Dáme si mouku,rozmícháme v ní sůl,do vlažné vody kvasnice plus cukr-zamícháme a postupně lejeme do mouky a děláme těsto,které pořádně uhněteme.Až máme hotovo rozdělíme na dva stejné díly,které ještě trošku propracujeme a poté potřeme olejem a dáme do mikrotenového sáčku,který dáme na 24 hodin do lednice.Do druhého dne to ještě trošku vykyne-opět propracujeme a poté uděláme požadovaný tvar.Poté klademe ingredience,které jsme si připravili,já jsem dal rajčatový základ,šunku,mozzarellu,broskve,koření pizza a pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut.Výsledek je vynikající.Dobrou chuť.
Recept na tohle těsto a už mám dlouho z jiného zdroje, a vždy peču jen na pečícím papíře při 275°C a pouze asi 5minut :-) To je teprve bomba ;-)
Mathias
|14. 2. 2013 16:12
Broskve??? :-$
C
|27. 1. 2013 16:32
Ach ta cestina!
patrik
|22. 10. 2012 23:21
ne nemůžeš..
Libuška
|9. 8. 2012 12:23
Můžu místo olivového oleje dát rostlinný? :-D :-D :-D :-D
kutil tim
|3. 6. 2012 20:56
Pokud místo vody použijete mléko a těsto dostatečně dobře propracujete, stačí nechat odpočinout 40 minut a můžete dělat pizzu, v receptu se uvádí teplota 150° C. Chyba, pizza se peče při teplotě přes 300°C cca 4 - 6 minut. Ale protože doma v troubě máte max. teplotu 250°C tak naplno a cca 20 minut podle toho co jste na pizzu dali za ingredience. Pizza koření (stačí i jen oregáno) dejte do rajčatového základu na to mozzarelu a pak další ingredience. Jinak uvedené množství je na tři pizzy.
8-) :-*
.
|29. 4. 2012 11:02
O:-) <:-) vinikajici
123m
|29. 4. 2012 11:01
:-S ble
Linda
|13. 4. 2012 19:33
Vyzkoušela jsem, nebylo to špatné, ale ani žádné terno. Z množství, které je zde uváděno na 2 porce, s přehledem uděláte tři pizzy velikosti standardního plechu v běžné troubě. Když z těsta uděláte jen 2 porce, pizza bude dost vysoká. Navíc se strašně dlouho peče (já pekla téměř 40 minut a pořád ještě nebyla požadovaná barvička, ke konci jsem musela osolit na 250 stupňů). Takže čím tenčí se vám povede těsto udělat, tím lépe.
antoan
|2. 2. 2012 15:47
Tento recept je od opravdu vynikajícího kuchaře,nemyslím mě samozřejmě :-D
antoan
|2. 2. 2012 15:45
překlep to není,nesmí to moc vykynout totiž,opravdu :-)
antoan
|2. 2. 2012 15:43
spíš dospělácké ;-)
antoan
|2. 2. 2012 15:43
té vody možná 3 dcl a pak je to o.k.těsto musí být prostě takové natahovací :-P