• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravé italské tiramisu II.
Napište svůj komentář k receptu

Pravé italské tiramisu II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé italské tiramisu II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mascarpone
    • 2
      ks žloutek
    • 0,50
      hrnek cukr
    • 2
      ks bílek
    • káva silné překapávané
    • dětské piškoty
    • kakao nebo strouhaná čokoláda na větší kousky

Postup přípravy receptu

1
Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který
2
musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost tekutým).
3
Uděláme kafe a necháme ho vychladnout. Hodně rychle namáčime piškoty, aby moc nenasákly kafem, klademe je na dno misky nebo plechu větši formy, navrch klademe ne moc silnou vrstvu krému, posypeme sýtkem kakaem nebo strouhanou čokoladou (ne moc), pak zase piškoty namočené kafem, krém, kakao a zase piškoty, až se plech nebo miska naplni. Poslednií vrstva musi být krémova s kakaem.
4
Vložime do lednicky a za pár hodin podáváme.
5
Piškoty se nesmi namáčet dřív, do kafe je namáčime jeden za druhým a hned je klademe do misy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé tiramisu bez vajec

Pravé tiramisu bez vajec

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alexandr | 5. 8. 2014 10:12

    To opravdu není pravé tiramisu. Používají se cukrářské piškoty, protože za prvé jsou sladké a za druhé se oproti dětským piškotům tak nerozmočí a ve finále to celé není jak bahno. Kakao se pokud je mi známo nedává na každou vrstvu, ale jen na tu vrchní. Vajec tam máte opravdu málo na takové množství mascarpone a určitě je třeba bílky mít ušlehané. A rozhodně je třeba ten likér, nejlépe to Amaretto. Takže prosím nenazývejte to "pravé tiramisu" když to není!! Alespoň, že jste tam nedali pomazánkové máslo místo mascarpone :-D ty by byl zločin :D

  • Denisa | 5. 11. 2013 22:39

    Oprawdu...Pecka..(y) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Věruš | 5. 2. 2013 23:00

    Promiňte, ale když použijete dětské piškoty a nedáte tam amareto, nemůžete to nazvat "pravé italské tisamisu". Může to být dobré, ale ne pravé. Nazvěte to třeba "Tisamisu po našem", ale Ital by se asi z dětských piškotů zjevil :-)

  • Eva | 6. 7. 2012 11:42

    Bílky rozhodně ano, ale ušlehané. Tak mě učila rodilá římanka: 250 g mascarpone + 4 žloutky + 4 bílky ve sněhu.

  • Di | 22. 1. 2012 22:26

    Naopak, dává se na 100 g mascarpone 1 vajíčko. Já dávám na 500 g mascarpone 4 vejce, ale nejprve je ušlehám s cukrem a pak do toho opatrně zamíchám mascarpone. Nakonec se vše musí nechat proležet do druhého dne, aby se chutě spojily - krém pak rozhodně neteče. Taky bych se přimlouvala za nějaký ten likér, který do italského tiramisu rozhodně patří. <3

  • Idi
    Idi | 21. 1. 2012 10:52

    Výborné tiramisu. Místo dvou bílku jsem radši použila jen jeden. Bála jsem se, že pak by byl krém moc tekutý, ale nebyl a myslím, že by asi snesl oba bílky. Ještě dodám foto ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Snídaně Svačina Chlazení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Dětské piškoty Kakao Káva Mascarpone Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
17
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s…
14
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
13
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pravá třešňová bublanina
Pravá třešňová bublanina
Pravé Americké Lívance
Pravé Americké Lívance
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé špecle
Pravé špecle
  • Recepty.cz
  • Pravé italské tiramisu II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact