Brambory oloupeme, rozkrájíme podélně na polovinu a do každé vydlabeme jamku. Do jedné jamky dáme kostku sýra, do druhé kostku slaniny, spojíme a uložíme na vymazaný pekáč. Upečeme v troubě.
2
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran na oleji opečeme. Na každý řízek dáme broskev, na ni plátek šunky, plátek sýra a dáme na chvíli do trouby zapéct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|28. 11. 2005 06:59
Prečo ten názov, to neviem, možno preto, že je to z bravčového mäsa a ak dáte celú broskyňu, mäsko má tučné bruško. Ale prečo pod slivkou... Ten recept som dostala už veľmi dávno pod týmto názvom, a ani dodávateľ receptu mi nevedel vysvetliť, odkieľ ten názov.
pupen Hons
|27. 11. 2005 21:58
super recept:o)
Jana Wernischova
|27. 11. 2005 16:26
Aby to bylo opravdu prasátko pod švestkou (mimochodem krásný název!!!), doporučovala bych tam ještě na vrcholek dát jednu povařenou sušenou švestku. Nebo ne?
Jana Povolná
|27. 11. 2005 15:51
...zajímavý název i recept....proč prasátko pod švestkou?