RADA: Jak skladovat vajíčka?
podobný mému oblíbenému <a href="https://bestrecepty.cz/recept/babiccino-leco-s-klobasou-nejlepsi-madarske/">leču</a>
...netuším, proč není vidět můj minulý komentář, ale psal jsem, že lečo bylo výborné a že nejde oznámkovat u vyzkoušených jedničkou! ...bylo by škoda hodnotit dvojkou, i když jak jsem zjistil, se tady poslední dobou hodnotí asi podle "ksichtu" i recepty, které nikdo ani nestačil uvařit :-( ...kdo to tu nezná a neví, že se dá hodnotit i přes spodní hodnocení nad komentáři, nic lepšího než dvojku k dispozici nemá :-(
...nejde hodnotit za jedna vyzkoušený recept :'( ...musí se zadat jednička nad komentáři, pak teprve dát recept jako vyzkoušený ...jedničku zakrývají emotikony a nejlepší známka je tudíž dvě, což by mě v tomto případě mrzelo :-X ...o pravosti maďarského leča se dohadovat ale nebudu...
Viděla jsem několik verzí tiramisů po česku, ale v itálii jen jednu verzi. mascarpone, vejce, piškoty, amareto, káva, kakao, cukr
Vždy mě velmi udivuje debata o pravosti toho či onoho pokrmu, co tam určitě patří a co v žádném případě. Např. tiramisu se v každé části Itálie dělá jinak, nemluvě o pizze a jiných pravých italských pokrmech. Tak nejspíš ti praví madarští předkové pocházejí každý odjinud....
Koukám, že i v Maďarsku jsou recepty na lečo různé, babička je z Maďarska a lečo jsme vařili vždy podle ní tzn do hrnce s nakrájenou zeleninou a ostatními ingrediencemi přidat 2-3 hrsti rýže a dusit. Po změknutí rýže teprve zahustit vejci . Je to moc dobré. :-) Podávat s chlebem .
Recept super, sice sem bál že bez dušení nebude zelenina měkká, ale v pohodě. Nesehnal sem avizované koření, tak sem použil adžiku, taky dobrý. Snad příště se předzásobím
To, či toto lečo je "pravé", nebudem diskutovat. Madarsko bolo krajinou, odkial pochádzali moji starí rodičia, rodičia a aj ja. Varím tradičnú madarskú kuchynu. Som v neustálom styku s mnohymi príbuznymi a stále sa navstevujeme. Nikdy som v leči nevidela klobásu či inú údeninu. Je to tradičné jedlo, ked dozrieva paprika a rajčiny. Ide o vyuzitie nadmerného mnozstva tejto zeleniny, ktorá sa nedá skonzumovat len v salátoch. Je to čisto zeleninové jedlo - bez klobásy a bez vajec. To je zvyk z Čiech a Slovenska, pretoze kvalita a chut papriky a rajčín je iná a potrebuje sa zvyraznit (dochutit) údeninou a vajciami.
Moj kokot je stiplavejsi :-D
Mě taky... :-D
Já jsem zase nikdy neslyšela o pražení na oleji :)) jinak v knize o dětské stravě jsem četla,že nekteré druhy zeleniny(špenát,brokolice a další) by se měly dusit právě bez pokličky,protože jinak ztratí většinu důležitých vitaminů.budto podlité,nb lépe na pařáčku,jde to...
no doporucujem pridat jednu dve stiplave papriky - daju sa kupit na trhu. :-)
:-D
Recept OK, ale rozesmálo mě, jak máme "dusit" bez pokličky.
a je z toho sračka.tohle v maďarsku nevaří!
Oblíbené lečo už od dětství, přesně takhle jednoduše je dokonalé, nic jiného do něj nepatří. A s čerstvým chlebem.. :-) Kupované nemá šanci!
Já ho dělám ještě trochu jinak s Jalapeňos a trochou piva. :-P ;-)
Dnes jsem po dlouhých letech a hlavně v mládí jsem lečo moc rád neměl. Dnes premiéra podle receptu a vynikající! Děkuji :-)
dal jsem tam chilli omacku od HEINZ davam ji skoro do vseho co ma byt pikantni ale chce to s citem jinak :'(
Jen tak pro informaci,.... Prave madarske leco se dela BEZ vajec ...
zkus Sambal Oelek
Pišta se u nás prodává, viděl jsem v Hypernově.
Použil jsem feferonovou pastu ADY. Jedlé :-))
"Pištu" mi nosieval z Maďarska náš známy, ale teraz ho dostať napr. v Bile. Je to taká pasta z feferoniek, veľmi štípe, tak treba s tým veľmi opatrne. Ja ju používam do gulášov a všade tam, kde sa žiada ostrosť a štipľavosť. Balené je to v malých pohárčekoch s červeným obalom s nápisom Pišta. Annu nepoznám.
Pištu ani Annu nemám, teď do Maďarska nepojedu -:)) co je tomu podobné u nás ???