• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prasečí uši
Napište svůj komentář k receptu

Prasečí uši

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prasečí uši
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g listové těsto
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vál posypeme trochou cukru a těsto na něm vyválíme na obdélník 20-30 cm. Delší strany těsta složíme do středu, posypeme zbytkem cukru, pak ještě jednou složíme na polovinu. Těsto přikryjeme a dáme na 30 minut do chladničky. Poté těsto krájíme na půlcentimetrové proužky. Plech pokropíme studenou vodou a ve velkých vzdálenostech na něj naplocho klademe nakrájená ouška. Troubu předehřejeme na 220 °C a ouška pečeme 10 minut z každé strany. Podáváme s čerstvým ovocem a šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prasečí brambory

Prasečí brambory

Sýrové prasečí čumáčky

Sýrové prasečí čumáčky

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mandy | 4. 9. 2012 16:23

    Jsou super i posypané skořicí.

  • kikinka251
    kikinka251 | 16. 4. 2011 14:53

    eno nuno nevim jak popsaat

  • Klára Keselyova | 4. 10. 2009 22:23

    Jarka, ďakujem krásne!!!!!

  • Jarka O. | 4. 10. 2009 21:28

    Klárko, je lepší je otočit, krásně se opečou z obou stran, cukr krásně zkaramelizoval :-)

  • Klára Keselyova | 4. 10. 2009 13:03

    To tie ušká, po 10-tich minútach naozaj otočiť?Že sa vysmážané meso otáča, to chápem, ale múčnik? Ešte som sa stým nestretla, tak sa ospravedlňujem.

  • Šárka Rudlová | 4. 10. 2009 11:21

    Jan píše Mekynka - je to velmi známý moučník ve Španělsku, ničím se neplní a správně má být suchý, jen někdy se ještě zvrchu potírá čokoládou, někdy je jen s cukrem. Moc mi ve Španělsku chutnal, díky za recept!

  • Jarka O. | 30. 1. 2008 15:42

    Pekli jsme včera s dětmi na kroužku vaření. Sypali jsme skořicí a cukrem, zdobili šlehačkou. Dětem moc chutnalo, ze dvou balení těsta nezbyl ani drobeček. Dáváme 1.

  • Mekynka | 4. 11. 2006 05:39

    tento moučník jsem jedla na dovolené ve Španělsku pod názvem Palmeritas a velmi mi chutnal. Takže při jeho pečení si na tuto báječnou dovolenou vzpomenu. Díky. Mekynka

  • as | 22. 3. 2005 10:30

    Dělala jsem přesně podle receptu. Uši to sice byly, ale suché a tvrdé. Myslela jsem si, že je to podobné těm, které prodávají v Hypernově (srdíčka). Ale zdaleka ne. Pak mě napadlo, že by tam možná měla být nějaká náplň, která by se před skládáním natřela na těsto. Pak by to možná nebylo tak suché..Nemáte s tím někdo zkušenost?

  • Jarinka | 16. 3. 2005 13:32

    Je to vynikající, lehké, celé rodině chutnalo!!! Navrch jsem posypala skořicovým cukrem, cukr zkaramelizoval.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

72
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Zeleninová polévka s…
60
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky k obědu i na…
48
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…
38
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na…
35
Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Bramborovo-žampionová…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pracny ze špaldové mouky
Pracny ze špaldové mouky
Pralinkové knedlíky
Pralinkové knedlíky
Prasečí brambory
Prasečí brambory
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
  • Recepty.cz
  • Prasečí uši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact