• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pravé maďarské lečo
Napište svůj komentář k receptu

Pravé maďarské lečo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 74
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g cibule
    • sůl
    • 1
      kg rajčata
    • 2
      ks vejce nejsou nutná
    • pepř mletý
    • 1
      kg paprika (zelené a červené)
    • 3
      ks klobása
    • koření Pišta nebo Anna (nutno koupit v nějakém obchodě s maďarskými potřebami nebo si nechat dovézt)
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky podle chuti, které také opražíme tak 3 - 4 minutky. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Pozor nikdy nedáváme pokličku! Nakonec přidáme rajčata neoloupaná a dovaříme do měkka asi 15 minut opět bez pokličky. Papriky a rajčata mají dost vody která vám vydrží. Dusíme na velmi mírném ohni, dochutíme solí a pepřem.

RADA: Co dělat s nadbytkem zeleniny?

2
Pro milovníky vajíček: vajíčka rozklepneme do misky a řádně ušleháme. Poté, za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Mírně povaříme.

RADA: Jak skladovat vajíčka?

3
Nakonec přidáme: pro milovníky pikantnějšího leča: Pištu (pálivý paprikový krém). Pro milovníky jemného leča: Annu (sladký paprikový krém). Takto jsem se to tady v Maďarsku naučil a je to moc dobré!

RADA: Zkuste klasické lečo dle časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Košíčky maďarské babičky

Košíčky maďarské babičky

Pizza velmi podobná té právé z pizzerie

Pizza velmi podobná té právé z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tom1990 | 3. 8. 2022 14:07

    podobný mému oblíbenému <a href="https://bestrecepty.cz/recept/babiccino-leco-s-klobasou-nejlepsi-madarske/">leču</a>

  • recepty73
    recepty73 | 26. 8. 2016 10:23

    ...netuším, proč není vidět můj minulý komentář, ale psal jsem, že lečo bylo výborné a že nejde oznámkovat u vyzkoušených jedničkou! ...bylo by škoda hodnotit dvojkou, i když jak jsem zjistil, se tady poslední dobou hodnotí asi podle "ksichtu" i recepty, které nikdo ani nestačil uvařit :-( ...kdo to tu nezná a neví, že se dá hodnotit i přes spodní hodnocení nad komentáři, nic lepšího než dvojku k dispozici nemá :-(

  • recepty73
    recepty73 | 18. 8. 2016 11:59

    ...nejde hodnotit za jedna vyzkoušený recept :'( ...musí se zadat jednička nad komentáři, pak teprve dát recept jako vyzkoušený ...jedničku zakrývají emotikony a nejlepší známka je tudíž dvě, což by mě v tomto případě mrzelo :-X ...o pravosti maďarského leča se dohadovat ale nebudu...

  • Eva | 10. 10. 2015 20:54

    Viděla jsem několik verzí tiramisů po česku, ale v itálii jen jednu verzi. mascarpone, vejce, piškoty, amareto, káva, kakao, cukr

  • igor | 3. 7. 2015 15:29

    Vždy mě velmi udivuje debata o pravosti toho či onoho pokrmu, co tam určitě patří a co v žádném případě. Např. tiramisu se v každé části Itálie dělá jinak, nemluvě o pizze a jiných pravých italských pokrmech. Tak nejspíš ti praví madarští předkové pocházejí každý odjinud....

  • Jana | 5. 5. 2015 13:54

    Koukám, že i v Maďarsku jsou recepty na lečo různé, babička je z Maďarska a lečo jsme vařili vždy podle ní tzn do hrnce s nakrájenou zeleninou a ostatními ingrediencemi přidat 2-3 hrsti rýže a dusit. Po změknutí rýže teprve zahustit vejci . Je to moc dobré. :-) Podávat s chlebem .

  • Akamu | 31. 3. 2015 21:00

    Recept super, sice sem bál že bez dušení nebude zelenina měkká, ale v pohodě. Nesehnal sem avizované koření, tak sem použil adžiku, taky dobrý. Snad příště se předzásobím

  • Klára | 24. 1. 2015 07:42

    To, či toto lečo je "pravé", nebudem diskutovat. Madarsko bolo krajinou, odkial pochádzali moji starí rodičia, rodičia a aj ja. Varím tradičnú madarskú kuchynu. Som v neustálom styku s mnohymi príbuznymi a stále sa navstevujeme. Nikdy som v leči nevidela klobásu či inú údeninu. Je to tradičné jedlo, ked dozrieva paprika a rajčiny. Ide o vyuzitie nadmerného mnozstva tejto zeleniny, ktorá sa nedá skonzumovat len v salátoch. Je to čisto zeleninové jedlo - bez klobásy a bez vajec. To je zvyk z Čiech a Slovenska, pretoze kvalita a chut papriky a rajčín je iná a potrebuje sa zvyraznit (dochutit) údeninou a vajciami.

  • zoltan | 21. 8. 2013 13:04

    Moj kokot je stiplavejsi :-D

  • Blanka | 7. 3. 2013 15:30

    Mě taky... :-D

  • Eli | 25. 9. 2012 12:38

    Já jsem zase nikdy neslyšela o pražení na oleji :)) jinak v knize o dětské stravě jsem četla,že nekteré druhy zeleniny(špenát,brokolice a další) by se měly dusit právě bez pokličky,protože jinak ztratí většinu důležitých vitaminů.budto podlité,nb lépe na pařáčku,jde to...

  • spacirka | 19. 7. 2012 12:04

    no doporucujem pridat jednu dve stiplave papriky - daju sa kupit na trhu. :-)

  • radka | 17. 7. 2012 11:28

    :-D

  • Eva | 6. 7. 2012 11:37

    Recept OK, ale rozesmálo mě, jak máme "dusit" bez pokličky.

  • kaka | 15. 6. 2012 13:07

    a je z toho sračka.tohle v maďarsku nevaří!

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 16:04

    Oblíbené lečo už od dětství, přesně takhle jednoduše je dokonalé, nic jiného do něj nepatří. A s čerstvým chlebem.. :-) Kupované nemá šanci!

  • Vlastes | 30. 11. 2011 16:36

    Já ho dělám ještě trochu jinak s Jalapeňos a trochou piva. :-P ;-)

  • Martin | 25. 10. 2011 23:37

    Dnes jsem po dlouhých letech a hlavně v mládí jsem lečo moc rád neměl. Dnes premiéra podle receptu a vynikající! Děkuji :-)

  • Antik | 13. 9. 2011 12:02

    dal jsem tam chilli omacku od HEINZ davam ji skoro do vseho co ma byt pikantni ale chce to s citem jinak :'(

  • Lukas | 20. 7. 2011 15:17

    Jen tak pro informaci,.... Prave madarske leco se dela BEZ vajec ...

  • Michael | 8. 7. 2011 11:45

    zkus Sambal Oelek

  • Tom | 16. 1. 2011 00:13

    Pišta se u nás prodává, viděl jsem v Hypernově.

  • Petr Kucín | 22. 8. 2009 18:50

    Použil jsem feferonovou pastu ADY. Jedlé :-))

  • Olga Zehnalová | 21. 8. 2009 18:34

    "Pištu" mi nosieval z Maďarska náš známy, ale teraz ho dostať napr. v Bile. Je to taká pasta z feferoniek, veľmi štípe, tak treba s tým veľmi opatrne. Ja ju používam do gulášov a všade tam, kde sa žiada ostrosť a štipľavosť. Balené je to v malých pohárčekoch s červeným obalom s nápisom Pišta. Annu nepoznám.

  • Petr Kucín | 21. 8. 2009 15:16

    Pištu ani Annu nemám, teď do Maďarska nepojedu -:)) co je tomu podobné u nás ???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Maďarský Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Klobása Koření Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Palačinky snů

Palačinky snů

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Máslové řízky
Máslové řízky
27
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
23
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
22
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Pravé Americké Lívance
Pravé Americké Lívance
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské tiramisu II.
Pravé italské tiramisu II.
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
  • Recepty.cz
  • Pravé maďarské lečo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact