• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravé řecké Pasticcio
Napište svůj komentář k receptu

Pravé řecké Pasticcio

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 650
      g mleté maso - hovězí nebo jehněčí (libové)
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička muškátový oříšek mletý
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g makaróny
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g řecký jogurt - pravý
    • 70
      g sýr feta
    • 25
      g pecorino (nebo parmezán)
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak přidáme plechovku rajčat.
2
V hmoždíři rozemeleme koření a bylinky a společně s cukrem přisypeme do masové směsi. Přivedeme k varu a necháme vařit na nízkou teplotu, dokud se tekutina neodpaří.
3
V jiném hrnci uvaříme makarony podle návodu a zcedíme.
4
V míse smícháme vajíčka, jogurt a sýr feta, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy dáme hotovou masovou směs, na to nasypeme těstoviny a trochu upěchujeme. Navrch nalijeme jogurt s vajíčky a posypeme sýrem. Pečeme 30-40 minut na 190°C nebo dokud vršek nezhnědne.
5
Koření se vážně nemusíte bát, jen ho nedávejte víc, než je uvedeno v receptu.
6
Za obrázek se omlouvám, dodám lepší příště (měli jsme nečekané hosty, tak je tam víc těstovin a méně masa).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Pravé špecle

Pravé špecle

Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blbka | 9. 2. 2017 13:29

    jsem těhotná mama a není tam zelenina takže fuj používam emaillll svého přítele ste čuráci píčo :-$

  • blbka | 9. 2. 2017 13:29

    jsem těhotná mama a není tam zelenina takže fuj používam emaillll svého přítele ste čuráci píčo :-$

  • karla adamova | 23. 7. 2013 11:18

    nikdy, ale nikdy nepouzivejte majoranku v recke kuchyni.Jen oregan.Rekova majoranku pouzivaji jen na caj.... :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Hovězí Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hřebíček Majoránka Makaróny Mleté maso - hovězí Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pecorino Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Skořice Sůl Sýr feta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Dietní buchta

Dietní buchta

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Jadran dort

Jadran dort

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
55
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč -…
52
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
36
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské tiramisu II.
Pravé italské tiramisu II.
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
Pravý americký Apple Pie
Pravý americký Apple Pie
  • Recepty.cz
  • Pravé řecké Pasticcio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact