• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • "Pravé" Baileys
Napište svůj komentář k receptu

"Pravé" Baileys

autor: Busman40
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 46
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Pravé" Baileys
"Pravé" Baileys
"Pravé" Baileys
"Pravé" Baileys
"Pravé" Baileys
"Pravé" Baileys
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      l mléko
    • 0,50
      l hnědý rum
    • 2
      ks salko
    • 1
      ks puding Sáček

Postup přípravy receptu

1
Plechovky se salkem vložíme neotevřené do hrnce s vodou, přivedeme do varu a vaříme při mírné teplotě 2 hodiny. Vyjmeme a necháme zchladnout. Mezitím si z mléka a pudinkového prášku uvaříme dle návodu pudink.
2
Mícháme občas do zchladnutí, aby se neutvořil škraloup. Otevřeme plechovky se salkem a vlijeme do mixéru, přidáme zchladlý pudink a nakonec vmícháme 1/2 litru rumu. Dáme do lahví a uzavřeme.

RADA: Jak na domácí puding?

3
Je k nerozeznání od pravého a myslím, že dáte za pravdu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Božkov Frappé

Božkov Frappé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barčí | 15. 12. 2016 12:02

    To karamelizované nemá tak dobrou chuť jako doma uvařené salko, můj a mamky názor 8-)

  • Baryska | 5. 4. 2016 16:13

    Nejlepší je s mandlovým pudinkem, ale ten je bohužel u nás špatně k sehnání. Samé jahody, maliny, banány, dokonce jsem viděla i "šmoulový pudink" ale na mandlový člověk nenarazí...

  • Jan | 24. 12. 2015 13:10

    Pardon paní jano, já si nemohu pomoct, ale musím s vámi nesouhlasit. S přítelkní vaříme na plynu, a salko máme jakž takž rozpuštěné až za 2 hodiny!! Myslím že plyn je mnohem lepší než elktřina, také proto má jídlo připravené na plynu plnější chuť, na úkor delší přípravy.

  • Semtex | 21. 12. 2015 20:13

    Děkuji za recept, ale tohle není pravé Baileys!!! Pravé Baileys je z whiskey a puding se tam rozhodně nedává. Pravý recept v češtině naleznete zde: http://www.chute-sveta.cz/domaci-baileys/.

  • Veja | 18. 12. 2015 08:31

    Mandlový pudink

  • Radka | 16. 12. 2015 12:12

    Mohu se zeptat, když zvolím karamlizované salko, jaký pudink zvolit? taky karamelový? aby to nebylo moc.. Děkuji moc!

  • Já | 12. 12. 2015 22:08

    No, já myslím, že dokud se nevypije. Takže moc dlouho ne... :-D :-D :-D

  • Ann | 9. 12. 2015 12:17

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak skladovat? Někde jsem četla že se mají nechat odstát. Mám to dát do lednice? Nebo ne? A jak dlouho vydrží? Mám teď 3 lahve a chci darovat k Vánocům. Děkuji za reakce

  • Neznámá | 22. 11. 2015 16:05

    Je zbytečné vařit salko, v obchodě se dá koupit karamelové rovnou ;-)

  • Kačka | 29. 10. 2015 20:36

    Dala jsem méně rumu a půlku vanilkového a půlku karamelového pudingu a je to skvělé! <:-)

  • Lenka | 24. 6. 2015 15:19

    Dělám s karamelovým pudingem a je znovu žádáno kdekoliv, kde jsem dala ochutnat. Dnes jsem omylem koupila kakaové karamelové salko, ale řekla jsem si, no co, zkusím. A je to taky velice dobré ; <:-)

  • Lll | 26. 5. 2015 22:11

    Jak dlouhá je doba trvanlivosti domácího "Baileys" ? Děkuji za odpověď.

  • nedaš ? nechcem ! | 8. 2. 2015 07:51

    aby se na to mohli ptat "chytrolini" jako ty.

  • Míla | 4. 1. 2015 21:47

    Je to vynikající domácí likér. Já jsem tedy dala poctivý půl litr rumu, mandlový pudink a nemělo to chybu. Opravdu výborný :-) .

  • Míla | 4. 1. 2015 21:44

    Vynikající :-) . Dala jsem postivý půl litr rumu, mandlový pudink a při mixování jsem přidala malinko mléka, aby nebyl až tolik hustý. Opravdu jsme si doma pochutnali. Děkuji za recept.

  • Martina | 31. 12. 2014 21:31

    no já přidávala rum postupně a dala jsem tam dohadem 350 ml a myslím si,že to bohatě stačí :-D každopádně je to mňamka <:-)

  • Martina | 31. 12. 2014 20:45

    zrovna ho dodělávám a také jsem nedala celou půl litrovou flašku rumu,dala jsem tak 350 ml odhadem :D

  • Petra 23 | 21. 12. 2014 18:58

    No, já teda nejsem žádný velký piják :-\ , ale 1/2 l rumu se mi zdálo až moc. Dala jsem 250ml a stačilo to. :-) Teď se mňamka chladí. <3

  • N. | 17. 12. 2014 16:57

    Tak jsem dneska udělala je to výborné,dala jsem čoko pudink a super :)

  • N. | 4. 11. 2014 21:26

    Mohu se zeptat zda rumem myslíte tuzemák nebo klasický ze třtinového cukru? Děkuji

  • N. | 4. 11. 2014 21:24

    Mohu se zeptat zda rumem myslíte tuzemák nebo klasický rum z cukrové třtiny ?

  • Miluška | 4. 10. 2014 20:33

    Dělám také každý rok na Vánoce, jen tam dávám také karamelový pudink. Loni jsem ho dělala na dvakrát :-) ne, že by jsme ho vypili brzo, ale že jsem měla moc šikovné ruce :-) když jsem nalila bailyes do flašky a dala do ledničky chladit, tak jsem to chtěla protřepat a flaška mi vyklouzla z rukou a spadla na zem a rozbila se. Když jsem šla dělat druhou várku, zjistila jsem, že už nemám karamelový pudink. takže už jsem opatrnější:-) jinak všem doporučuji :-)

  • Miluška | 4. 10. 2014 20:22

    Také ho takto dělám a také dávám karamelový pudink a je to vážně luxus :-) jen loni jsem ho dělala na dvakrát, protože když jsem to rozlila do flašek, tak jsem to třepala, třepala, až mi ta celá flaška uklouzla a pěkně se rozbila :-( a když jsem dělala druhou várku, už jsem neměla karamelový pudink.takže buďte opatrnější než já :-)

  • Jiří Myška
    Jiří Myška | 15. 9. 2014 16:12

    proč se mi neuložil komentář??

  • Jiří Myška
    Jiří Myška | 15. 9. 2014 16:11

    super pití ! Doporučuju 8-)

  • Jiří Myška
    Jiří Myška | 15. 9. 2014 16:08

    super pití !

  • Aluška | 5. 9. 2014 17:40

    Z tohoto receptu je mi na :-$. mám chuť :'( .

  • Dotaz | 14. 4. 2014 13:30

    Chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží v lednici?

  • nedám | 11. 3. 2014 18:15

    Proboha proč tomu říkáte pravé?

  • Zuzana | 21. 12. 2013 19:45

    Dělám každý rok a doporučuji udělat z karamelového pudinku a použít ještě mandlový extrakt.

  • Jirulinka | 20. 12. 2013 12:52

    Dělala jsem ho už loni a právě se mi vaří 6 plechovek v hrnci :-) , takže přes svátky máme co pít. Vynikající pití,prostě bomba <3 . Myslím, že toho budu dělat asi více až dostane pár lidí ochutnat :-D. Super prostě, veliká pochvala za recept. Děkuji

  • Sysina | 19. 12. 2013 11:04

    Včera jsem udělala jen místo toho pudinku jsem dala 2 šlehačky. Už to tu někdo psal. Je to fakt mňamka.

  • Arienna Nueva | 9. 12. 2013 20:58

    Diky moc za recept, prave jsem dokuchtila...je toho 1,5 litru a chutove opravdu jako original :)

  • Lucka | 13. 11. 2013 22:39

    No moc dlouho nevydrží. Je tak dobrej, že se hned vypije

  • Michal | 15. 12. 2012 12:13

    Výborné, použil jsme mandlový puding a přidal jsem rozpuštěné dvě tyčinky Kaštanů v čokoládě. Rum jsem použil s whisky 50/50. Doporučuji

  • léňa | 27. 6. 2012 12:36

    jak dlouho vydrží takový domácí likér?

  • Hanka | 11. 5. 2012 12:49

    nebo se dá koupit už přímo zkaramelizované, nemusí se vařit

  • Riki | 12. 4. 2012 16:51

    Aby zkaramelizovalo

  • vladuš | 4. 2. 2012 13:58

    vynikající už si dávám do nosu :-) jen mam dotaz proč se musí tak dlouho vařit to salko?

  • Dada | 10. 1. 2012 07:58

    Netreba variť salko, dostaneme ho kúpiť karamelové v Tescu a stoji okolo 2 eu.

  • Hanka | 5. 1. 2012 13:34

    Já dělala letos na Silvestra s karamelovým pudinkem. Z dávky pro 1/2l rumu jsem měla skoro 1,5l. Zdálo se mi to celkem dost husté, ale "rumové" už to bylo dost, tak jsem neředila. Úspěchy jsem s tím slavila velké a po silvestrovské noci skoro nic nezbylo :-)

  • jmuell1 | 20. 12. 2011 10:27

    Zkusila jsem mandlový a karamelový puding. Obě várky dopadly skvěle a obě slavily úspěch. Určitě zopakuji. Děkuji za bezva recept!

  • Veronika | 15. 12. 2011 22:11

    Vypadá to báječně, asi to udělám letos na vánoce. Kolik toho asi je? A dá se to případně něčím zředit?

  • MartikK
    MartikK | 11. 3. 2011 22:16

    Výborné, loňské vánoce děláno poprvé a nemělo to chybu. Jen je toho z jedné dávky málo :))

  • recepty73
    recepty73 | 5. 1. 2011 16:23

    Karamelový nebo vanilkový ;-)

  • Zumbistka | 5. 1. 2011 14:48

    jaký pudink mi doporučíte?

  • recepty73
    recepty73 | 2. 1. 2011 21:05

    Super,dělám často a ani letošní svátky nemohlo nechybět ;-) :-P :-D

  • Maple | 9. 6. 2008 11:41

    Poprvé jsme dělali dle receptu a bylo to výborné. Pak jsme ale ochutnali pravé baileys a zjistili jsme, že je mnohem tekutější. Takže podruhé jsme uvařili puding a pak (již do uvařeného) ještě přilili asi 250ml studeného mléka. Tím nám puding zároveň schladl a také výsledné baileys bylo (dle nás) lepší..... a taky ho bylo VÍC!!!!!! :-D

  • LK | 27. 12. 2007 22:54

    Ještě přidávám rozpuštěnou tabulku hořké čokolády. Moc dobré to je:).

  • Anonym | 27. 10. 2007 08:54

    Nebo aby byl tekutější, můžete naředit neslazenou Tatrou mlékem.

  • Kristina Dvořáková | 6. 10. 2007 01:26

    Taky jsem to dělala,je to dobroučké.Ale jednu lahvinku jsem nedopatřením měla delší dobu v lednici(asi 1 1/2 měsíce),pudink dost sedl ke dnu.Dalo se to sice roztřepat,ale zdálo se mi,že to chuťově už není ono.Nejlépe udělat a do týdne spotřebovat

  • Jana Tomčíková | 21. 3. 2007 13:31

    Další varianta Baileys - místo pudinku se dává neušlehaná šlehačka, je to více kalorií, ale tekutější, anonyme.

  • Anonym | 20. 3. 2007 19:09

    Tak vařím znova salko, protože návštěvy a já už jsme skoro vypily a na víkend přijedou mladí, tak aby taky ochutnali. Je to moc dobré. Jen jsem to prý udělala moc silné, tak udělám asi více pudinku, ale snad to nebude potom moc husté. Čím to naředit kromě alkoholu?

  • Andora | 11. 3. 2007 12:35

    dala jsem brandy+plisku a už je v lednici, fakt to vypadá dobře, poprvé jsem vařila salko a byla jsem zvědavá na výsledek,chutná to dobře i vlažné, určitě zopáknu místo vaječňáku

  • Andora | 10. 3. 2007 08:49

    Když nemám ani rum ani whisky, můžu použít třeba brandy ? Těch tu je několik, vždycky nějaký dárek a nikdo to nepije. Nebo plisku, napoleona, alespoň bych se toho zbavila. Díky za odpověď

  • Andra | 8. 1. 2007 12:03

    Výborné, veľmi nám chutil, ale už je preč... :)

  • Markéta Novotná | 7. 1. 2007 19:31

    Ňami, ňami, ňami, udělala jsem na vánoce místo vaječňáku a byla to správná volba!! Dokonce jsem jednu lahev použila také jako dárek. Možná ho udělám i na oslavu narozenin. Snad jen - nevíte, za jak dlouho se zkazí? my jsme to nějak nestihli zjistit....:-)

  • Jana Louny | 2. 1. 2006 09:04

    Tez vyzkouseno,a muzu potvrdit opravdu dobrota.Dala jsem normalni tmavy rum.Vydrzelo mi to v lednici pouze 2 dny.Takze to ma jen jednu nevyhodu,ze dlouho nevydrzi.

  • ivik | 10. 12. 2005 20:05

    Poznámku autora p. Holečka o mléce nechápu, to mléko je třeba přeci k uvaření toho pudinku a v tom prvním receptu paní Dany není napsáno jen v ingrediencích, ale jinak se s ním počítá. Tento recept je daleko podrobnější a tím pádem lepší pro nezkušené. Dík, zítra hned zkouším.

  • Katka Škopková | 2. 11. 2005 12:48

    Ahoj, chci se jen zeptat, jaký rum se do baileys dává, ten hnědý nebo bílý? díky

  • Pavel Holeček | 11. 3. 2005 10:22

    No mám pro vás snad jen BOWLI na 20 litrů.15 kg ovoce(ananas,jahody,hrozinky)12 litrů vína bílého suchého2 litry rumu+1/2 litru naloženého s hrozinkamicca 1/2 kg cukru.

  • Alena | 10. 3. 2005 13:39

    Pane Holeček to je samá baba co se zajímá o Vaše pití, nemáte tam něco pro mladé ??

  • Jana z VM | 10. 3. 2005 13:05

    Já už jsem párkárt psala, že není naprosto nutné vařit salko 2 hodiny!! Zbytečné, já vařím něco málo přes hodinu, tzn, že musí hodinu vřít, to naprosto stačí. Mám s tím zkušenosti. Šetřte elektřinou!

  • Vladka Náchlingerová | 10. 3. 2005 12:53

    Pane Holec toto pití dělám též.Je výborné.Tento recept byl jednou v časopicu Vlasta a piblikoval ho tam pan Petr Novorný.Vladka

  • Pavel Holeček | 9. 3. 2005 20:46

    Díky,díky snažim se sem dát dobrůtky které mám rád a ani nevím kde jsem je sehnal.Všiml jsem si,ale,že je tady podobný Baileis jen bez toho mléka co znám já,ale všiml jsem si toho později.Jinak bych jen poopravil jak to dělám já.Tímto se autorce omlouvám.Máte tam recept již od minulého roku.Ale to mléko je tam super a je toho více. Holeček

  • Alena | 9. 3. 2005 15:27

    Tento recept je vynikající, dělám přesně podle tohoto receptu, pokud je takto dobré babské pití tak gratuluji.... možná se pokusím, ale z poloviční dávky ... pro začátek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Mléko Puding Salko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Karamelový dort

Karamelový dort

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

73
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
41
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
39
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
35
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)
"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy …
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA" vanilkové řezy
"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
  • Recepty.cz
  • "Pravé" Baileys
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact