Jsem v kuchyni novic ale boršč miluju ,tak ho zkusím.Jen jsem od známého slyšel,že se má použít červená řepa mírně kvašená.Udělám to.Co vy na to?
anonyme přesně tak do boršče se mouka nedává je zahuštěný zeleninou které se dává hodně i kořenové žádnou uzeninu okurky kopr prostě několik druhů masa hodně zeleniny včetně červené řepy a hlávkového zelí koření jako je bobkový list pepř nové koření sůl tot vše
Boršč má být z několika druhů masa v tom je to kouzlo a hodně zeleniny hlavně červená řepa a trochu hlávkového zelí nic víc nedávám koření zcela určitě nezahuštuji moukou polévka je zahuštěná tou zeleninou na talíř dám kysanou smetanu a zaliji polévkou a den ode dne je chutnější vyzkoušejte
Šťovík bych tam teda taky nedala.Je spousta borščů,které se honosí názvem PRAVÝ,ale pravda je,že si nakonec ten svůj pravý, udělá každý po svém.Dělám jak šťovíkový,tak ukrajinský-podle své prababičky z Ukrajiny,ale jestli je pravý,to nevím.Pro nás ano,a vařím ho zcela jinak,než jak je uvedeno.
Chybí tam šťovík. A některé ingredience bych tam vůbec nedala...
Ráda si recept přečtu, ale nezapomeňte,každá hospodyně vaří bořč dle chuti rodiny.Základ může být stejný, ale finální výsledek rozdílný.Vše je pouze a jedině na chuit strávníků.Tento bořč naše rodina dlěá již přez 50let a nesetkala jsem se s nikým komu by nechutnal.Žitomir je od původního místa mých prapředků vzdálen 200Km.Ukrajina je velká a tudíž ,jiná část kraje,jiná chuť.
To má daleko do pravého boršče ukrajinského moje prababička i babička jsou z ukrajiny z Žitomíru a nad receptem jen nechápavě kroutily hlavami.poprosily mě abych napsala správné recepty na boršče a holubce tak je budu psát doufám že si je milá autorko přečteš
Recept na tento boršč je opravdu zajimavý a protože mám ráda nové a zajímavé věci,hned jsem recept vyzkoušela .Boršč byl opravdu vynikající a proto naše rodinka neměla problém s množstvím.
Soljanka, boršč a zelňačka dohromady a kus flákoty k tomu?
A ještě k té mouce-do pravého boršče se mouka nedává vůbec,ten se zahustí sám všemi ingrediencemi ...
řekla bych,že to jsou smíchané dvě-až několik polévek dohromady.Nikdy jsem neslyšela dávat do borčše kyselé okurky,kopr prosím,ale ty okurky?A salám,nebo vůbec uzeninu,vejce? Ale uznávám,jiný kraj,jiný mrav a chutě jsou různé.K množství-to si přece může každý zredukovat na vlastní potřebu.
Je tu recept na "Pravý ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky", ten je fantastický. S borščem to bude asi podobné jako třeba se zelňačkou, každá domácnost má tošku jiný recept. Ale toto je trošičku divoké, uzeniny nebo kyselé okurky do boršče myslím vůbec nepatří. Ale může to být výborná supersytá polévka, ovšem v množství pro vyhládlé fotbalové družstvo.
Velice divny borsc.Pochybuji,ze je to ten pravy ukrajinsky.300g mouky a tolik maso?Urcite v chude Ukrajine na takovy borc nemeli a nemaji ani dnes.
Jestli dobře počítám, do jednoho hrnce naskládáte 3,5 kila masa, kostí a uzeniny a ještě zeleninu a brambory? To je recept pro vyvařovnu? Jinak vím, že Ukrajinci napatlají kopr s klidem i do kuřecího vývaru, ale 20 dkg? Kyselé okurky, kysané zelí ... divnej recept.
Paní Zdeno, do bořče dáváme všechno uvařené maso.Bořč musí být hustý zahuštěn použitými surovinami.Mouku s vodou, jako zahušťovadlo používáme dle potřeby, ale spíše zredujujeme množství vývaru než-li přidáváme -kvásek-.Množství použitých surovin je větší.Je nás 5 a bořč máme na 2 dny,jako hlavní jídlo a někdo z nás i večeři.
Zajímavý recept,který budu muset vyzkoušet.Já dělám jiný,používám hlávkové zelí,kopr a okurky nedávám vůbec a nic ve zlém,ale toho masa a uzenin budu muset ubrat.Ale zas už to nebude mít ten šmak ,asi.Řepu používám někdy i nakládanou.Přidám ji později.Dík za receptík na zajímavé jídlo.
Ja som strávil na Ukrajine 3 dlhé roky. Borsc patrí medzi moje najoblúbenejsie jedlá, hoci moje deti to v dnesnej dobe povazujú za prezitok z 19. storocia.Jedol som borsc od najluxusnejsej restaurácie az po tú najskromnejsiu domácnost. Ani raz sa to ale nepodobalo na to, co v recepte uvádzate
To je nádhera ! Je to opravdu jídlo pro ruské bohatýry. Bohužel asi vařit nebudu, protože naše momentálně tříčlenná rodina by to jedla hodně dlouho, ale určitě je to výborné. Dávám do oblíbených a uvařím až v létě na chatě pro kamarády, aby nás na to bylo víc.
Šárko,díky za Vaše recepty.Konečně zase něco jiného než cukroví.Váš boršč se mi líbí.Možná by se hodil na Silvestra po půlnoci.Ale podle množství masa je to tak pro 20-30 lidí.Nebo do polévky všechno uvařené maso nedáváte?