude dietní, takže když už, tak už, škoda času, peněz i námahy zůstávat na poloviční cestě. Já dávám na segedín vždy 2 masíčka - libovější plecko nebo ramínko a libový bůček. A rozhodně nemůžu souhlasit s tím, že se má maso 2x podlít tak, aby se "topilo" a vařilo. Maso se má jen dusit, čili podlévat častěji a málo, jde osegedínský guláš a ne ovar!!!!
proč s plece nebo kýty vždyť to jde i s krásného libového bůčku.
No to snáď nie ,Jedem.CHlastat,červenú kapustu a do "Pravého segedínskeho gulášu?", do segedínu musí ísť predsa kyslá kapusta.
Jedem.chlastat - Maďar by bol zdesený - segediňák z hlávkovej a ešte červenej kapusty, to nie je segediňák. Aj keď tá kapusta môže byť chutná. A masoxy veruže tiež nie. Ono sa to akosi stalo módou pchať všade masoxy a vegety. Veď to jedlo má mať chuť po ingredienciách, z ktorých je pripravené, nie voľajakú univerzálnu umelú.
Recept moze byt fajn , neskusila som to je pravda, ale pravy segedínsky guláš so smotanou a masoxom? tak to vidím 1x, presne ako píše pan Pazderaja robim podobne ako pan Pazdera i ked papriku palivu nemusim davam sladku ale hodne a rozhodne zeli neperu pod voodu a podobne trikyale nevylucujem, kazdy ma ine chute, moze byt skvely i ten Vas,
Výborný recepet,GT,dělám to téměř stejně!Zkus místo kysaného zelí dát mladé červené hlávkové,nadrobno nakrájené a předem uvařené s troškou octa a špetkou cukru!
"Pravý" segedín z vepřové kýty nakrájené na malé kostičky? s dvěma masoxy? a s kysanou smetanou? Asi žiju na jiné planetě - co takhle z vepřového vykoštěného kolena, bez masoxu, bez kysané smetany zato s příjemně pálivou paprikou.Zkuste to!
Tak, tak troskar nejsem...Jsem kuchar-domaci kutil takze zajiste se u nekoho postupy lisi ale tenhle recept uz varim par let tak jak je vyse popsan bez obmen a zlakal jsem na nej i zaryte odpurce segedinu... :-) Pozn. Tahle porce je priblizne pro dva lidi na dva az tri dny...Jinak dekuji za pochvalu a kdyz bude cas pridam i jine sve recepty...
Perfektně popsaný postup i ingredience. Díky. Navíc autor(ka) není žádný troškař, jistě pohostí velkou partu. Já bych se spokojila s restováním masa na sádle nebo oleji. A přidám-li kysanou smetanu, už bych to nevařila. Jestliže však do smetany přidám mouku na zahuštění (tipnu si tak dvě lžíce), tak to samozřejmě povařit nechám. Chválím a vyzkouším z poloviční dávky.
A jak se prosím vaří levý segedínský guláš?