• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pravý segedínský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pravý segedínský guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 63
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý segedínský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,40
      kg vepřová plec nebo kýty - bez kosti
    • 3
      ks cibule velká
    • 3
      ks bobkový list velký
    • 7
      ks nové koření 5-7 kuliček
    • 1
      kg kysané zelí
    • 2
      kostka masox
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 50
      g mletá paprika 40-50 sladká
    • 500
      g zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento postup opakujeme min. 2x.
2
Mezitím na drobno nakrájíme cibuli, kysané zelí zbavíme šťávy (šťávu ale nevyhazujeme) a taktéž nakrajíme. Až se maso bude naposledy vyvařovat, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a lehce osmažíme a maso opět zalijeme vodou, tentokráte ale do poloviny objemu hrnce (cca 1/2 l ), přidáme koření (paprika, kmín, bobkový list, nové koření, špetka pepře) a masox, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10 min. na mírné plotýnce. Po deseti min. přidáme zelí a trochu šťavy z něj a opět nechám tak pět min. podusit. Poté už jen pomalu a za stáleho míchání (aby se nezdrcla) přidáváme kysanou smetanu a necháme pět min. provařit, sůl přidáváme dle chuti ale není většinou potřeba. Pokud je guláš příliš řídký, zahustíme hladkou mokou.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mata3636 | 7. 8. 2017 14:35

    síce pridávam svoj komentár ku komentu spred roka, ale nedá mi. Radek 9.8.2016 - odkedy do segedínu nejde paprika?! inak, ani nové korenie mi tam nepasuje a mleté korenie určite viac ako len špetka. ale tak, ako komu chutí

  • jarda | 14. 1. 2017 21:04

    Do segedinu jedině libový bůček!!! :-)

  • edita | 15. 10. 2016 09:38

    Do segedínského guláše určitě nepatří máslo ale sádlo. Masox ten bych tam také nedávala.

  • sim | 12. 10. 2016 18:35

    TAKHLE HO TAKE PŘIPTAVUJI- VYBORNÉÉ

  • radek | 9. 8. 2016 18:43

    Absolutní pitomost,masox,kýta,maso na malé kostičky.do segedínu se paprika nedává pouze kmín.

  • László | 9. 4. 2016 17:33

    Bůček možno patrí do Brelahrgulášu, ale nie do gulášu pre ludí. To za komunistov tak varili v staničných reštauráciách, lebo to bolo lacné a pre robotnícku triedu finančne dostupné. Naštastie už nežijeme v komunizme a takých ako Ty už zostáva len spočítat na jednej ruke. Ostatní od bůčku už vytrčili kopytá!

  • jirka | 2. 1. 2016 13:13

    tohle je urážka slova pravý i původu pokrmu Maďarska. Autor navíc není k dohledání, hamba

  • jirka | 2. 1. 2016 13:10

    Být vámi, už se k receptům nebo jejich kritice nevyjadřuju. Jestli je pro vás to samé pravý hovězí vývar, vývar z masoxu a voda, nemáte nárok.

  • Jenda | 31. 12. 2015 17:21

    Huso-potom přestaň používat všechno koření, protože ho používat neumíš.

  • koko | 9. 11. 2015 21:14

    Di,jsi tatar guláš muší bejt s pětěma knedlama přeci,i maďarskej v čechách :-D Nesmíš to tak šlukovat...

  • Di | 12. 4. 2015 14:20

    An má pravdu, tady je ten masox úplně zbytečný, je tam přece spousta masa, zelí, koření. "Pravý" Maďar by ho tam asi sotva cpal, a už vůbec by nepodával guláš s knedlíkama!

  • Lili | 2. 3. 2015 15:06

    Moc dobrý, díky za receptík :) Nechápu proč hodně z vás kritizuje masox? Já třeba nemám čas si připravit pravý hovězí vývar... Ale kdo má, at ho tam dá, nebo dá jen vodu... co na tom... Dobré to bude i tak :)

  • ŽRAVKA | 28. 2. 2015 10:17

    PŘIDAVAM BUČEK V POERU 1/1

  • andy | 30. 1. 2015 20:30

    nikdy nikoho nekritizuj =-O jsi lepsi to bych chtela videt!!!Varila jsem gulas tez byl dobrej-vsichni si ho chvalili <:-) :-) ;-)

  • andy | 30. 1. 2015 20:27

    nikdy nikoho nekritizuj =-O jsi lepsi to bych chtela videt!!!Varila jsem gulas tez byl dobrej-vsichni si ho chvalili <:-) :-) ;-)

  • andy | 30. 1. 2015 20:27

    nikdy nikoho nekritizuj =-O jsi lepsi to bych chtela videt!!!Varila jsem gulas tez byl dobrej-vsichni si ho chvalili <:-) :-) ;-)

  • An | 25. 1. 2015 18:44

    pravý s masoxem? 2 kostky? :-S fuj..

  • hanz | 12. 11. 2014 00:13

    tomu rikam slovo chlapa..naprosto s tebou souhlasim..

  • Alice | 17. 6. 2014 12:51

    Pro Alis: naprosto s Vámi souhlasím!!! Mám pocit, že si tu chytrolíni chodí zvýšit sebevědomí a schladit žáhu!!!! Myslím že každý si to může poupravit podle sebe!!! 8-) ale tyhle chytráky fakt lituju :'( Jinak segáč dobrý:-) jde přece jen o jídlo :-D

  • Alis | 2. 1. 2014 19:36

    Guláš jsem dělala dle receptu a je moc povedený:-) Sice bez toho masoxu ale moc dobrý! Jen nechápu ty příspěvky.. jak každý kritizuje masox?? Když ho tam nechci, tak ho tam nedám a basta a výsledek i tak výborný! Nechápu, proč když umí někdo vařit a je si tak jist tím co tam patří a nepatří, proč tedy leze sem na recepty!! Každý má svůj recept, každý vaří dle své chuti!!! Základ jak a to tady ale najde tak co tolik keců kolem toho :-!

  • Michaela | 20. 9. 2013 11:58

    Hlavně nekomentuj jaké má člověk používat maso. A určitě nebudu vařit 2 leté holčičce Segedín z bůčku. Také ho dělám z kýty a je luxusní. Nevím kdo je tady ignorant....brelahr

  • brelahr | 16. 9. 2013 22:34

    Nikdy "maso na drobné kostičky", nikdy voda, nikdy masox, nikdy máslo ... :-( :-S VŽDY vývar, vždy domácí sádlo, a slušné kusy masa!!! :-) Do segedínu patří bůček, případně plecko :-) , nikdy kýta ... Ten "recept" asi psal nějaký ignorant ... =-O

  • mady | 1. 9. 2013 21:50

    Já bych všechny ty masoxy zakázala!!!

  • blandz | 5. 6. 2013 09:34

    od kdy se do PRAVÉHO GULÁŠE dává masox?

  • Patrik | 28. 5. 2013 15:59

    MASOX je zlo. To uz neumi nikdo vyvar? A smetana tam samozrejme patri. Kdo nezkusil, nevi... :-P

  • Amazonka | 25. 4. 2013 10:51

    Vy si troufate to nazvat pravym segedinem a rvete do toho masox?!

  • MicroJane | 21. 3. 2013 17:36

    :-P tak dnes sem dělala podle vas ten segedín a mužu vám říct že se povedl na jedničku!!! :-* ;-)

  • Václav | 17. 3. 2013 14:35

    Tak do pravého segedínu určitě nepatří masox, no a smetana a máslo??!! ??

  • Vlaďka | 29. 10. 2012 16:31

    Dnes jsem dělala podle tohoto receptu,segedín je dobrý,jen jsem zvyklá z domova bez smetany,je to jiná chuť,ale je to dobré ;-)

  • kryton | 25. 4. 2012 13:52

    Přesně, smrt masoxům ;-) segedín je skvělý i bez něho.

  • linda | 6. 3. 2012 12:36

    taky mě zajímá, proč se do všeho dává masox, kór když se tu vaří z téměř kila a půl :'(

  • cipajz | 26. 7. 2011 20:17

    raději dvanáctku :-D

  • cipajz | 26. 7. 2011 20:16

    Segedín jedině bez smetany, s česnekem, kysaným zelím a pěkně ostrý.... a k tomu pěkně orosenou danáctku ;-)

  • Jajulenas | 18. 6. 2011 13:40

    Výborné,jen to příště zkusím bez smetany a s česnekem. Snad mi zůstane na zítra.

  • Mama | 12. 6. 2011 11:44

    A jinak co mozek? Proste je tam pravy segedínský guláš tak bud si to uvar nebo ne. Jsou to recepty od lidi a zalezi na kazdem zda ono ci ono tam da! O:-)

  • alena | 20. 3. 2011 12:58

    Ano toto je pravy gulas,varim ho stejne.Doporucuji vyskouset.

  • nnln | 18. 3. 2011 09:12

    už to z hrnce krásně voní:) vařím dřív ráno, ať se to stihne aspoň trošku rozležet. zítra bude ale ještě lepší:) dělám tak z polovičního množství, zelí dávám taky kyselé a přidávám zakysanou smetanu. ale rozhodně ji už nevařím. s dobrým knedlíkem je to lahoda

  • nnln | 18. 3. 2011 09:05

    přesně tak. většinou stejně nevařím přesně podle receptu, trošku to poupravím jak máme rádi. něco uberu, něco přidám, ale je dobré mít nějaký základ a komentáře též občas nabídnou dobrou radu či zajímavý nápad.

  • Zénais | 6. 3. 2011 19:40

    Masox bych do žádného jídla nedávala, ale jinak ten recept zní skvěle. Segedínský guláš je úžasné jídlo.

  • patrik | 6. 3. 2011 14:16

    jo libi se mi experimentovani.taky nemam rad kdyz nekdo rekne takhle to musi bit.no ale proste aby si clovek ziskal ten zakladny prehled to je fajjn:-).i ty komentare tady:D

  • lucie | 24. 2. 2011 14:30

    :-)

  • recepty73
    recepty73 | 11. 1. 2011 11:42

    Pravý nebo levý,to je mi celkem fuk,hlavně,když nakonec chutná.Já dělám z bůčku(libovějšího) a smetanu používám raději sladkou,ikdyž se zakysankou to špatné také není.Plecko mi přijde do segoše takové ,,jalové,, ač z něho vařím rád ;-) a 2 kostky masoxu... :-( .

  • Eva Sedláčková | 22. 9. 2010 11:58

    Dobrý recept, ale nechápu tu kysanou smetanu, kyselé zelí tam už je tak proč to ještě víc kyselit? Smetana se přidáva na zjemnění, proto lépe sladkou na konec aby se nesrazila :-)

  • Di - | 11. 2. 2010 16:57

    "Pravý" nebo alespoň ten historicky první segedínský, tedy Székelyho, guláš prý vznikl tak, že jakýsi pan Székely přišel kdysi dávno do hospody, kde neměl nic, než trochu zbylého věpřového perkeltu a dušeného zelí. Tak si to nechal smíchat a specialita byla na světě! Už jsem to četla několikrát. Dá se předpokládat, že masox tam nebyl. Nemám nic proti tomu občas něco přichutit masoxem (nebo spíš kostičkou vývaru od Knorru), ale segedín to opravdu nepotřebuje. Vždyť je tam tolik chutí, které se krásně propojí, když se gulášek hezky uleží!

  • Michaela Honzíková | 11. 2. 2010 14:57

    To jste se všichni zbláznili? Proč do všeho cpete masox boha jeho dřív se bez něj vařilo a nikomu nechyběl....a ještě to nazvete pravým segedínským gulášem myslím že ti jež jej vymysleli již v zemi hloubí metro jak se točí jak vrtule v hrobě.

  • Veronika Lindner | 9. 3. 2008 15:51

    Je videt,ze si kazdy vari segedinsky gulas podle sveho.Ja treba nedavam masox,za to zase pridavam 3 strouzky cesneku(mackaneho).A nejdriv orestuje cibuli,a pak na orestovanou cibuli pridam maso.A take to nesmahnu na masle,ale na sadle.Ale jak uz jsem psala,dulezite je,ze si to kazdy pripravi tak,aby mu to chutnalo.Dobrou chut!

  • Jana | 19. 2. 2008 12:20

    Souhlasím s Terýskem/Terýskou. Samotná kýta je přespříliš libová a neudělá ten správný sosík. On totiž segedín nikdy nebude dietní, takže když už, tak už, škoda času, peněz i námahy zůstávat na poloviční cestě. Já dávám na segedín vždy 2 masíčka - libovější plecko nebo ramínko a libový bůček. A rozhodně nemůžu souhlasit s tím, že se má maso 2x podlít tak, aby se "topilo" a vařilo. Maso se má jen dusit, čili podlévat častěji a málo, jde osegedínský guláš a ne ovar!!!!

  • Terýsek | 18. 2. 2008 14:08

    proč s plece nebo kýty vždyť to jde i s krásného libového bůčku.

  • Olga | 12. 2. 2008 11:05

    No to snáď nie ,Jedem.CHlastat,červenú kapustu a do "Pravého segedínskeho gulášu?", do segedínu musí ísť predsa kyslá kapusta.

  • Tereza J. | 12. 2. 2008 10:43

    Jedem.chlastat - Maďar by bol zdesený - segediňák z hlávkovej a ešte červenej kapusty, to nie je segediňák. Aj keď tá kapusta môže byť chutná. A masoxy veruže tiež nie. Ono sa to akosi stalo módou pchať všade masoxy a vegety. Veď to jedlo má mať chuť po ingredienciách, z ktorých je pripravené, nie voľajakú univerzálnu umelú.

  • Zuzana | 12. 2. 2008 09:54

    Recept moze byt fajn , neskusila som to je pravda, ale pravy segedínsky guláš so smotanou a masoxom? tak to vidím 1x, presne ako píše pan Pazderaja robim podobne ako pan Pazdera i ked papriku palivu nemusim davam sladku ale hodne a rozhodne zeli neperu pod voodu a podobne trikyale nevylucujem, kazdy ma ine chute, moze byt skvely i ten Vas,

  • Jedem.chlastat | 2. 2. 2008 04:21

    Výborný recepet,GT,dělám to téměř stejně!Zkus místo kysaného zelí dát mladé červené hlávkové,nadrobno nakrájené a předem uvařené s troškou octa a špetkou cukru!

  • František Pazdera | 1. 2. 2008 12:26

    "Pravý" segedín z vepřové kýty nakrájené na malé kostičky? s dvěma masoxy? a s kysanou smetanou? Asi žiju na jiné planetě - co takhle z vepřového vykoštěného kolena, bez masoxu, bez kysané smetany zato s příjemně pálivou paprikou.Zkuste to!

  • GT | 30. 1. 2008 19:38

    Tak, tak troskar nejsem...Jsem kuchar-domaci kutil takze zajiste se u nekoho postupy lisi ale tenhle recept uz varim par let tak jak je vyse popsan bez obmen a zlakal jsem na nej i zaryte odpurce segedinu... :-) Pozn. Tahle porce je priblizne pro dva lidi na dva az tri dny...Jinak dekuji za pochvalu a kdyz bude cas pridam i jine sve recepty...

  • Věra | 29. 1. 2008 08:58

    Perfektně popsaný postup i ingredience. Díky. Navíc autor(ka) není žádný troškař, jistě pohostí velkou partu. Já bych se spokojila s restováním masa na sádle nebo oleji. A přidám-li kysanou smetanu, už bych to nevařila. Jestliže však do smetany přidám mouku na zahuštění (tipnu si tak dvě lžíce), tak to samozřejmě povařit nechám. Chválím a vyzkouším z poloviční dávky.

  • Di | 28. 1. 2008 09:00

    A jak se prosím vaří levý segedínský guláš?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Guláš Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Kysané zelí Máslo Masox Mletá paprika Mletý kmín Nové koření Pepř mletý Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

165
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
85
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
72
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
58
Langoše - expres
Langoše - expres
57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
Pravý americký Apple Pie
Pravý americký Apple Pie
Pravý staročeský smažený kapr
Pravý staročeský smažený kapr
Pravý upírský bramborák
Pravý upírský bramborák
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…
  • Recepty.cz
  • Pravý segedínský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact