• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravé ruské kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Pravé ruské kvašáky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé ruské kvašáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3,80
      l voda
    • 1
      l ocet
    • 6
      g umělé sladidlo Spolarin nebo jiné
    • 1
      balíček deko svařit a nechat vychladnot
    • mrkev
    • petržel
    • cibule
    • kopr
    • křen

Postup přípravy receptu

1
Do 4 litrových lahví naskládáme okurky (nejlépe větších rozměrů) a proložíme je: mrkev a petržel nakrájená na kolečka, cibule, kopr, křen (pro milovníky ostřejší chuti přidat jednu až dvě feferonky). Zalejeme lákem a hrdlo zavážeme folií nebo celofánem.
2
Za měsíc je hotovo, vydrží až 1 rok.
3
Chuť Vás jistě překvapí!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické kvašáky

Klasické kvašáky

Kvašáky

Kvašáky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Moravák BigJim | 15. 7. 2011 17:02

    Pravda je ta, že je potřeba si neplést pojmy. Kvašáky nemají s octem nic společného. Dají se do nich dát různé ingredience, ale vše studené, čerstvé maximálně voda se solí je převařená a vychlazená. Rozhodně ne žádný ocet. Cůležité je aby byly okurky zcela potopeny a nikde nečouhaly nad hladinu. Co do nich dáte záleží na vaší chuti nebo zvyklostech. Běžně se dává vinný list, višňový list, někdo dává i list černého rybízu, dubu nebo křenu. Z dalších ingrediencí se dává samozřejmě sůl ( nejčastěji 4 dkg na litr vody, pak dále kopr, česnek, cibule přidá vá se i bobkový list(ten mám taky čerstvý), koriandr, hořčičné semeno, pepř nebo i feferony. Jsem příznivcem toho, někdy méně je více a já bych s tím kořením byl opatrný. Myslím, že krom soli bych dal višňový a vinný list, kousek křenového, kopr ( tady bych se toho nebál) a já mám rád česnek tak par kousků bych přidal a toť vše. Zaleju nálevem, zatěžkám (mám na to už léta dubové prkénko a zatížím taky léta používanou dlažební kostkou a nechám vykvasit. Na zimu by se daly uchovat, kamarád to dělá, ale většinou není co schovat. Takovej čerstvej teplej chleba s dobrým domácím sádlem a jak říkáme doma s kvašňákem .... No kdo si to může dovolit???

  • čestmír | 15. 7. 2011 08:53

    Tak nakladáme okurky od jakživa,nema to s kvašakama nic společneho.

  • Antonín Šebek | 19. 8. 2008 11:36

    Šedesát už mi bylo, v Rusku jsem byl mockrát, tak snad mohu i radit. K receptu samotnému nemám nic. souhlasím s Terezou i Janou: rozhodně to nejsou ruské kvašené okurky. Tečka. Ale ještě dodatek: Pro Rusy je jejich kvašená okurka (mně to moc nechutná) velký pojem, o kterém pějí básně a na který vzpomínají, pokud žijí v cizině. Znám Rusy, kteří jezdí do původní vlasti hlavně kvůli okurkám. Nostalgie z dětství. Tenhle recepte může být dobrý, ale ten název k tomu nesedí. Ahojky.

  • ladislava staffenová | 4. 8. 2008 14:44

    Souhlasím s vámi oběmi !!!!:-)))))

  • Tereza J. | 4. 8. 2008 07:40

    Takto sme zavárali uhorky doma do veľkých 5-litrových fliaš, previazali celofánom a odložili do špajze. Pravdaže vydržali rok, veď sú robené s nakladačom. Klasicky zavarené uhorky, kvašáky sú niečo iné.

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 22:35

    Já si Laďko myslím,že tohle vůbec nejsou kvašáky,spíš nějaký druh okurek.Do kvašáků se nedává ani ocet,ani deko,jen voda,sůl,kopr,podle chuti česnek a kdo má rád,tak chili papričky.Dělám je už léta a kdo je okusil říkal,že tohle jsou opravdu kvašáky a ne naložené velké okurky,jaké prodávají v Polsku.

  • ladislava staffenová | 3. 8. 2008 20:45

    Tak to jsem fakt netušila, že dělám ruské kvašáky!!!!!:-)))Dávám tam vše jak uvádí Veronika - i ty feferonky, jen sladidlo - dávám na tento poměr surovin 3 P.L. Fan tekutého sladidla.místo Deka (ale není špatné!!!) je výborná i Pikanta, nebo teď v Albertu od firmy Labeta LAKO - spec.na zeleninu - nemá chybu!!!Teď jen trošku rýpnu: jak se vám podaří vědět, že za rok je to taky dobré ...víte,jak to myslím :-)))) jo a za 1 - tohle risknu,nemá chybu,:-)) a mámto už ve spíži.Rok to ale fakt nevydrží :-)))),strávníků je dost. Laďka

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Syrové Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule DeKo Kopr Křen Mrkev Ocet Petržel Umělé sladidlo Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Brampatáčky

Brampatáčky

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Pravé ruské kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact