• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravé italské bramborové gnocchi
Napište svůj komentář k receptu

Pravé italské bramborové gnocchi

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé italské bramborové gnocchi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory moučné
    • 3
      ks vejce rozšlehaná
    • 300
      g hladká mouka nebo méně - přesné množství závisí na druhu brambor

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte omyté brambory do poloměkka (poznáte to podle toho, že když vpíchnete špičku nože, brambor klade trochu odpor - když nůž hladce projede, jsou převařené), trvá to asi 10-15 minut. Sceďte a pomocí chňapky ihned oloupejte. Pomocí ručního mlýnku nebo lisu je 2-3x ! protlačte - to proto, aby byly opravdu jemné a provzdušnily se.
2
V hromádce brambor vytvořte důlek, nalijte vejce, poprašte trochu moukou a začněte zpracovávat. Moukou šetřete, prim mají hrát brambory. Pracujte rychle, těsto má připomínat křehké těsto na koláč, nikoliv gumovitou hmotu. Mělo by vzniknout pružné tvárné těsto, které se nelepí, ale přesto drží pohromadě. V této fázi proveďte u 2-3 kousků zkušební var. Když vyplavou na povrch, aniž se rozlomí či rozvaří, je těsto v pořádku. Jsou-li moc měkké, přidejte mouku.
3
Nedrží-li pohromadě a ve vodě se rozpadají, přidejte vejce. Těsto nesmíte moc hníst, ztratilo by lehkost. Z těsta rukama na pomoučeném válu vyválejte dlouhé úzké válečky silné jako palec. Rozkrájejte na kousky a jako míru si opět vezměte váš palec. Každý kousek s citem vyválejte v mouce, uchopte palcem a ukazováčkem, lehce zmáčkněte, aby se prohnul a na vyboulené části ozdobte - obtiskněte vidličku, paličku na maso nebo zadní stranu struhadla na bramborák. Vhazujte do osolené vroucí vody po částech, abyste je stačili vybrat. Vařte 2 minuty. Měly by být "soffici e leggeri", tedy měkké a lehké.
4
Uchovávejte je na míse postavené nad hrncem s horkou vodou, aby nezchladly. Můžete je potřít rozpuštěným máslem. Podávejte s omáčkou z rajčat nebo směsi sýrů. Ale ani houbová omáčka na nich není špatná. Pozn.: podle časopisu Apetit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 4. 2011 12:27

    Opraveno, díky.

  • Jarka O. | 14. 4. 2011 12:15

    U receptu chybí množství mouky. Prosím o doplnění. Díky :-*

  • lkadlecova | 14. 4. 2011 08:55

    No nic moc. Nevím asi jsme udělala někde chybu možná ve vaření brambor. Gnocchi se nepovedly a byly takové zvláštní. Moc nám nechutnali. Zkusím zase až budu mít náladu třeba se pak povedou. Jinak díky za recept.

  • Anonym | 18. 2. 2008 20:20

    Noky jsem zmrazit nezkoušela, ale bramborové knedlíky po uvaření ano. V tom zas nemůž být takový rozdíl.

  • Dede . | 18. 2. 2008 19:09

    Zaujímalo by ma či by som ich mohla zamraziť.Skúšali ste to niekedy?

  • Kuchařka on-line | 10. 10. 2006 12:45

    Máte pravdu, recept je tu krátce. Od února letošního roku.

  • Simča Sládková | 10. 10. 2006 12:29

    Děkuji za tento recept - asi tu není ale dlouho, hledala jsem gnochi tak před rokem a "nevyskočil" mi. A nebo neumím hledat :-)))

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 13:28

    Tak to je fajn,že jste p.Jaroslavo, tento recept sem napsala,nemusím teď prolistovávat horu časáků,abych recept našla.Chystám se je také zkusit.Máme je v oblibě.Zatím jsem gnocchi kupovala,ale domácí je chuťově určitě předčí!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Hladká mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Americká pizza

Americká pizza

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
19
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
17
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
16
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
16
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Deník Aha! 10. 11. 2025

Deník Aha! 10. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Pravé italské bramborové gnocchi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact