• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravé ruské kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Pravé ruské kvašáky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé ruské kvašáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3,80
      l voda
    • 1
      l ocet
    • 6
      g umělé sladidlo Spolarin nebo jiné
    • 1
      balíček deko svařit a nechat vychladnot
    • mrkev
    • petržel
    • cibule
    • kopr
    • křen

Postup přípravy receptu

1
Do 4 litrových lahví naskládáme okurky (nejlépe větších rozměrů) a proložíme je: mrkev a petržel nakrájená na kolečka, cibule, kopr, křen (pro milovníky ostřejší chuti přidat jednu až dvě feferonky). Zalejeme lákem a hrdlo zavážeme folií nebo celofánem.
2
Za měsíc je hotovo, vydrží až 1 rok.
3
Chuť Vás jistě překvapí!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické kvašáky

Klasické kvašáky

Kvašáky

Kvašáky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Moravák BigJim | 15. 7. 2011 17:02

    Pravda je ta, že je potřeba si neplést pojmy. Kvašáky nemají s octem nic společného. Dají se do nich dát různé ingredience, ale vše studené, čerstvé maximálně voda se solí je převařená a vychlazená. Rozhodně ne žádný ocet. Cůležité je aby byly okurky zcela potopeny a nikde nečouhaly nad hladinu. Co do nich dáte záleží na vaší chuti nebo zvyklostech. Běžně se dává vinný list, višňový list, někdo dává i list černého rybízu, dubu nebo křenu. Z dalších ingrediencí se dává samozřejmě sůl ( nejčastěji 4 dkg na litr vody, pak dále kopr, česnek, cibule přidá vá se i bobkový list(ten mám taky čerstvý), koriandr, hořčičné semeno, pepř nebo i feferony. Jsem příznivcem toho, někdy méně je více a já bych s tím kořením byl opatrný. Myslím, že krom soli bych dal višňový a vinný list, kousek křenového, kopr ( tady bych se toho nebál) a já mám rád česnek tak par kousků bych přidal a toť vše. Zaleju nálevem, zatěžkám (mám na to už léta dubové prkénko a zatížím taky léta používanou dlažební kostkou a nechám vykvasit. Na zimu by se daly uchovat, kamarád to dělá, ale většinou není co schovat. Takovej čerstvej teplej chleba s dobrým domácím sádlem a jak říkáme doma s kvašňákem .... No kdo si to může dovolit???

  • čestmír | 15. 7. 2011 08:53

    Tak nakladáme okurky od jakživa,nema to s kvašakama nic společneho.

  • Antonín Šebek | 19. 8. 2008 11:36

    Šedesát už mi bylo, v Rusku jsem byl mockrát, tak snad mohu i radit. K receptu samotnému nemám nic. souhlasím s Terezou i Janou: rozhodně to nejsou ruské kvašené okurky. Tečka. Ale ještě dodatek: Pro Rusy je jejich kvašená okurka (mně to moc nechutná) velký pojem, o kterém pějí básně a na který vzpomínají, pokud žijí v cizině. Znám Rusy, kteří jezdí do původní vlasti hlavně kvůli okurkám. Nostalgie z dětství. Tenhle recepte může být dobrý, ale ten název k tomu nesedí. Ahojky.

  • ladislava staffenová | 4. 8. 2008 14:44

    Souhlasím s vámi oběmi !!!!:-)))))

  • Tereza J. | 4. 8. 2008 07:40

    Takto sme zavárali uhorky doma do veľkých 5-litrových fliaš, previazali celofánom a odložili do špajze. Pravdaže vydržali rok, veď sú robené s nakladačom. Klasicky zavarené uhorky, kvašáky sú niečo iné.

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 22:35

    Já si Laďko myslím,že tohle vůbec nejsou kvašáky,spíš nějaký druh okurek.Do kvašáků se nedává ani ocet,ani deko,jen voda,sůl,kopr,podle chuti česnek a kdo má rád,tak chili papričky.Dělám je už léta a kdo je okusil říkal,že tohle jsou opravdu kvašáky a ne naložené velké okurky,jaké prodávají v Polsku.

  • ladislava staffenová | 3. 8. 2008 20:45

    Tak to jsem fakt netušila, že dělám ruské kvašáky!!!!!:-)))Dávám tam vše jak uvádí Veronika - i ty feferonky, jen sladidlo - dávám na tento poměr surovin 3 P.L. Fan tekutého sladidla.místo Deka (ale není špatné!!!) je výborná i Pikanta, nebo teď v Albertu od firmy Labeta LAKO - spec.na zeleninu - nemá chybu!!!Teď jen trošku rýpnu: jak se vám podaří vědět, že za rok je to taky dobré ...víte,jak to myslím :-)))) jo a za 1 - tohle risknu,nemá chybu,:-)) a mámto už ve spíži.Rok to ale fakt nevydrží :-)))),strávníků je dost. Laďka

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Syrové Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule DeKo Kopr Křen Mrkev Ocet Petržel Umělé sladidlo Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
30
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
26
Čaj ze sušených šípků
Čaj ze sušených šípků

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Pravé ruské kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact