• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravá pistáciová zmrzlina
Napište svůj komentář k receptu

Pravá pistáciová zmrzlina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
5fotografií
Nahrát fotku
 

Ideální osvěžení v parných dnech? Samozřejmě zmrzlina a nejlépe ta domácí! Vyzkoušejte oblíbenou pistáciovou. Čistě přírodní, lahodná a s kousky pistácií potěší i náročnější mlsné jazýčky.

Suroviny

4 porce
    • sůl 2-3 špetky, postupně ochutnávejte, aby jste nepřesolili
    • 5
      dl mléko
    • 2
      dl moučkový cukr možno dávku snížit
    • 1
      ks šlehačka min. 31% ideální 40% tuku - šlehačka DELUXE můj nápad
    • 2
      dl pistácie nesolené, pražené
    • 0,25
      lžička lecithin sójový
    • 0,50
      lžička guarová guma

Postup přípravy receptu

1
Mléko smícháte s celými pistáciemi a pozvolna uvedete do varu, mírně bublající mléko s oříšky vaříte přikryté zhruba 5 minut. Odstavíte a necháte zakryté stranou alespoň 15 minut. Později mléko s pistáciemi tyčovým mixérem rozmíchejte co nejjemněji. Po vychladnutí scedíte přes plátno a důkladně vyždímáte. K tomu pistáciovému základu přidáte moučkový cukr a rozpustíte, přisypete lecithin a guarovou gumu (oba produkty jsou rostlinného původu, seženete v lékárně 100% granulovaný čistý lecithin, zahušťovací guarovou gumu - přášek ve zdravé výživě nebo prodejně pro bezlepkovou dietu). Důkladně rozmíchejte. Přilijete smetanu a mírně promícháte.

RADA: Kam na nejlepší zmrzlinu v Praze?

2
V uzavřené nádobě uložíte do mrazničky chladit, občas zamícháte, aby zmrzlina nenamrzala na okrajích nádoby a nedělala hrudky. Takto předchlazenou směs před vlitím do zmrzlinového strojku "zmrzlinovače". Vyšleháte mixérem. Ve strojku se mrazí cca 20 až 35 min. do konzistence kopečkové zmrzliny. Poznáte, že pravá pistáciová chutná zcela jinak, než se prodává. Kdo chce ušetřit, použije sladké loupané mandle místo pistácií, přikápne mandlové aroma a přibarví potravinářskou zelenou barvou.
3
Do hotové zmrzliny můžete vmíchat nasekané pistácice nebo čokoládové hoblinky. Je to můj vlastní odzkoušený recept. Jedná se o přírodní domácí zmrzlinu k jejíž výrobě potřebujete pokud možno zmrzlinový strojek, který se dá koupit v rozmezí 1.200,- až 4.000 Kč.

RADA: Nejlepší domácí zmrzlina? Recept jak na to

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka | 8. 7. 2016 16:19

    chci se optat v receptu píšeš přecedit přes plátno, co s pistáciemi co v plátýnku zůstanou?

  • katka | 8. 7. 2016 16:16

    chci se optat píšeš v receptu že po svaření a rozmixování se má přecedit. co s těmi pistáciemi co zůstanou v tom plátýnku?děkuji

  • Lkavan | 20. 5. 2013 19:51

    Vyzkousel jsem a vysledek super. Barva sice nebyla zelena, ale spis do zluta, chut ale OK. Nepodarilo se mi pistacie idealne rozmixovat, ale kousky orisku me nevadi, spis naopak. Pouzivam prisady Biozoon: Lecitin = Emulzoon, guaranova guma = Guarzoon. Mrazim to tekutym dusikem, zmrzlina je tak hotova za par sekund :-P

  • Anonym | 25. 4. 2006 12:38

    Desertmane taky jsem s tim měl problém, když jsem sestavoval recepturu této zmrzliny... Například ttp://www.bezlepkovyobchod.info/index.php?main_page=product_info&products_id=241. Lecithin ganulovaný 100% přírodní (ne ampule) v každé lékárně (sojový tuk) Dóza 100 g mě stála cca. 80,-)

  • desertman | 28. 3. 2006 18:59

    Kde se dá koupit ta guma a lecithin (je to drahé?)?

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 15:23

    Moc dík !!

  • Gabriela B | 2. 3. 2006 14:22

    Pavlíno, nesolené nepražené pistácie mívají v Bio obchodech.

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 11:19

    Bomba!!! Je čas oprášit zmrzlinovač.Jen musím koupit gumu a lecithin.Doposud jsem dělala zmrzliny ovocné nebo se smetanovým základem.Ale na tento recept se těším.Možná bude problém koupit nesolené nepražené pistacie.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pokrmy Sladké Chlazení Děti Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Guarová guma Lecithin Mléko Moučkový cukr Pistácie Šlehačka Sůl

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Perník II.

Perník II.

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Poslední sledované recepty

26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Prasečí uši
Prasečí uši
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá třešňová bublanina
Pravá třešňová bublanina
Pravé Americké Lívance
Pravé Americké Lívance
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
  • Recepty.cz
  • Pravá pistáciová zmrzlina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact