Sice tiramisu bez vajec, za to se dovniř dávají piškoty...takže děkuju pěkně :/
Presne tak tiramisu sa robí z dlhých piškót a naozaj je to taliansky dezert moja dcéra robí v reštaurácií u Taliana v zahraničí veľa rokov keď my sme tu o tom ani nesnívali , tja by som sa nevyjadrovala o Talianoch až tak negatívne, chodím tam jedávať často a môžem povedať že dezerty a vôbec kuchyňa je výborná. Nekastujme Talianov Maďarov Rusov atď všetci majú niečo dobré prajem pekný večer : :-)
Hádáte se pro prd....Takové štěkny :-D Dort je výborný a to je hlavní....Nedělejte z Italů nějaké fajnšmekry,sežerou vše a pojmenují si to jak se jim zachce.....Slepičky v Česku bazírují na nevýznamném slovíčku a zatím ony sami připálí i vodu,čau bambíno přemoudrá a Iris odkvetlá... ;-)
Je to dost přeslazené, dala jsem 120g cukru a stále dost sladké.
Na můj vkus děsně sladký. Cukru jsem dala 120g a stejně je to přeslazené.
Pravé tiramisu? V surovinách máte napsané dortové oplatky a v receptuře piškoty. =-O Já když zadám na net Pravé tiramisu, tak počítám s tím, že mi vyjede Pravé tiramisu a ne taková sračka. :-( :-( :-(
Krásně reagujete na tak arogantní IRISA reakci. Dělám také tiramisu s dlouhými cukrářskými piškoty a je to opravdu bašta. Všichni to milujeme. Nepřipadá mi to trapné :-) :-)
Já nevím, zda je to pravé tiramisu. Asi ne, ale já jsem ho udělala a je vynikající ať je to co je to. I když tedy ten název bych asi změnila. Jen se mi nezdály ty oplatky, tak jsem použila klasika cukrářské dlouhé piškoty a celá rodina se olizovala. Jednoduché, efektní, vynikající. :-)
tiramisu z oplatek?a pravé?to vykládejte svým dětem.Je to trapné a ne pravé.
Ceska natura vse zkritizovat-pokud vam tento recept chutna pochvalta pokud ne taky napiste ,ale porad nekritizujte ,to se to bez toho neobejde,to je ze zavvisti nebo proc :-P 4+7
Hlavně, že se autorka chlubí, jak jí chlubí cizím receptem a tvrdí, jak jí chutná.
... ani šlehačka do "pravého" tiramisu nepatří. Recept na to "pravé", původní už ale možná ani nikdo nezná. Na druhé straně je třeba napsat, že i Italové nazvou tiramisu leccos, třeba i pudink, kterým zalijí kávové piškoty. Ty oplatky v surovinách jsou však zřejmě omyl - přepis autora, nedovedu si představit dortové oplatky, rozmáčené kávou a likérem, a to ještě v takovém množství. :-\
Tady se musím zastat paní Zdeny. Recept si samozřejmě můžete pojmenovat jak chcete, ale nedivte se, že když něco "prostě nazvete pravé" a "pravé" to není - tedy nejedná se o tradiční, původní, originální recept, nemůžete se pak divit, že to mnohé rozčílí. To je jako kdybyste zveřejnila recept na bažanta na divoko a dělala ho ze slepice.
Tento recept je z Chytré ženy a fotografie patří k Lazy Tiramisu 13Cups Blog. Kritika Zdeny byla oprávněná a směšné to není, čau bambíno!
No to je zase kecu kvůli Tiramisu,každý to má rád jinak,já dělám z pomazánkového másla a je to taky dobré a pro mě hlavně levnější , ale neříkám že dělám Tiramisu,prostě udělám řezy,čau bambino. O:-) :-\ :-P :-*
Nezkoušela jsem to a netvrdím, že to není dobré, ale název tiramisu k tomu opravdu nepatří. A ještě k tomu "pravé".
Jak divné že opět píšete vy. :-) Já takhle tiramisu dělám , a chutná my. Prostě jsem ho nazvala pravé. Kvůli Vám to přejmenovávat nebudu. Jak jsem psala , zaměřte se na sebe a nekritizujte ostatní. :-)
Pravé tiramisu se z dortových oplatek opravdu nedělá. Čokoláda ani nutela také nepřichází do úvahy. Myslím, že takových pravých receptů na tiramisu tu je neuréko.