• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pravý dort Kuglerův
Napište svůj komentář k receptu

Pravý dort Kuglerův

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý dort Kuglerův
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      ks vejce
    • 140
      g cukr
    • 140
      g čokoláda
    • 160
      g mleté mandle spařené

Postup přípravy receptu

1
Nejprve třeme asi 20 min. žloutky s cukrem, pak přidáme mleté mandle a čokoládu (změklou), posléze zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dort pečeme zvolna ve vymaštěné, vysypané formě. Vychladlý polejeme čokoládou. Teprve druhý den jej nahoře bohatě pokryjeme šlehanou, neslazenou smetanou a podáváme. Je dlouho vláčný a vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 29. 3. 2010 08:21

    Skvělá poleva je v receptu"Čokoládový koláč a la Jamie Olivier", perfektně se krájí.

  • Lucie Kadera | 28. 3. 2010 22:19

    pekla jsem z tmave cokolady 55% na 180 stupnu presne 30 minut. vubec nespadl a je fantsticky uz dlouho jsem nejedla tak dobry cokoladovy dort. diky za skvely recept!

  • Martina S. | 3. 9. 2006 11:33

    Vynikající. Sice mi spadl také na poloviční výšku, protože jsem nepostupovala přesně podle receptu, ale na chuti to zřejmě nic nemění. Je výborný.

  • Barbora Polakova | 1. 3. 2006 23:09

    Alenka,piekla som ho presne na 170C aj som vyskusala spejli a bol upeceny, ono mne vseobecne vsetky dorty ktore nemaju kypr.prasok mi po vybrani z truby splasnu.Nevadi pozajtra ho peciem znova tak dufam,ze tento raz sa podari.

  • Alena H. | 1. 3. 2006 13:56

    Jak jsem již jednou psala, dort se peče zvolna při cca 170 °C a musíte vyzkoušet špejlí jestli je hotový. Příště se určitě povede.

  • Barbora Polakova | 28. 2. 2006 22:20

    Zatial sa na nom chladi cokoladova poleva,tak neviem ako chuti, ale ked som ho vybrala s truby splasol mi asi o polovicu:(((((( cim to je??

  • Jana z VM | 9. 2. 2006 07:06

    Čokoládu na vaření.

  • Monika | 9. 2. 2006 06:08

    Nejlepší zkušenosti na tento typ dortu mám z čokoládou na vaření, kterou kupuji v Lidlu. Ale myslím, že normální čokoláda na vaření nic nezkazí. Myslím, že jsou lepší výrobky s větším obsahem kakaa.

  • Anonym | 8. 2. 2006 21:02

    Akú čokoládu prosím používate?

  • Alena H. | 8. 2. 2006 10:17

    Dort je vysoký cca 8 cm a peče se zvolna - tj. do 170 °C. A je vynikající - děláme ho vždy ke slavnostním příležitostem.

  • Romana | 7. 2. 2006 22:50

    Nedokáži si představit, jak tento dort chutná, když tam není žádná mouka. Jak má být vysoký a cca na kolik stupňů se peče?

  • Jana z VM | 7. 2. 2006 07:53

    Před chvilkou jsem psala recept na čokoládovou polevu u receptu "Karamelové řezy II", tak se, Heleno, podívejte.

  • Monika | 7. 2. 2006 06:11

    Dělávám něco podobného - nejsou tam mandle, ale je tam 220 g čokolády, cukry 2 vanilkové a 2 skořicové. Tohle mi připadá zajímavé, brzy vyzkouším!

  • Jana Han | 7. 2. 2006 01:35

    Dort je skutecne vynikajici, vsem moc chutnal. Budu brzy peci znova.

  • Helena | 6. 2. 2006 18:33

    Pani Jano,mohla byste prozradit recept na tu polevu?Predpokladam,ze bude mekci konsistence a ta poleva co znam by se na nej as nehodila.Dlouho se na nej chystam,teoreticky to vypada moc dobre.

  • Jana z VM | 6. 2. 2006 13:46

    V sobotu jsem upekla, vychladlý potřela dobrou domáčí třešňovou marmeládou a čokoládovou polevou a v neděli bohatě nazdobila dvěma ušlehanýnmi šlehačkami s jedním ztužovačem. bylo to prostě excelentní !!!!!!!!!! Vynikající, vynikající, nemám jiných slov. Výborně vláčný, chuťově super !! Určitě vyzkoušejte, stojí to za to, ikdyž není zrovna nejlevnější !!

  • Helena | 21. 1. 2006 09:37

    To vypada velmi zajimave.Mam podobny recept,s mandlemi a orisky.Chut vyborna,ale nevydrzi vlacny,Urcite zkusim.Mohla bych vedet neco o historii tohoto receptu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Mleté mandle Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

91
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
32
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová marmeláda…
31
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Pravý dort Kuglerův
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact