Ten anonym jsem byla já...zapomněla jsem se přihlásit.Kuře jsem udělala,chuťově dobroučké a voňavé a udělala jsem to jako Marsí,jen jsem doma neměla víno,tak jsem dala trošičku víc octu.
No ..tahleta diskuze mně přiměla prubnout ten recept. Akorát jsem dala místo celého naporcovaného kuřete pouze stehýnka a to rozdělené na dva díly(špalíček a zbytek stehna), vynechala jsem ten ocet neb se mi to pozdávalo s vínem dost kyselé no a po opečení v pánvi jsem maso vyndala a přidala orestovat tu zbylou marinádu. Tím, že ta stehna byla obalená v mouce, tak se ten zbytek marinády zahustil, pak jsem tím to maso přelila a bylo. Nebylo to špatné. Možná kdyb se tam přidala do té vypečené šťávy kapka smetany, tak by se to zjemnilo.A holky...nehádej te se...každý se vyjadřujeme svým způsobem..hezký víkendík všem...:o)))
Už to konečně chápu!Paní Lorencová,vy si prostě přejete,aby zmizely nejapné diskuse o receptech,a nikdo se radši neodvážil ani pípnout.Nerozumím receptu,tak na to prostě nemám a huš-jinam.Máte velkou smůlu,tak to se určitě nestane.Já proti vám volím jedinou obranu,která je možná-od této chvíle vás budu i s vašimi recepty ignorovat.
Vkládám se do diskuze na téma recepty a jejich vysvětlení.Četla jsem recepty paní Hany a opravdu jsem občas tápala jak je to vlastně myšleno,ale v konečném důsledku,když jsem se zamyslela,tak by mě nenapadlo dávát syrovou marinádku na jídlo,ale určitě bych ji tepelně upravila.Chce to jen trochu zauvažovat,jak by měl daný pokrm vypadat a jak tady někdo napsal-dávat pětky za pokrm,který může být velice chutný a je jen nevyzkoušený,tak to je opravdu nesmysl.Od toho to hodnocení tady není.Asi to budu muset vyzkoušet a trochu zaimprovizovat.:o)
Šárko, takže jste si na to opečené kuře dala tu syrovou marinádu , jo???? Protože tak to chápu já z tohoto receptu. Jak psala paní Hana, každý má jinou chuť. Ale já, a myslím, že mnoho dalších určitě takovou "krvavou dobrůtku" odmítnou.
..se zbytkem marinády jsem naložila tak, jak je uvedeno v receptu ...me na tom neprijde NIC nejasneho, Věro, Luckymili a ostatni ...
Hanko a tom píšu. Pořád nechápu, proč se tu řeší takováhle kravina. Prostě buď to uvařím - nebo ne. A jak tak koukám na hodnocení a komentáře, tak to ještě nikdo ani nezkusil ale pětky už vám nasázeli.
Ivana ma pravdu.Komentáře mají sloužit k posouzení receptu,přidání postřehů a rad,nebo vysvětlení nejasností.A ne k tomu,aby se tu mohl prezentovat někdo komu evidentně dělá radost vytáčet druhé.Je tu přece spousty jiných,vyzkoušených a dobře popsaných receptů.Tak si nekažme den zbytečným dohadováním.
Martino, člověk se vždycky chová tak jak se k němu chová okolí. Je tu spousta receptů, které mi nesedly, ale každý má jinou chuť a nedovolila bych si je jakkoli komentovat, když jsem je nevyzkoušela, natož hodnotit. To je jen o slušnosti a taktu v kadém z nás.
A co takhle - ...na opečené přidáme zbytek směsi z mísy a krátce podusíme. Přestaňte se už konečně dohadovat o slovíčka. Také mi je divné, že bych na hotové maso nalila syrovou marinádu, takže ji podusím a je to. A pak ohodnotím jestli je to dobré. Hanko příště stačí napsat něco v tomhle smyslu a máte pokoj a všichni se můžeme vyhnout osočování a zbytečné hysterii.
HALLLOOOO!!! Zkuste moje Kuře na šlehačce, mám sice recept "jen" od tchýně, ale je napsaný srozumitelně. A nenervujte se s paní Hanou, která se evidentně už dlouho baví na náš účet!!!! Ať si to svoje kuře polité trochou syrové krve s cibulí nechá....
Máte asi pravdu Věro, také si myslím, že Hana neví a nebo se snaží syrovou marinádou zbavit své rodiny.Tak tedy, pokusím se odpovědět já, protože dělávám podobný recept. Ocet nedávám, jen víno /většinou se používá jedno nebo druhé a český ocet je dost silný/, přidávám ještě bylinky. Odležené kousky kuřete v marinádě promnu a snažím se na ně přitlačením nalepit, co nejvíce cibule. Pokud přece jen něco z marinády zůstane, přidám na pánev po opečeném kuřeti a povařím, popřípadě přidám vývaru nebo vody a dochutím.
Nevím kdo šťourá já se jen slušně prám Vás a zase prd a opět jsme na začátku... díky za nejasné vysvětlení, takže jste paní Lorencová tento recept nevařila , (zeptejte se teda Jandákao vysvětlení ) a dáváte recepty které si upravíte dle sebe víceméně tak, aby tomu nikdo nerozuměl a neumíte je vysvětlit ani sama. Možná by jste se měla nad sebou zamyslet.
K poslednímu komentáři p.Lorencové,kde vše naprosto dokonale vysvětlila,mi nezbývá nic jiného, než dodat:"ať žije salmonelóza".A proto asi ty špatné známky.
Paní Věro, vidím, že vážně uvažujete o přípravě tohoto jídla k nedělnímu obědu. Tak aby Vám to neleželo v hlavě, se zbytkem marinády jsem naložila tak, jak je uvedeno v receptu. A pro více šťouravé, tenhle recept mám od Vítězslava Jandáka.
p. Lorencová, myslím, že pratchýně již není mezi námi a vy se nemáte koho zeptat a tak používáte finty politiků, a to tak, že neodpovídáte na otázku. Komentářů je tu od vás dost, ale chtělo by to jednu větu a nemusí být ani rozvitá. Dělala jste vůbec tento recept ? Pokud ano, popište, jak jste naložila s tím zbytkem syrové marinády vy.... ????
Máte dobrý postřeh Anonyme, lidé jsou prostě chybující. :-)))
Ač nerada, musím se přidat, celý recept je naprosto nesrozumitelný. Skutečně není nutné psát slohové cvičení, ale příprava jídla by měla být jasná na první pohled. Tady není ani na pohled pátý... Doporučovala bych skutečně recept celý přepsat.
Na to, že tento recept všem není jasný nebo spíše nechtějí, aby jim byl jasný, vidím, že byl vyzkoušen. Nebo se tu recepty hodnotí na základě zveřejněného textu? :-)
Komentářů jste sice napsala dost,to je pravda,ale zatím jsme se stále nedozvěděli to, na co se pořád dokola ptáme:co udělat s marinádou,když ji nechceme vyhodit.
ať čtu jak chci vaše odpovědi pani Lorencová naprosto jasné mi to vůbec není. Vůbec neodpovídáte na dotaz jak využít zbylou marinádu.Kdybych to nechápala jenom já, tak si řeknu, asi jsem natvrdlá, ale pokud je nás víc, tak chyba je asi u Vás.
Když si přečtete všechny moje odpovědi v komentářích, bude Vám naprosto jasno. Už jsem k tomuto receptu zodpověděla vše, nevím co bych více dodala.
Myslím si,že pro p.Lorencovou to asi těžké je.Jak jinak by bylo možné,že na tolik jasných dotazů ješte neodpověděla.
Pani Lorencová ,píšete: POKUD CHCETE POUžJTE, POKUD NE, VYHOĎTE.Pokud ji chci teda využít, tak jakým způsobem. To je tak těžký to vysvětlit ?
Souhlasím s anonymem,podle receptů p.Lorencové začátečík určitě nic neuvaří.
Tohle jsem potřebovala slyšet, vezmu si to opravdu k srdci. :-)))
Zatím všechny recepty, které jste tu vložila, jsou opravdu nesrozumitelné. V každém máte nějakou nesrovnalost. Dobře to napsala ve svém komentáři Šárka Tkáčová. Dobře vysvětlit přípravu svého receptu a umět přiznat chybu. Nemyslíte? Dobře si po sobě pročítejte vložené recepty a nebude tu tolik zbytečných komentářů , a ten nejdůležitější, jak konečný pokrm vlastně chutná , tu nebude ani jeden, protože to každého odradí .
Přece nám nechcete říci,paní Lorencová,že zbytek marinády mám použít na to opečené kuře!?To není moc chutné.
Souhlasím s paní Zdenou z JM.Poslední věta:Na opečené přidáme zbytek směsi z mísy.A já se ptám.Tu směs ješte s kuřetem opéct,aby se tepelně zpracovala?Předpokládám,že ano.Stačí přece jednoduše toto vysvětlit a není potřeba psát slohová cvičení.
No a jak máme tepelně opracovat zbytek marinády?
V receptu je to dost jasně napsané. Nebudeme tu přeci skládat slohová cvičení a chytat se slovíček jako na chatu. Pokud by bylo něco špatně uvedeno, požádám o opravu, jak se to už jednou stalo. O zbytku marinády tu píšu neustále dokola: POKUD CHCETE, POUŽIJTE, POKUD NE, VYHOĎTE.
Přidávám se k paní Zdeně z JM a ostatním.Každý by měl umět přípravu svého receptu vysvětlit,a pokud udělá chybu , tak ji přiznat.Zvlášť my,které spojuje láska k vaření.
Všichni chceme vysvětlit tu poslední větu.jestli na opečené kuře dáváte zbytek syrové marinády.Nevím,co je na tom tak nepochopitelné.
tak poslední věta v receptu nepla ????
Už nevím jak odpovědět, obalené kuře usmažíme a je hotovo.
Tak vlastně když jenom to kuře oballím a osmažím je recept hotov ? zbytek v míse bude asi minimální tak myslím není třeba používat
Musím také zareagovat, neboť tento recept je prostě nesrozumitelný . A nebo je to opravdu tak, že na ty upečené porce kuřátka nalejete na talíři tu směs po naloženém krvavém masu?! To se mi tedy nelíbí. Michala
Cibulku nakrajte co nejvíce najemno, zůstane přichycená na jednotlivých porcích, obalíte je v mouce s paprikou a smažíte na oleji. Pokud nějaká cibulka zůstane v misce, je na vašem uvážení co s ní uděláte. Na pánev se dávají smažit jen jednotlivé porce kuřete.
MOžná hůře chápu, ale prosím - ta cibulka, co má zbýt po smažení, to je ta z mísy, kde bylo kuře naložené? takže vlastně nejdřív dám na pánev obsah mísy a na tom usmažím kuře?
Nejdřív se kuře naloží, pak obalíme, usmažíme a zbylou cibulku použijeme nebo vyhodíme. Kdyby se mělo ještě zapékat, je to v receptu napsáno.
Vypadá to,že se asi nedovíme ,jestli se ta zbylá cibulka ,co se dá na opečené kuře ješte spolu s ním opeče nebo ne.Jsem asi natvrdlá,ale z odpovědi p.Lorencové jsem to opět nepochopila.Vzdávám to.
Dotaz ? p. í Lorencová, nedusila nakonec pratchýně to osmažené kuře v té marinádě ?
Já bych možná zbytek marinády hodila na pánvičku do výpeku po tom kuřátku a nechala přejít varem.To by taky šlo,ne?
Tak mě napadlo, že bych kousek marinády předem oddělila a pak použila, to mi schválí i samotný Louis Pasteur :-)). Nakyslá chuť cibulko-česnekové marinády mi totiž na pečené kuřátko připadá jako pěkná tečka.
Moc se omlouvám,žádné složitosti jsem v tom hledat nechtěla,jen jsem si recept chtěla ujasnit,protože jsem jej nepochopila.Zaujala mě ta marináda v kombinaci cibule,česnek,ocet víno.To,co jsem potřebovala vědět,jsem se nedozvěděla,tak si budu muset recept upravit podle sebe.
Pokud správně čtu, v receptu není uvedeno opečené kuře, ale OPEPŘENÉ.
Nehledejte v tom složitosti, buď cibulku, která zbyla použijete nebo ne.
Jasně vysvětleno to není.V receptu je napsáno na opečené kuře přidáme zbytek směsi, to by znamelalo že se kuře opeče ,zalije zbytkem směsi a již dále neopéká.Nebo opéká?
Nemohu nereagovat a musím se zastat Alice. Mě taky přijde "divná" ta poslední věta. Taky si pod tím představuji, že dám na upečené kuře zbytky, které ležely pod syrovým masem. A to se mi moc nezdá.
Nezlobte se,ale asi jsem natvrdlá-v receptu je uvedeno:na opečené přidáme zbytek směsi z mísy.Přece na opečené porce kuřete nemůžu dát syrovou směs,ve které bylo naložené syrové kuře.Nebo jak je to myšleno.
V receptu to máte jasně vysvětleno. Pokud vám v míse nějaká cibulka zbyde, "můžete" ji přidat na jednotlivé porce. Kuře se smaží na pánvi, nikde není napsáno, že se ještě zapéká.
Taky mi to nějak není jasné - to mám hotové jídlo zalít nevařenou marinádou, ve které leželo syrové krvavé kuře a pak rovnou jíst?
A to jako to opečené kuře dáme zpět do mísy a na něj dáme zbytek směsi a zapečeme v troubě?Nějak jsem to nepochopila.