• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pravý medový dort
Napište svůj komentář k receptu

Pravý medový dort

0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý medový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr drobný
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g hera
    • 3
      lžíce med tmavý
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 400
      g hladká mouka
  • Krém
    • 300
      g máslo
    • 1
      plechovka salko kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Těsto: ve vodní lázni rozpustíme heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu. Mícháme dohladka. Na plech s pečícím papírem rozetřeme těsto v co nejtenčí vrstvě a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 7-10 minut. Takto upečeme více plátů. Péct ve tvaru velké dortové formy!
2
Krém: máslo, kondenzované mléko ušleháme dohladka.
3
Připravíme posypku z okrájených kousků těsta, které rozdrobíme najemno. Střídavě klademe vrstvy těsta a krému, dokud vše nespojíme (asi 6 vrstev). Na závěr potřeme celý dort včetně boků a posypeme posypkou. Před podáváním každý ukrojený trojúhelník ozdobíme na talíři šlehačkou a čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký medový dort s tvarohem

Řecký medový dort s tvarohem

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Strehleová | 6. 2. 2009 18:36

    Do medového dortu patří karamelový krém,takže se salko musí uvařit.Je to ve všech receptech.Takže Sylvo, salko určitě uvařte,je to i chutnější.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 17:17

    Gábi,drobný cukr rovná se pískový cukr.Sylvo,salko se nevaří,jelikož vařením zkaramelizuje.Krém je řídký,to ano,ale je to jen dobře,lépe se s krémem pracuje,díky máslu v chladničce rychle ztuhne.Plátů z těsta je 5 až 6.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 17:08

    Gábi,drobný cukr rovná se pískový cukr.Sylvo,salko se nevaří,jelikož vařením zkaramelizuje a vznikl by nám jiný druh krému,než ten,který pro tento recept potřebujeme.Krém je řídký,to ano,ale je to jen dobře,lépe se s krémem pracuje.Po namazání krémem korpusů a vložení do chladničky,díky máslu rychle ztuhne.Plátů z těsta je 5 až 6 záleží jak silné vrstvy těsta mažete.Já to dělám takto:tužkou obkreslím tvar dortové formy na pečící papír,takto si připravím 6 pečících papírů.Snažím se gumovou stěrkou roztírat těsto tak,abych moc nepřetahovala i když nějaký ten odkrojek zbýt musí,aby bylo na posypku.Po upečení a vychladnutí korpusů položím na korpusy dortovou formu a nožem objedu po celém obvodu.Tímto docílím,stejný tvar a velikost všech upečených plátů.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 15:35

    Gábi ano,cukr drobný rovná se cukr pískový.Sylvo,salko se do tohoto receptu nevaří,jelikož by vařením zkaramelizovalo a to je pro tento recept nežádoucí.Krém je řídký,to ano,ale to je jen dobře,lépe se sním pracuje.Po vložení do chladničky,díky máslu,krém krásně ztuhne.Plátů z těsta je 5 až 6 záleží jak velkou vrstvu těsta mažete.Čím je vrstva tenčí tím je lepší.Dortovou formu obyčejnou tužkou obkreslím na pečící papír.Takto si připravím 6 pečících papírů.Snažím se co nejméně při mazání přetahovat.Roztírám gumovou stěrkou,ale nějaký odkrojek zbýt musí,aby bylo na posypku.Po upečení a vychladnutí korpusu položím dortovou formu přímo na těsto a obvod formy objedu nožem.Tímto získám pláty o stejné velikosti a tvaru.

  • Sylva P. | 5. 2. 2009 08:48

    To salko se nevaří? Není ten krém řídký? A kolik asi plátů z těsta uděláte? Dík

  • Gábina H | 5. 2. 2009 07:36

    Drobný cukr? To jako pískový?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Salko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

155
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
96
Dýňová tortila
Dýňová tortila
70
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
63
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
52
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Pravý medový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact