Prvně si nudle namočte na pár hodin do teplé vody, samovolně změknou - hlavně nemýchat, šťouchat atd !!! lehce se lámou když jsou tvrdší a nebudou to takové ty hezky dlouhé nudle jak známe z bister či restaurací. Dále si ideálně ve wok pánvi si rozehřejeme olej, do něj dáme na rychlo osmažit kuřecí maso které předtím osolíme, opepříme a lehce zasypeme solamilem či kukuřičným škrobem ( maso bude takový to správně mazlavý).
Do osmaženého masa přidáme nastrouhaný zázvor a česnek - popřípadě chilli - dle chuti. Promícháme a přidáme nakrájenou zeleninu ( červená cibule na půlkolečka, pórek na kolečka, mrkev jsem prvně nastrouhal škrabkou na brambory a poté tyto tenké plátky nakrájel na nudličky, papriku a žampiony či jiné houby. Vše pořádně osmahneme a kdyby se Vám to připalovalo tak můžeme lehce podlít vodou kterou necháme vyvařit ( ve spojení se solamilem na mase udělá krásnou krustu na mase).
Po opečení a změknutí zeleniny přidáme do pánve nudle které jsme předtím nevařili !! ale jen nechali změknout ve vodě a to hlavní je nechat je pořádně okapat !! V případě že je dáme do pánve mokré tak se začnou rozpadávat a stane se z nich divná "hmota". V misce smícháme Sojovou omáčku (4 polévkové lžíce nebo dle chuti) (doporučuji čínskou, jsou hustší než třeba ty od Vitany a stojí klidně i okolo 30 kč) s omáčkou Hoisin (4 polévkové lžíce nebo dle chuti) a můžeme k tomu přidat trochu solamilu. Směs nalijeme do pánve a pořádně promícháme. Směs můžeme dosolit a podávat na talíř třeba s nasekanou jarní cibulkou.