• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pravý medový dort
Napište svůj komentář k receptu

Pravý medový dort

0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý medový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr drobný
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g hera
    • 3
      lžíce med tmavý
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 400
      g hladká mouka
  • Krém
    • 300
      g máslo
    • 1
      plechovka salko kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Těsto: ve vodní lázni rozpustíme heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu. Mícháme dohladka. Na plech s pečícím papírem rozetřeme těsto v co nejtenčí vrstvě a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 7-10 minut. Takto upečeme více plátů. Péct ve tvaru velké dortové formy!
2
Krém: máslo, kondenzované mléko ušleháme dohladka.
3
Připravíme posypku z okrájených kousků těsta, které rozdrobíme najemno. Střídavě klademe vrstvy těsta a krému, dokud vše nespojíme (asi 6 vrstev). Na závěr potřeme celý dort včetně boků a posypeme posypkou. Před podáváním každý ukrojený trojúhelník ozdobíme na talíři šlehačkou a čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký medový dort s tvarohem

Řecký medový dort s tvarohem

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Strehleová | 6. 2. 2009 18:36

    Do medového dortu patří karamelový krém,takže se salko musí uvařit.Je to ve všech receptech.Takže Sylvo, salko určitě uvařte,je to i chutnější.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 17:17

    Gábi,drobný cukr rovná se pískový cukr.Sylvo,salko se nevaří,jelikož vařením zkaramelizuje.Krém je řídký,to ano,ale je to jen dobře,lépe se s krémem pracuje,díky máslu v chladničce rychle ztuhne.Plátů z těsta je 5 až 6.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 17:08

    Gábi,drobný cukr rovná se pískový cukr.Sylvo,salko se nevaří,jelikož vařením zkaramelizuje a vznikl by nám jiný druh krému,než ten,který pro tento recept potřebujeme.Krém je řídký,to ano,ale je to jen dobře,lépe se s krémem pracuje.Po namazání krémem korpusů a vložení do chladničky,díky máslu rychle ztuhne.Plátů z těsta je 5 až 6 záleží jak silné vrstvy těsta mažete.Já to dělám takto:tužkou obkreslím tvar dortové formy na pečící papír,takto si připravím 6 pečících papírů.Snažím se gumovou stěrkou roztírat těsto tak,abych moc nepřetahovala i když nějaký ten odkrojek zbýt musí,aby bylo na posypku.Po upečení a vychladnutí korpusů položím na korpusy dortovou formu a nožem objedu po celém obvodu.Tímto docílím,stejný tvar a velikost všech upečených plátů.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 15:35

    Gábi ano,cukr drobný rovná se cukr pískový.Sylvo,salko se do tohoto receptu nevaří,jelikož by vařením zkaramelizovalo a to je pro tento recept nežádoucí.Krém je řídký,to ano,ale to je jen dobře,lépe se sním pracuje.Po vložení do chladničky,díky máslu,krém krásně ztuhne.Plátů z těsta je 5 až 6 záleží jak velkou vrstvu těsta mažete.Čím je vrstva tenčí tím je lepší.Dortovou formu obyčejnou tužkou obkreslím na pečící papír.Takto si připravím 6 pečících papírů.Snažím se co nejméně při mazání přetahovat.Roztírám gumovou stěrkou,ale nějaký odkrojek zbýt musí,aby bylo na posypku.Po upečení a vychladnutí korpusu položím dortovou formu přímo na těsto a obvod formy objedu nožem.Tímto získám pláty o stejné velikosti a tvaru.

  • Sylva P. | 5. 2. 2009 08:48

    To salko se nevaří? Není ten krém řídký? A kolik asi plátů z těsta uděláte? Dík

  • Gábina H | 5. 2. 2009 07:36

    Drobný cukr? To jako pískový?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Salko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Luxus řez

Luxus řez

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

91
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
74
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
73
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Pravý medový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact