• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pravé řecké Pasticcio
Napište svůj komentář k receptu

Pravé řecké Pasticcio

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 650
      g mleté maso - hovězí nebo jehněčí (libové)
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička muškátový oříšek mletý
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g makaróny
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g řecký jogurt - pravý
    • 70
      g sýr feta
    • 25
      g pecorino (nebo parmezán)
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak přidáme plechovku rajčat.
2
V hmoždíři rozemeleme koření a bylinky a společně s cukrem přisypeme do masové směsi. Přivedeme k varu a necháme vařit na nízkou teplotu, dokud se tekutina neodpaří.
3
V jiném hrnci uvaříme makarony podle návodu a zcedíme.
4
V míse smícháme vajíčka, jogurt a sýr feta, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy dáme hotovou masovou směs, na to nasypeme těstoviny a trochu upěchujeme. Navrch nalijeme jogurt s vajíčky a posypeme sýrem. Pečeme 30-40 minut na 190°C nebo dokud vršek nezhnědne.
5
Koření se vážně nemusíte bát, jen ho nedávejte víc, než je uvedeno v receptu.
6
Za obrázek se omlouvám, dodám lepší příště (měli jsme nečekané hosty, tak je tam víc těstovin a méně masa).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Pravé špecle

Pravé špecle

Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blbka | 9. 2. 2017 13:29

    jsem těhotná mama a není tam zelenina takže fuj používam emaillll svého přítele ste čuráci píčo :-$

  • blbka | 9. 2. 2017 13:29

    jsem těhotná mama a není tam zelenina takže fuj používam emaillll svého přítele ste čuráci píčo :-$

  • karla adamova | 23. 7. 2013 11:18

    nikdy, ale nikdy nepouzivejte majoranku v recke kuchyni.Jen oregan.Rekova majoranku pouzivaji jen na caj.... :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Hovězí Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hřebíček Majoránka Makaróny Mleté maso - hovězí Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pecorino Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Skořice Sůl Sýr feta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Domácí nugát

Domácí nugát

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

206
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
43
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Klasické lečo
Klasické lečo
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské tiramisu II.
Pravé italské tiramisu II.
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
Pravý americký Apple Pie
Pravý americký Apple Pie
  • Recepty.cz
  • Pravé řecké Pasticcio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact