• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pravý dort Kuglerův
Napište svůj komentář k receptu

Pravý dort Kuglerův

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý dort Kuglerův
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      ks vejce
    • 140
      g cukr
    • 140
      g čokoláda
    • 160
      g mleté mandle spařené

Postup přípravy receptu

1
Nejprve třeme asi 20 min. žloutky s cukrem, pak přidáme mleté mandle a čokoládu (změklou), posléze zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dort pečeme zvolna ve vymaštěné, vysypané formě. Vychladlý polejeme čokoládou. Teprve druhý den jej nahoře bohatě pokryjeme šlehanou, neslazenou smetanou a podáváme. Je dlouho vláčný a vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 29. 3. 2010 08:21

    Skvělá poleva je v receptu"Čokoládový koláč a la Jamie Olivier", perfektně se krájí.

  • Lucie Kadera | 28. 3. 2010 22:19

    pekla jsem z tmave cokolady 55% na 180 stupnu presne 30 minut. vubec nespadl a je fantsticky uz dlouho jsem nejedla tak dobry cokoladovy dort. diky za skvely recept!

  • Martina S. | 3. 9. 2006 11:33

    Vynikající. Sice mi spadl také na poloviční výšku, protože jsem nepostupovala přesně podle receptu, ale na chuti to zřejmě nic nemění. Je výborný.

  • Barbora Polakova | 1. 3. 2006 23:09

    Alenka,piekla som ho presne na 170C aj som vyskusala spejli a bol upeceny, ono mne vseobecne vsetky dorty ktore nemaju kypr.prasok mi po vybrani z truby splasnu.Nevadi pozajtra ho peciem znova tak dufam,ze tento raz sa podari.

  • Alena H. | 1. 3. 2006 13:56

    Jak jsem již jednou psala, dort se peče zvolna při cca 170 °C a musíte vyzkoušet špejlí jestli je hotový. Příště se určitě povede.

  • Barbora Polakova | 28. 2. 2006 22:20

    Zatial sa na nom chladi cokoladova poleva,tak neviem ako chuti, ale ked som ho vybrala s truby splasol mi asi o polovicu:(((((( cim to je??

  • Jana z VM | 9. 2. 2006 07:06

    Čokoládu na vaření.

  • Monika | 9. 2. 2006 06:08

    Nejlepší zkušenosti na tento typ dortu mám z čokoládou na vaření, kterou kupuji v Lidlu. Ale myslím, že normální čokoláda na vaření nic nezkazí. Myslím, že jsou lepší výrobky s větším obsahem kakaa.

  • Anonym | 8. 2. 2006 21:02

    Akú čokoládu prosím používate?

  • Alena H. | 8. 2. 2006 10:17

    Dort je vysoký cca 8 cm a peče se zvolna - tj. do 170 °C. A je vynikající - děláme ho vždy ke slavnostním příležitostem.

  • Romana | 7. 2. 2006 22:50

    Nedokáži si představit, jak tento dort chutná, když tam není žádná mouka. Jak má být vysoký a cca na kolik stupňů se peče?

  • Jana z VM | 7. 2. 2006 07:53

    Před chvilkou jsem psala recept na čokoládovou polevu u receptu "Karamelové řezy II", tak se, Heleno, podívejte.

  • Monika | 7. 2. 2006 06:11

    Dělávám něco podobného - nejsou tam mandle, ale je tam 220 g čokolády, cukry 2 vanilkové a 2 skořicové. Tohle mi připadá zajímavé, brzy vyzkouším!

  • Jana Han | 7. 2. 2006 01:35

    Dort je skutecne vynikajici, vsem moc chutnal. Budu brzy peci znova.

  • Helena | 6. 2. 2006 18:33

    Pani Jano,mohla byste prozradit recept na tu polevu?Predpokladam,ze bude mekci konsistence a ta poleva co znam by se na nej as nehodila.Dlouho se na nej chystam,teoreticky to vypada moc dobre.

  • Jana z VM | 6. 2. 2006 13:46

    V sobotu jsem upekla, vychladlý potřela dobrou domáčí třešňovou marmeládou a čokoládovou polevou a v neděli bohatě nazdobila dvěma ušlehanýnmi šlehačkami s jedním ztužovačem. bylo to prostě excelentní !!!!!!!!!! Vynikající, vynikající, nemám jiných slov. Výborně vláčný, chuťově super !! Určitě vyzkoušejte, stojí to za to, ikdyž není zrovna nejlevnější !!

  • Helena | 21. 1. 2006 09:37

    To vypada velmi zajimave.Mam podobny recept,s mandlemi a orisky.Chut vyborna,ale nevydrzi vlacny,Urcite zkusim.Mohla bych vedet neco o historii tohoto receptu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Mleté mandle Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
20
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
18
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Linecký koláč mlsné Ivy
Linecký koláč mlsné Ivy
14
Vepřová krkovice se šlehačkou
Vepřová krkovice se…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Pravý dort Kuglerův
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact