• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pravá pistáciová zmrzlina
Napište svůj komentář k receptu

Pravá pistáciová zmrzlina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
5fotografií
Nahrát fotku
 

Ideální osvěžení v parných dnech? Samozřejmě zmrzlina a nejlépe ta domácí! Vyzkoušejte oblíbenou pistáciovou. Čistě přírodní, lahodná a s kousky pistácií potěší i náročnější mlsné jazýčky.

Suroviny

4 porce
    • sůl 2-3 špetky, postupně ochutnávejte, aby jste nepřesolili
    • 5
      dl mléko
    • 2
      dl moučkový cukr možno dávku snížit
    • 1
      ks šlehačka min. 31% ideální 40% tuku - šlehačka DELUXE můj nápad
    • 2
      dl pistácie nesolené, pražené
    • 0,25
      lžička lecithin sójový
    • 0,50
      lžička guarová guma

Postup přípravy receptu

1
Mléko smícháte s celými pistáciemi a pozvolna uvedete do varu, mírně bublající mléko s oříšky vaříte přikryté zhruba 5 minut. Odstavíte a necháte zakryté stranou alespoň 15 minut. Později mléko s pistáciemi tyčovým mixérem rozmíchejte co nejjemněji. Po vychladnutí scedíte přes plátno a důkladně vyždímáte. K tomu pistáciovému základu přidáte moučkový cukr a rozpustíte, přisypete lecithin a guarovou gumu (oba produkty jsou rostlinného původu, seženete v lékárně 100% granulovaný čistý lecithin, zahušťovací guarovou gumu - přášek ve zdravé výživě nebo prodejně pro bezlepkovou dietu). Důkladně rozmíchejte. Přilijete smetanu a mírně promícháte.

RADA: Kam na nejlepší zmrzlinu v Praze?

2
V uzavřené nádobě uložíte do mrazničky chladit, občas zamícháte, aby zmrzlina nenamrzala na okrajích nádoby a nedělala hrudky. Takto předchlazenou směs před vlitím do zmrzlinového strojku "zmrzlinovače". Vyšleháte mixérem. Ve strojku se mrazí cca 20 až 35 min. do konzistence kopečkové zmrzliny. Poznáte, že pravá pistáciová chutná zcela jinak, než se prodává. Kdo chce ušetřit, použije sladké loupané mandle místo pistácií, přikápne mandlové aroma a přibarví potravinářskou zelenou barvou.
3
Do hotové zmrzliny můžete vmíchat nasekané pistácice nebo čokoládové hoblinky. Je to můj vlastní odzkoušený recept. Jedná se o přírodní domácí zmrzlinu k jejíž výrobě potřebujete pokud možno zmrzlinový strojek, který se dá koupit v rozmezí 1.200,- až 4.000 Kč.

RADA: Nejlepší domácí zmrzlina? Recept jak na to

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka | 8. 7. 2016 16:19

    chci se optat v receptu píšeš přecedit přes plátno, co s pistáciemi co v plátýnku zůstanou?

  • katka | 8. 7. 2016 16:16

    chci se optat píšeš v receptu že po svaření a rozmixování se má přecedit. co s těmi pistáciemi co zůstanou v tom plátýnku?děkuji

  • Lkavan | 20. 5. 2013 19:51

    Vyzkousel jsem a vysledek super. Barva sice nebyla zelena, ale spis do zluta, chut ale OK. Nepodarilo se mi pistacie idealne rozmixovat, ale kousky orisku me nevadi, spis naopak. Pouzivam prisady Biozoon: Lecitin = Emulzoon, guaranova guma = Guarzoon. Mrazim to tekutym dusikem, zmrzlina je tak hotova za par sekund :-P

  • Anonym | 25. 4. 2006 12:38

    Desertmane taky jsem s tim měl problém, když jsem sestavoval recepturu této zmrzliny... Například ttp://www.bezlepkovyobchod.info/index.php?main_page=product_info&products_id=241. Lecithin ganulovaný 100% přírodní (ne ampule) v každé lékárně (sojový tuk) Dóza 100 g mě stála cca. 80,-)

  • desertman | 28. 3. 2006 18:59

    Kde se dá koupit ta guma a lecithin (je to drahé?)?

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 15:23

    Moc dík !!

  • Gabriela B | 2. 3. 2006 14:22

    Pavlíno, nesolené nepražené pistácie mívají v Bio obchodech.

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 11:19

    Bomba!!! Je čas oprášit zmrzlinovač.Jen musím koupit gumu a lecithin.Doposud jsem dělala zmrzliny ovocné nebo se smetanovým základem.Ale na tento recept se těším.Možná bude problém koupit nesolené nepražené pistacie.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pokrmy Sladké Chlazení Děti Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Guarová guma Lecithin Mléko Moučkový cukr Pistácie Šlehačka Sůl

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Poslední sledované recepty

108
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Prasečí uši
Prasečí uši
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá třešňová bublanina
Pravá třešňová bublanina
Pravé Americké Lívance
Pravé Americké Lívance
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
  • Recepty.cz
  • Pravá pistáciová zmrzlina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact