• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pravý medovník
Napište svůj komentář k receptu

Pravý medovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý medovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na krém
    • 1
      plechovka kondenzované mléko
    • 1
      ks máslo
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Na těsto
    • 200
      g máslo
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 4
      lžíce med
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • mouka

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, mouku přidáváme, aby se těsto nelepilo. Rozválíme na 4 placky a dáme jednotlivě na pečící papír, pečeme v předehřáté trobě cca 250 °C, 3-4 minuty.
2
Vyroba krému: plechovku kondenzovaného mléka (kterou jsme si vařili zavřenou, aby zkaramelizovala) smícháme s máslem a vanilkovým cukrem, vytvoříme hustý krém. Krémem pak spojíme všechny placky těsta, ale nemažeme až ke kraji, poslední vrstva končí krémem.
3
Dort ze všech stran okrájíme, rozdrolíme a posypeme. Poslední část dortu můžeme posypat mletými ořechy. Dort se nechá den uležet v ledničce a krájí se na obdélníky.
4
Recept jsem dostal od kamarádky z Ukrajiny. Na krém používají trošku jiné mléko, tak jsem ho nahradil kondenzovaným sladkým mlékem a je to skoro stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 1. 3. 2015 18:11

    Tento recept jsem nedelala,ale myslim ze ve vysledku nebyl tak vláčný. Ja delala pred dvema dny a byl nsprosto vynikajici. Placky se pred potrenim lremem natiraji z obou stran jeate rumem a sladkou prevarenou vodou. Naprosto bezkonkurencni. A mokre testo se delalo nad parou. Kdo by mel zajem p recept muzete mi napsat mysiskas@seznam.cz :-) paa

  • Pawlusska | 4. 8. 2012 16:47

    Naprosto perfektní, musím recept pochválit ;-) Zkoušela jsem jich už pár, tento jsem jen drobně upravila (máslo do těsta jsem rozpustila a u náplně vynechala vanilkový cukr) a naprostá spokojenost :-)

  • Kristina Chroboková | 18. 11. 2009 15:00

    je pravda ze mouky se ma pridat hodne, skoro cele kilo. Ale jsem rada ze mam to za sebou, a az priste budu to delat, tak do toho nedam mlete orisky, a ten krem bude zidsi a tak vice se vsaje do korpusu.

  • Kristina Chroboková | 18. 11. 2009 14:55

    Nechapu v cem je problem, ale muj medovnik je dost tvrdy, ale i pres to je vyborny. Tak to neni medovnik, ale suenky.

  • Anonym | 10. 8. 2007 17:36

    ja jsem to jako 15leta divka zvladla tak proc ne ze?delala jsem i medovnik z takoveho toho krabicoveho reptu(jak uz tam mate naky prisady rozhodne tohleneni pravy medovnik aleje taky dobry jenom se chci zeptat jestli tu je naky mdovnik podobny perniovemu testu? to je totizz ten spravny medovnik:D dkuji za odpoved Renata

  • Jan Povolný | 7. 8. 2007 10:07

    Podle tohodle receptu dělám už dlouho, výborný

  • Libor | 20. 5. 2007 21:28

    Zkusil jsem tento recept jako zacatecnik (a chlap ;o) a musim rici, ze slavil uspech. Nicmene muzu z teto zkusenosti doporucit cukr do testa radeji nedavat - kondenzovane mleko v naplni to dozene. S cukrem i v plackach by podle me byl dost sladky.

  • Jana Kutačová | 26. 11. 2006 23:18

    Mě se vždy opravdu líbí,že když se tady kritizuje recept,tak se málokomu chce pod tuto kritiku podepsat.Ono je to o tom,že nemusí všem chutnat vše a když se něco nepodaří,zase nemusí být chyba jednoznačně v receptu.Je to o ingrediencích,které nemusí být vždy úplně kvalitní,je to třeba o troubě,ve které se pokrm dělá nebo záleží na spoustě jiných faktorech,které ovlivní konečný výsledek.Ještě jsem tento recept nezkoušela,ale myslím,že určitě nebude tak špatný,když jej tady ostatní chválí.Chce to jen trpělivost a možná i trochu kuchařské improvizace.Pokud se těsto opravdu stále lepí,chce to přidat mouky.:o)

  • Anonym | 26. 11. 2006 19:55

    Tak jsem ten Váš "slavný" "pravý" medovník zkusila a můžu říct, že je to hrůůůza!!Jednak nechápu, jak se někomu mohlo povést těsto bez pořádné hramáže mouky, jelikož hustota byla šílená!!No prostě....fakt v tom musí být kouzla...jinak nechápu, jak by se to dalo upéct!

  • Nezkušená kuchařka | 28. 9. 2006 11:07

    Děkuji za recept,zkusím ho zítra upéct a pak Vám napíšu zda se mi povedl!Doufám,že budu spokojena.Myslíte že je snadný tento medovník???Zvládne ho 14letá dívka??? To jsem já...a jsem na sebe velmi zvědavá...,má to být překvápko!

  • aska | 3. 8. 2005 09:27

    Zkoušela jsem medovník několikrát podle různých receptů. K tomuto mám dotaz k přípravě těsta-opravdu stačí všechny ingredience jen smíchat dohromady?Někde se uvádí vejce,cukr,tuk,med a sodu za stálého míchání vařit 2 minuty a nechat zkaramelizovat.Krém je výborný,van.cukr nedávám,není nutný-dost sladké.

  • Vlasta Běloušková | 1. 8. 2005 13:32

    Tento medovník je výborný, ale musí se nechat minimálně 12 hod. odležet v lednici !!!Ještě doporučuji potřít placku střídavě tmavým a světlým krémem (tmavý krém - pouze se přidá do světlého krému kakao).

  • Jana Honkýšová | 7. 7. 2005 19:15

    Včera jsem dělala a chutnal celé rodině. Možná bych dal trochu "jiný" krém.

  • Yveta Šímová | 7. 5. 2005 23:43

    NEVÍM PROČ BY MEL MÍT DO MEDOVNÍKU DALEKO.DNES JSEM HO OCHUTNALA OD KAMARÁDKY A BYL MU VELICE PODOBNÝ JAK CHUTÍ TAK I KONZISTENCÍ.ALE RÁDA BYCH VYZKOUŠELA TEN VÁŠ MILÁ JANINKO

  • Zuzana | 29. 4. 2005 01:09

    U nás se tento recept traduje pod názvem "Válečný dort" - peče se jen s jedním vejcem, bez cukru (zato více medu), s cca polovinou tuku a kromě karamelového krému se na jednu z placek namazala rybízová nebo višňová marmeláda. Těsto se připravovalo v hrnci, ve kterém zahřál med a postupně se přidaly ostatní suroviny. "Válečný" proto, že kromě krému jsou náklady na jeho výrobu zanedbatelné. Pokud tedy máte domácí med :).

  • Janinka | 19. 4. 2005 18:27

    Tak tohle má podle mne k pravému medovníku docela daleko ... Až budu mít chvilku, tak přidám receptík. Ale jinak je asi pravda, že ve světě taky putuje spousta "zaručeně pravých" receptů na české knedlíky, švestkové buchty a kdoví co ještě. A mnohdy bychom se asi divili. Takže asi ani medovník není ten pravý jen jeden...

  • Lenka | 18. 4. 2005 08:53

    Jani 1 máslo má 250 gramů.

  • Jana Zverinova | 15. 4. 2005 20:29

    jak velke maslo?

  • Květa | 15. 4. 2005 13:00

    Není uvedeno jaká mouka - asi hladká?Já do těsta přidávám lžičku mletého perníkového koření.

  • E. | 15. 4. 2005 12:02

    přesně tento medovník byl v radach ptaka loskutaka v neděli ale určitě je dobrý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jedlá soda Kondenzované mléko Máslo Med Mouka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Kaštany

Kaštany

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
53
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
46
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
45
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Pravý medovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact