• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravé italské bramborové gnocchi
Napište svůj komentář k receptu

Pravé italské bramborové gnocchi

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé italské bramborové gnocchi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory moučné
    • 3
      ks vejce rozšlehaná
    • 300
      g hladká mouka nebo méně - přesné množství závisí na druhu brambor

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte omyté brambory do poloměkka (poznáte to podle toho, že když vpíchnete špičku nože, brambor klade trochu odpor - když nůž hladce projede, jsou převařené), trvá to asi 10-15 minut. Sceďte a pomocí chňapky ihned oloupejte. Pomocí ručního mlýnku nebo lisu je 2-3x ! protlačte - to proto, aby byly opravdu jemné a provzdušnily se.
2
V hromádce brambor vytvořte důlek, nalijte vejce, poprašte trochu moukou a začněte zpracovávat. Moukou šetřete, prim mají hrát brambory. Pracujte rychle, těsto má připomínat křehké těsto na koláč, nikoliv gumovitou hmotu. Mělo by vzniknout pružné tvárné těsto, které se nelepí, ale přesto drží pohromadě. V této fázi proveďte u 2-3 kousků zkušební var. Když vyplavou na povrch, aniž se rozlomí či rozvaří, je těsto v pořádku. Jsou-li moc měkké, přidejte mouku.
3
Nedrží-li pohromadě a ve vodě se rozpadají, přidejte vejce. Těsto nesmíte moc hníst, ztratilo by lehkost. Z těsta rukama na pomoučeném válu vyválejte dlouhé úzké válečky silné jako palec. Rozkrájejte na kousky a jako míru si opět vezměte váš palec. Každý kousek s citem vyválejte v mouce, uchopte palcem a ukazováčkem, lehce zmáčkněte, aby se prohnul a na vyboulené části ozdobte - obtiskněte vidličku, paličku na maso nebo zadní stranu struhadla na bramborák. Vhazujte do osolené vroucí vody po částech, abyste je stačili vybrat. Vařte 2 minuty. Měly by být "soffici e leggeri", tedy měkké a lehké.
4
Uchovávejte je na míse postavené nad hrncem s horkou vodou, aby nezchladly. Můžete je potřít rozpuštěným máslem. Podávejte s omáčkou z rajčat nebo směsi sýrů. Ale ani houbová omáčka na nich není špatná. Pozn.: podle časopisu Apetit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 4. 2011 12:27

    Opraveno, díky.

  • Jarka O. | 14. 4. 2011 12:15

    U receptu chybí množství mouky. Prosím o doplnění. Díky :-*

  • lkadlecova | 14. 4. 2011 08:55

    No nic moc. Nevím asi jsme udělala někde chybu možná ve vaření brambor. Gnocchi se nepovedly a byly takové zvláštní. Moc nám nechutnali. Zkusím zase až budu mít náladu třeba se pak povedou. Jinak díky za recept.

  • Anonym | 18. 2. 2008 20:20

    Noky jsem zmrazit nezkoušela, ale bramborové knedlíky po uvaření ano. V tom zas nemůž být takový rozdíl.

  • Dede . | 18. 2. 2008 19:09

    Zaujímalo by ma či by som ich mohla zamraziť.Skúšali ste to niekedy?

  • Kuchařka on-line | 10. 10. 2006 12:45

    Máte pravdu, recept je tu krátce. Od února letošního roku.

  • Simča Sládková | 10. 10. 2006 12:29

    Děkuji za tento recept - asi tu není ale dlouho, hledala jsem gnochi tak před rokem a "nevyskočil" mi. A nebo neumím hledat :-)))

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 13:28

    Tak to je fajn,že jste p.Jaroslavo, tento recept sem napsala,nemusím teď prolistovávat horu časáků,abych recept našla.Chystám se je také zkusit.Máme je v oblibě.Zatím jsem gnocchi kupovala,ale domácí je chuťově určitě předčí!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Hladká mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

České kuře pečené

České kuře pečené

Minestrone

Minestrone

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

203
Francouzský dresing
Francouzský dresing
82
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
55
Celerový krém
Celerový krém
43
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Pravé italské bramborové gnocchi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact