• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pravý dort Kuglerův
Napište svůj komentář k receptu

Pravý dort Kuglerův

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý dort Kuglerův
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      ks vejce
    • 140
      g cukr
    • 140
      g čokoláda
    • 160
      g mleté mandle spařené

Postup přípravy receptu

1
Nejprve třeme asi 20 min. žloutky s cukrem, pak přidáme mleté mandle a čokoládu (změklou), posléze zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dort pečeme zvolna ve vymaštěné, vysypané formě. Vychladlý polejeme čokoládou. Teprve druhý den jej nahoře bohatě pokryjeme šlehanou, neslazenou smetanou a podáváme. Je dlouho vláčný a vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 29. 3. 2010 08:21

    Skvělá poleva je v receptu"Čokoládový koláč a la Jamie Olivier", perfektně se krájí.

  • Lucie Kadera | 28. 3. 2010 22:19

    pekla jsem z tmave cokolady 55% na 180 stupnu presne 30 minut. vubec nespadl a je fantsticky uz dlouho jsem nejedla tak dobry cokoladovy dort. diky za skvely recept!

  • Martina S. | 3. 9. 2006 11:33

    Vynikající. Sice mi spadl také na poloviční výšku, protože jsem nepostupovala přesně podle receptu, ale na chuti to zřejmě nic nemění. Je výborný.

  • Barbora Polakova | 1. 3. 2006 23:09

    Alenka,piekla som ho presne na 170C aj som vyskusala spejli a bol upeceny, ono mne vseobecne vsetky dorty ktore nemaju kypr.prasok mi po vybrani z truby splasnu.Nevadi pozajtra ho peciem znova tak dufam,ze tento raz sa podari.

  • Alena H. | 1. 3. 2006 13:56

    Jak jsem již jednou psala, dort se peče zvolna při cca 170 °C a musíte vyzkoušet špejlí jestli je hotový. Příště se určitě povede.

  • Barbora Polakova | 28. 2. 2006 22:20

    Zatial sa na nom chladi cokoladova poleva,tak neviem ako chuti, ale ked som ho vybrala s truby splasol mi asi o polovicu:(((((( cim to je??

  • Jana z VM | 9. 2. 2006 07:06

    Čokoládu na vaření.

  • Monika | 9. 2. 2006 06:08

    Nejlepší zkušenosti na tento typ dortu mám z čokoládou na vaření, kterou kupuji v Lidlu. Ale myslím, že normální čokoláda na vaření nic nezkazí. Myslím, že jsou lepší výrobky s větším obsahem kakaa.

  • Anonym | 8. 2. 2006 21:02

    Akú čokoládu prosím používate?

  • Alena H. | 8. 2. 2006 10:17

    Dort je vysoký cca 8 cm a peče se zvolna - tj. do 170 °C. A je vynikající - děláme ho vždy ke slavnostním příležitostem.

  • Romana | 7. 2. 2006 22:50

    Nedokáži si představit, jak tento dort chutná, když tam není žádná mouka. Jak má být vysoký a cca na kolik stupňů se peče?

  • Jana z VM | 7. 2. 2006 07:53

    Před chvilkou jsem psala recept na čokoládovou polevu u receptu "Karamelové řezy II", tak se, Heleno, podívejte.

  • Monika | 7. 2. 2006 06:11

    Dělávám něco podobného - nejsou tam mandle, ale je tam 220 g čokolády, cukry 2 vanilkové a 2 skořicové. Tohle mi připadá zajímavé, brzy vyzkouším!

  • Jana Han | 7. 2. 2006 01:35

    Dort je skutecne vynikajici, vsem moc chutnal. Budu brzy peci znova.

  • Helena | 6. 2. 2006 18:33

    Pani Jano,mohla byste prozradit recept na tu polevu?Predpokladam,ze bude mekci konsistence a ta poleva co znam by se na nej as nehodila.Dlouho se na nej chystam,teoreticky to vypada moc dobre.

  • Jana z VM | 6. 2. 2006 13:46

    V sobotu jsem upekla, vychladlý potřela dobrou domáčí třešňovou marmeládou a čokoládovou polevou a v neděli bohatě nazdobila dvěma ušlehanýnmi šlehačkami s jedním ztužovačem. bylo to prostě excelentní !!!!!!!!!! Vynikající, vynikající, nemám jiných slov. Výborně vláčný, chuťově super !! Určitě vyzkoušejte, stojí to za to, ikdyž není zrovna nejlevnější !!

  • Helena | 21. 1. 2006 09:37

    To vypada velmi zajimave.Mam podobny recept,s mandlemi a orisky.Chut vyborna,ale nevydrzi vlacny,Urcite zkusim.Mohla bych vedet neco o historii tohoto receptu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Mleté mandle Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

40
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
35
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
17
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
17
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Pravý dort Kuglerův
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact