• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravé italské tiramisu II.
Napište svůj komentář k receptu

Pravé italské tiramisu II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé italské tiramisu II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mascarpone
    • 2
      ks žloutek
    • 0,50
      hrnek cukr
    • 2
      ks bílek
    • káva silné překapávané
    • dětské piškoty
    • kakao nebo strouhaná čokoláda na větší kousky

Postup přípravy receptu

1
Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který
2
musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost tekutým).
3
Uděláme kafe a necháme ho vychladnout. Hodně rychle namáčime piškoty, aby moc nenasákly kafem, klademe je na dno misky nebo plechu větši formy, navrch klademe ne moc silnou vrstvu krému, posypeme sýtkem kakaem nebo strouhanou čokoladou (ne moc), pak zase piškoty namočené kafem, krém, kakao a zase piškoty, až se plech nebo miska naplni. Poslednií vrstva musi být krémova s kakaem.
4
Vložime do lednicky a za pár hodin podáváme.
5
Piškoty se nesmi namáčet dřív, do kafe je namáčime jeden za druhým a hned je klademe do misy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé tiramisu bez vajec

Pravé tiramisu bez vajec

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alexandr | 5. 8. 2014 10:12

    To opravdu není pravé tiramisu. Používají se cukrářské piškoty, protože za prvé jsou sladké a za druhé se oproti dětským piškotům tak nerozmočí a ve finále to celé není jak bahno. Kakao se pokud je mi známo nedává na každou vrstvu, ale jen na tu vrchní. Vajec tam máte opravdu málo na takové množství mascarpone a určitě je třeba bílky mít ušlehané. A rozhodně je třeba ten likér, nejlépe to Amaretto. Takže prosím nenazývejte to "pravé tiramisu" když to není!! Alespoň, že jste tam nedali pomazánkové máslo místo mascarpone :-D ty by byl zločin :D

  • Denisa | 5. 11. 2013 22:39

    Oprawdu...Pecka..(y) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Věruš | 5. 2. 2013 23:00

    Promiňte, ale když použijete dětské piškoty a nedáte tam amareto, nemůžete to nazvat "pravé italské tisamisu". Může to být dobré, ale ne pravé. Nazvěte to třeba "Tisamisu po našem", ale Ital by se asi z dětských piškotů zjevil :-)

  • Eva | 6. 7. 2012 11:42

    Bílky rozhodně ano, ale ušlehané. Tak mě učila rodilá římanka: 250 g mascarpone + 4 žloutky + 4 bílky ve sněhu.

  • Di | 22. 1. 2012 22:26

    Naopak, dává se na 100 g mascarpone 1 vajíčko. Já dávám na 500 g mascarpone 4 vejce, ale nejprve je ušlehám s cukrem a pak do toho opatrně zamíchám mascarpone. Nakonec se vše musí nechat proležet do druhého dne, aby se chutě spojily - krém pak rozhodně neteče. Taky bych se přimlouvala za nějaký ten likér, který do italského tiramisu rozhodně patří. <3

  • Idi
    Idi | 21. 1. 2012 10:52

    Výborné tiramisu. Místo dvou bílku jsem radši použila jen jeden. Bála jsem se, že pak by byl krém moc tekutý, ale nebyl a myslím, že by asi snesl oba bílky. Ještě dodám foto ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Snídaně Svačina Chlazení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Dětské piškoty Kakao Káva Mascarpone Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

234
Dýňová tortila
Dýňová tortila
86
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
63
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
52
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
37
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Pravá třešňová bublanina
Pravá třešňová bublanina
Pravé Americké Lívance
Pravé Americké Lívance
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé špecle
Pravé špecle
  • Recepty.cz
  • Pravé italské tiramisu II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact