• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prasečí uši
Napište svůj komentář k receptu

Prasečí uši

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prasečí uši
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g listové těsto
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vál posypeme trochou cukru a těsto na něm vyválíme na obdélník 20-30 cm. Delší strany těsta složíme do středu, posypeme zbytkem cukru, pak ještě jednou složíme na polovinu. Těsto přikryjeme a dáme na 30 minut do chladničky. Poté těsto krájíme na půlcentimetrové proužky. Plech pokropíme studenou vodou a ve velkých vzdálenostech na něj naplocho klademe nakrájená ouška. Troubu předehřejeme na 220 °C a ouška pečeme 10 minut z každé strany. Podáváme s čerstvým ovocem a šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prasečí brambory

Prasečí brambory

Sýrové prasečí čumáčky

Sýrové prasečí čumáčky

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mandy | 4. 9. 2012 16:23

    Jsou super i posypané skořicí.

  • kikinka251
    kikinka251 | 16. 4. 2011 14:53

    eno nuno nevim jak popsaat

  • Klára Keselyova | 4. 10. 2009 22:23

    Jarka, ďakujem krásne!!!!!

  • Jarka O. | 4. 10. 2009 21:28

    Klárko, je lepší je otočit, krásně se opečou z obou stran, cukr krásně zkaramelizoval :-)

  • Klára Keselyova | 4. 10. 2009 13:03

    To tie ušká, po 10-tich minútach naozaj otočiť?Že sa vysmážané meso otáča, to chápem, ale múčnik? Ešte som sa stým nestretla, tak sa ospravedlňujem.

  • Šárka Rudlová | 4. 10. 2009 11:21

    Jan píše Mekynka - je to velmi známý moučník ve Španělsku, ničím se neplní a správně má být suchý, jen někdy se ještě zvrchu potírá čokoládou, někdy je jen s cukrem. Moc mi ve Španělsku chutnal, díky za recept!

  • Jarka O. | 30. 1. 2008 15:42

    Pekli jsme včera s dětmi na kroužku vaření. Sypali jsme skořicí a cukrem, zdobili šlehačkou. Dětem moc chutnalo, ze dvou balení těsta nezbyl ani drobeček. Dáváme 1.

  • Mekynka | 4. 11. 2006 05:39

    tento moučník jsem jedla na dovolené ve Španělsku pod názvem Palmeritas a velmi mi chutnal. Takže při jeho pečení si na tuto báječnou dovolenou vzpomenu. Díky. Mekynka

  • as | 22. 3. 2005 10:30

    Dělala jsem přesně podle receptu. Uši to sice byly, ale suché a tvrdé. Myslela jsem si, že je to podobné těm, které prodávají v Hypernově (srdíčka). Ale zdaleka ne. Pak mě napadlo, že by tam možná měla být nějaká náplň, která by se před skládáním natřela na těsto. Pak by to možná nebylo tak suché..Nemáte s tím někdo zkušenost?

  • Jarinka | 16. 3. 2005 13:32

    Je to vynikající, lehké, celé rodině chutnalo!!! Navrch jsem posypala skořicovým cukrem, cukr zkaramelizoval.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

318
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
9
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
8
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Pracny ze špaldové mouky
Pracny ze špaldové mouky
Pralinkové knedlíky
Pralinkové knedlíky
Prasečí brambory
Prasečí brambory
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
  • Recepty.cz
  • Prasečí uši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact