• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravé řecké Pasticcio
Napište svůj komentář k receptu

Pravé řecké Pasticcio

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 650
      g mleté maso - hovězí nebo jehněčí (libové)
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička muškátový oříšek mletý
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g makaróny
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g řecký jogurt - pravý
    • 70
      g sýr feta
    • 25
      g pecorino (nebo parmezán)
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak přidáme plechovku rajčat.
2
V hmoždíři rozemeleme koření a bylinky a společně s cukrem přisypeme do masové směsi. Přivedeme k varu a necháme vařit na nízkou teplotu, dokud se tekutina neodpaří.
3
V jiném hrnci uvaříme makarony podle návodu a zcedíme.
4
V míse smícháme vajíčka, jogurt a sýr feta, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy dáme hotovou masovou směs, na to nasypeme těstoviny a trochu upěchujeme. Navrch nalijeme jogurt s vajíčky a posypeme sýrem. Pečeme 30-40 minut na 190°C nebo dokud vršek nezhnědne.
5
Koření se vážně nemusíte bát, jen ho nedávejte víc, než je uvedeno v receptu.
6
Za obrázek se omlouvám, dodám lepší příště (měli jsme nečekané hosty, tak je tam víc těstovin a méně masa).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Pravé špecle

Pravé špecle

Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blbka | 9. 2. 2017 13:29

    jsem těhotná mama a není tam zelenina takže fuj používam emaillll svého přítele ste čuráci píčo :-$

  • blbka | 9. 2. 2017 13:29

    jsem těhotná mama a není tam zelenina takže fuj používam emaillll svého přítele ste čuráci píčo :-$

  • karla adamova | 23. 7. 2013 11:18

    nikdy, ale nikdy nepouzivejte majoranku v recke kuchyni.Jen oregan.Rekova majoranku pouzivaji jen na caj.... :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Hovězí Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hřebíček Majoránka Makaróny Mleté maso - hovězí Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pecorino Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Skořice Sůl Sýr feta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Africké kari

Africké kari

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
29
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
26
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
23
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
21
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské tiramisu II.
Pravé italské tiramisu II.
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
Pravý americký Apple Pie
Pravý americký Apple Pie
  • Recepty.cz
  • Pravé řecké Pasticcio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact